Toch liever een andere maat?
Speciale prijs € 6,15 Normale prijs € 999.999,00

Laurier 'Novita' blote wortel 40-60 cm

Plantafstand
4 planten per strekkende meter
Minimale bestelhoeveelheid
min. 20 planten , afname per 10 stuks
Meer uitleg
Kies je staffelkorting
20+
€ 6,15
Kiezen
50+
€ 5,15
Kiezen
Je bespaart 16%
100+
€ 4,90
Kiezen
Je bespaart 20%
500+
€ 4,50
Kiezen
Je bespaart 26%
Meer productinformatie >
Laurier 'Novita' blote wortel 40-60 cm is te bestellen in veelvoud van 10
- + Stuks - + Meter
Winkelwagen
Gratis geleverd v.a. 500,-
Kies zelf uw leverweek
Direct van de kwekerij
 • Beschikbare maten
 • Omschrijving
 • Eigenschappen
 • Planten
 • Onderhoud
 • Kopen
 • Bestellen

Beschrijving Laurier Novita Blote wortel 40-60 cm

De Laurier Novita Blote wortel 40-60cm is een uitstekende keuze voor wie op zoek is naar een middelhoge tot hoge haag. Deze haagplant gedijt goed in zowel zon als schaduw en het winterharde blad blijft mooi gedurende het hele jaar. De 'Novita' is een gemakkelijk te onderhouden plant die snel groeit en zich aan verschillende omstandigheden aanpast. Zowel de standplaats als winterse vorst tot -25°C hebben nauwelijks invloed op deze haag. Met zijn imposante, robuuste en dichte uitstraling, is deze haag een populaire keuze in Nederland. Het wordt beschouwd als een favoriet onder de lauriersoorten vanwege zijn goede weerstand tegen ziektes zoals hagelschot en meeldauw.

De groeisnelheid van de Laurier Novita Blote wortel 40-60cm is vergelijkbaar met andere lauriersoorten, met ongeveer 35 tot 40 centimeter groei per jaar. Met een hoogte van 2 tot 3 meter is de 'Novita' ideaal voor het creëren van een hoge haag die privacy en beschutting biedt. Een matig vochtige bodem is voldoende voor deze plant, die niet van natte voeten houdt. Extra water geven is meestal niet nodig, tenzij het gedurende langere tijd erg droog is. Het is een sterke haag die tegen een stootje kan.

Voordelen
 • Winterhard
 • Snelle groeier
 • Eenvoudig in onderhoud
Nadelen
 • Verdraagt geen langdurig natte grond
 • Moet minimaal twee keer per jaar gesnoeid worden

Eigenschappen Laurier 'Novita' blote wortel 40-60 cm

Plantafstand
4 planten per strekkende meter
Plantperiode
oktober tot mei
Dichtheid
volledig blikdicht
Groeisnelheid
40-60 cm per jaar
Verzorging
gemiddeld onderhoud
Water
gemiddeld water
Standplaats
schaduw, halfschaduw, zon
Wintervast
wintergroen

Laurier 'Novita' blote wortel 40-60 cm planten

Het planten van de laurier ‘Novita’ in pot kan het hele jaar door, zolang er maar geen sprake is van vorst of nachtvorst. Als u ervoor kiest de plant met kluit te bestellen is planten in de zomer af te raden. Maak bij voorkeur van het planten van uw haag gebruik van aanplantgrond en let er op dat u de planten niet te diep plaatst. Het wortelstelsel hoeft maar net onder de grond verdwijnen.

Plantafstand

Om een volle en dichte haag te realiseren, raden we aan om de aanbevolen plantafstand aan te houden. Benieuwd wat de juiste plantafstand voor deze haagsoort is? Bij ieder formaat staat de geadviseerde plantafstand van de vermeld. U kunt hier ook direct de gewenste lengte van uw laurier Novita haag in onze rekentool invoeren, deze berekent direct hoeveel planten u van het geselecteerde formaat nodig heeft.

Laurier 'Novita' blote wortel 40-60 cm onderhoud

De laurier ‘Novita’ is dus een makkelijk te onderhouden plant. Toch is het goed om rekening te houden met een aantal kenmerkende eigenschappen, zodat u er zeker van kunt zijn dat uw haag gezond blijft.

Bewatering

Het is niet nodig om de planten overmatig water te geven. De ‘Novita’ is namelijk geen liefhebber van natte voeten. Tijdens periodes van extreme droogte kan het echter wel nodig zijn dat u de plant extra bewaterd. Na het planten van uw haag is het wel belangrijk om de plant voldoende water te geven gedurende enkele weken.

Bescherming

De meeste lauriersoorten zijn wintergroen tot ongeveer -25°C en de laurier ‘Novita’ is hierop geen uitzondering. Dat betekent dan ook dat u zich geen zorgen hoeft te maken om de gezondheid en conditie van uw haag onder zware omstandigheden.

Snoeien

Voor een strakke en verzorgde haag is regelmatig snoeien noodzakelijk. Over het algemeen is een snoeibeurt midzomers en een tegen het einde van september voldoende, maar voor een strakker resultaat – of lage haag – kan zelfs meerdere keren snoeien nodig zijn. Knip niet dwars door de bladeren heen, omdat de randen dan donkerbruin worden. Door de bladeren volledig af te knippen, blijft de haag mooi groen.

Voeding

De laurier ‘Novita’ kan zich prima redden met de voedingsstoffen die in de bodem aanwezig zijn. Wilt u de groei van de plant bevorderen? Bemest de plant dan in het voorjaar, zodat deze in de groeifase optimaal gebruik kan maken van de opgeslagen energie. In ons assortiment vindt u een organische meststof die uiterst geschikt is voor deze haagsoort. Deze bevat alle voedingsstoffen die de laurier ‘Novita’ nodig heeft.

Bestel direct bij Haag & Heg

Bij Haag & Heg komen al onze planten rechtstreeks uit onze eigen kwekerij. We bereiden de planten pas op het allerlaatste moment voor verzending, zodat we u verse en gezonde exemplaren kunnen garanderen. Om de hoogste kwaliteit te waarborgen, werken we nauw samen met een gespecialiseerde leverancier voor onze hagen. Dit stelt ons in staat om een breed assortiment aan te bieden en te voldoen aan de specifieke wensen van onze klanten. We streven er voortdurend naar om onze kwekerij, webshop en transport te verbeteren, zodat we u de best mogelijke ervaring kunnen bieden. Uw bestelling wordt binnen 4 dagen bij u thuis bezorgd.