Speciale prijs € 184,25 Normale prijs € 999.999,00

Klimop kant-en-klaar 180 cm

Plantafstand
0,83 planten per strekkende meter
Minimale bestelhoeveelheid
min. 3 planten
Meer uitleg
Kies je staffelkorting
3+
€ 184,25
Kiezen
10+
€ 172,35
Kiezen
Je bespaart 6%
20+
€ 167,40
Kiezen
Je bespaart 9%
Meer productinformatie >
Direct beschikbaar
- + Stuks - + Meter
Winkelwagen
Gratis geleverd v.a. 500,-
Kies zelf uw leverweek
Direct van de kwekerij
 • Beschikbare maten
 • Omschrijving
 • Eigenschappen
 • Planten
 • Onderhoud
 • Kopen
 • Bestellen

Beschrijving Klimop Kant-en-Klaar 180 cm

De klimop kant-en-klaar 180 cm wordt niet altijd direct overwogen als ideale haagplant, maar biedt een weelderige en snelgroeiende optie voor tuinafscheiding. De plant vereist een stevige ondersteuning zoals een schutting, muur, of gaasmat waar zijn takken zich aan kunnen hechten. Met de tijd lijkt de Klimop Kant-en-Klaar 180 cm een zelfstandige haag te vormen. Dit komt doordat we gebruik maken van gecoate gaasmatten. Deze matten gaan langer mee dan onbehandeld gaas en zien er bovendien ook een stuk beter uit.

De kant-en-klaar klimop is 180 cm hoog en 120 cm breed. Het grote voordeel van een kant-en-klaar haag is dat u direct een blikdichte haag heeft en niet enkele seizoenen hoeft te wachten tot de plant de gewenste hoogte bereikt heeft. De grote, donkergroene bladeren overlappen elkaar en bieden extra beschutting. De wintergroene eigenschap zorgt voor een groene uitstraling, zelfs in koude maanden. De plant gedijt in diverse omstandigheden en vereist enkel in het voorjaar en droge periodes extra water. Regelmatig snoeien en sturen van de takken houdt de groei in toom en voorkomt overwoekering van andere planten.

Voordelen
 • Bereikt snel de gewenste hoogte en dichtheid
 • Makkelijk te verzorgen
 • Een zeer sterke plant
Nadelen
 • Moet vaak gesnoeid worden
 • Kan andere planten overgroeien

Eigenschappen Klimop kant-en-klaar 180 cm

Plantafstand
0,83 planten per strekkende meter
Dichtheid
volledig blikdicht
Groeisnelheid
40-60 cm per jaar
Verzorging
gemiddeld onderhoud
Groeisnelheid
groenblijvend
Standplaats
schaduw, halfschaduw, zon
Wintervast
wintergroen

Ierse klimop planten

Het planten van de Ierse klimop is vrij eenvoudig en kan het hele jaar door, behalve als het vriest. Graaf een gleuf voor de klimophaag en verwijder onkruid en eventueel wit zand rond de gleuf. Voeg compost en mestkorrels aan de gleuf toe, zodat de klimop na het planten direct voorzien is van voldoende voedingsstoffen. Bind de plant vast aan het gaas of de bestaande schutting of muur om er zeker van te zijn dat de planten op de gewenste wijze groeien.

Plantafstand

Om een dichte haag of wand te creëren is het belangrijk om de juiste hoeveelheid klimopplanten per strekkende meter te planten. We raden vijf stuks per strekkende meter aan. De kant-en-klaar haag is 180 cm hoog en 130 cm breed.

Grootbladige klimop onderhoud

De hedera hibernica is een echte klimplant en gaat zijn eigen gang als u deze niet op weg helpt. Klimopplanten zijn eenvoudig te onderhouden, maar het is wel belangrijk om regelmatig te snoeien en te controleren of de groeirichting nog correct is. Bijsturen is namelijk veel makkelijker dan het volledig omleiden van de plant.

Bewatering

De klimop heeft onder normale omstandigheden geen extra water nodig. We raden aan om in het voorjaar en in periodes van lange droogte de haag van extra water te voorzien.

Bescherming

U hoeft de hedera hibernica niet te beschermen tegen de weersomstandigheden. Let erop dat u uw schutting of andere planten mogelijk wel moet beschermen tegen de klimop. Door dit regelmatig te controleren voorkomt u dat uw haag ongezien andere planten overwoekert.

Snoeien

Het onderhouden van Atlantische klimop bestaat grotendeels uit het snoeien van de plant. Deze snelle groeier grijpt om zich heen en kan zomaar de verkeerde kant op gaan. Door regelmatig te snoeien en de takken te sturen, zorgt u voor een dicht resultaat en voorkomt u dat de klimop ongecontroleerd zijn gang gaat.

Voeding

Bemest de haag na het planten en in het voorjaar om de plant aan te laten sterken en voor te bereiden op een belangrijke groeifase.

Direct bestellen bij Haag & Heg

Bij Haag & Heg leveren we topkwaliteit hagen van onze eigen kwekerij. De Klimop Kant-en-Klaar 180 cm planten worden met zorg klaargemaakt voor verzending, zodat deze in optimale staat aankomen. Service, kwaliteit en snelle levering binnen enkele werkdagen. Neem contact op voor persoonlijk advies van deskundige medewerkers.