Speciale prijs € 176,05 Normale prijs € 999.999,00

Laurier 'Novita' kant-en-klaar 160-170 cm

Plantafstand
1 planten per strekkende meter
Minimale bestelhoeveelheid
min. 3 planten
Meer uitleg
Kies je staffelkorting
3+
€ 176,05
Kiezen
10+
€ 165,80
Kiezen
Je bespaart 5%
20+
€ 158,85
Kiezen
Je bespaart 9%
Meer productinformatie >
Direct beschikbaar
- + Stuks - + Meter
Winkelwagen
Gratis geleverd v.a. 500,-
Kies zelf uw leverweek
Direct van de kwekerij
 • Beschikbare maten
 • Omschrijving
 • Eigenschappen
 • Planten
 • Onderhoud
 • Kopen
 • Bestellen

Beschrijving Laurier ‘Novita’ Kant-en-klaar 160-170

De Laurier 'Novita' Kant-en-klaar 160-170 cm is een winterharde haagplant die goed gedijt in zowel zonnige als schaduwrijke omstandigheden. Het onderhoud van deze plant is relatief eenvoudig, omdat hij snel groeit en zich aan verschillende omgevingen kan aanpassen. Zowel de standplaats als vorst hebben nauwelijks invloed op deze haag. Deze laurierhaag geeft uw tuin een indrukwekkende, robuuste en volledig ondoorzichtige uitstraling. Dankzij zijn goede weerstand is de 'Novita' een van de populairste haagplanten in Nederland en wordt hij beschouwd als een favoriet onder de lauriersoorten. Het blad van de 'Novita' is iets donkerder dan dat van andere lauriersoorten en de plant is beter bestand tegen ziektes zoals hagelschot en meeldauw.

De Laurier 'Novita' Kant-en-klaar 160-170 cm groeit snel, ongeveer 35 tot 40 centimeter per jaar, en vormt van nature een grote, bolvormige haag tussen april en september. Deze laurierhaag kan gemakkelijk 2 tot 3 meter hoog worden en biedt daardoor voldoende privacy en beschutting. De 'Novita' gedijt goed in verschillende omgevingen en bodemsoorten. Het onderhoud van deze plant is eenvoudig, omdat hij weinig water nodig heeft en weinig gevoelig is voor ziektes. Snoeien is noodzakelijk voor een strakke en verzorgde haag, waarbij het belangrijk is om niet dwars door de bladeren te knippen.  Houd bij het planten de aanbevolen plantafstand aan: 1 plant per strekkende meter.

Voordelen
 • Winterhard
 • Snelle groeier
 • Eenvoudig in onderhoud
Nadelen
 • Verdraagt geen langdurig natte grond
 • Moet minimaal twee keer per jaar gesnoeid worden

Eigenschappen Laurier 'Novita' kant-en-klaar 160-170 cm

Plantafstand
1 planten per strekkende meter
Dichtheid
volledig blikdicht
Groeisnelheid
40-60 cm per jaar
Verzorging
gemiddeld onderhoud
Water
gemiddeld water
Standplaats
schaduw, halfschaduw, zon
Wintervast
wintergroen

Laurier 'Novita' kant-en-klaar 160-170 cm planten

Het planten van de laurier ‘Novita’ in pot kan het hele jaar door, zolang er maar geen sprake is van vorst of nachtvorst. Als u ervoor kiest de plant met kluit te bestellen is planten in de zomer af te raden. Maak bij voorkeur van het planten van uw haag gebruik van aanplantgrond en let er op dat u de planten niet te diep plaatst. Het wortelstelsel hoeft maar net onder de grond verdwijnen.

Plantafstand

Om een volle en dichte haag te realiseren, raden we aan om de aanbevolen plantafstand aan te houden. Benieuwd wat de juiste plantafstand voor deze haagsoort is? Bij ieder formaat staat de geadviseerde plantafstand van de vermeld. U kunt hier ook direct de gewenste lengte van uw laurier Novita haag in onze rekentool invoeren, deze berekent direct hoeveel planten u van het geselecteerde formaat nodig heeft.

Laurier 'Novita' kant-en-klaar 160-170 cm onderhoud

De laurier ‘Novita’ is dus een makkelijk te onderhouden plant. Toch is het goed om rekening te houden met een aantal kenmerkende eigenschappen, zodat u er zeker van kunt zijn dat uw haag gezond blijft.

Bewatering

Het is niet nodig om de planten overmatig water te geven. De ‘Novita’ is namelijk geen liefhebber van natte voeten. Tijdens periodes van extreme droogte kan het echter wel nodig zijn dat u de plant extra bewaterd. Na het planten van uw haag is het wel belangrijk om de plant voldoende water te geven gedurende enkele weken.

Bescherming

De meeste lauriersoorten zijn wintergroen tot ongeveer -25°C en de laurier ‘Novita’ is hierop geen uitzondering. Dat betekent dan ook dat u zich geen zorgen hoeft te maken om de gezondheid en conditie van uw haag onder zware omstandigheden.

Snoeien

Voor een strakke en verzorgde haag is regelmatig snoeien noodzakelijk. Over het algemeen is een snoeibeurt midzomers en een tegen het einde van september voldoende, maar voor een strakker resultaat – of lage haag – kan zelfs meerdere keren snoeien nodig zijn. Knip niet dwars door de bladeren heen, omdat de randen dan donkerbruin worden. Door de bladeren volledig af te knippen, blijft de haag mooi groen.

Voeding

De laurier ‘Novita’ kan zich prima redden met de voedingsstoffen die in de bodem aanwezig zijn. Wilt u de groei van de plant bevorderen? Bemest de plant dan in het voorjaar, zodat deze in de groeifase optimaal gebruik kan maken van de opgeslagen energie. In ons assortiment vindt u een organische meststof die uiterst geschikt is voor deze haagsoort. Deze bevat alle voedingsstoffen die de laurier ‘Novita’ nodig heeft.

Bestel bij Haag & Heg

Bij Haag-Heg is het mogelijk om uw Laurier 'Novita' als kant-en-klare haag 160-170 cm te laten leveren, wat betekent dat we een bijna volwassen haag bij u thuis bezorgen als u voor deze optie kiest. Het plaatsen van een kant-en-klare haag is gemakkelijker en heeft als voordeel dat u direct na het plaatsen kunt genieten van een volle en groene haag. Een kant-en-klare haag vereist minder aandacht en is doorgaans beter bestand tegen omstandigheden dan een haag van jonge planten.