Toch liever een andere maat?
Speciale prijs € 79,85 Normale prijs € 999.999,00

Laurier 'Rotundifolia' kant-en-klaar 80-100 cm

Plantafstand
1 planten per strekkende meter
Minimale bestelhoeveelheid
min. 5 planten
Meer uitleg
Kies je staffelkorting
5+
€ 79,85
Kiezen
10+
€ 74,45
Kiezen
Je bespaart 6%
20+
€ 71,15
Kiezen
Je bespaart 10%
50+
€ 67,95
Kiezen
Je bespaart 14%
Meer productinformatie >
Direct beschikbaar
- + Stuks - + Meter
Winkelwagen
Gratis geleverd v.a. 500,-
Kies zelf uw leverweek
Direct van de kwekerij
 • Beschikbare maten
 • Omschrijving
 • Eigenschappen
 • Planten
 • Onderhoud
 • Kopen
 • Bestellen

Beschrijving Laurier 'Rotundifolia' kant-en-klaar 80-100 cm

De Laurier 'Rotundifolia' kant-en-klaar 80-100 cm is een gewilde soort laurier vanwege zijn snelle groei. Het is een wintergroene plant die gedijt in zowel zon als schaduw en weinig onderhoud vereist. De plant groeit gemiddeld 45-50 centimeter per jaar en kan zowel breed en wild groeien als strak en verzorgd worden gehouden door regelmatig te snoeien. De bladeren zijn groot en zorgen voor een dichte haag die u privacy biedt in uw eigen tuin. De haag kan temperaturen tot -15°C weerstaan ​​en verliest tijdens milde winters geen bladeren.

Planten kan het hele jaar door, behalve bij (nacht)vorst en met behulp van aanplantgrond en voldoende water. Regulier snoeien is nodig voor een verzorgde haag, en het wordt aanbevolen om de planten te beschermen tegen koude wind.

Voordelen
 • Groeit tot 50 cm per jaar
 • Zeer snel dichtgegroeid
Nadelen
 • Verdraagt geen langdurig natte grond
 • Matig vatbaar voor ziekten

Eigenschappen Laurier 'Rotundifolia' kant-en-klaar 80-100 cm

Plantafstand
1 planten per strekkende meter
Dichtheid
volledig blikdicht
Groeisnelheid
40-60 cm per jaar
Verzorging
gemiddeld onderhoud
Water
gemiddeld water
Standplaats
schaduw, halfschaduw, zon
Wintervast
wintergroen

Laurier 'Rotundifolia' kant-en-klaar 80-100 cm planten

Het planten van de laurier ‘Rotundifolia’ kan het hele jaar door, zolang er maar geen sprake is van (nacht)vorst. Planten met een kluit kunt u overigens ook beter niet in de zomer planten. Maak bij het planten van uw haag gebruik van aanplantgrond en let erop dat u de planten niet te diep plaatst. De wortels hoeven maar net onder de grond verdwijnen.

Plantafstand

Om een mooie dichtheid te bereiken raden wij u aan om de aanbevolen plantafstand per strekkende meter aan te houden. Deze afstand is afhankelijk van de formaten die u bestelt. Gebruik de rekentool om te berekenen hoeveel u nodig heeft om een volle laurier ‘Rotundifolia’ haag te vormen.

Laurier 'Rotundifolia' kant-en-klaar 80-100 cm onderhoud

De laurier ‘Rotundifolia’ is een plant die weinig verzorging nodig heeft. Het maakt de ‘Rotundifolia’ een ontzettend populaire haagsoort. Want u wilt toch ook vooral van uw haag kunnen genieten? Om uw haag in perfecte conditie te houden is enig onderhoud wel noodzakelijk. Wanneer u dit regelmatig bijhoudt, zal het u nooit veel werk opleveren.

Bewatering

De prunus laurocerasus ‘Rotundifolia’ is geen liefhebber van een natte ondergrond. In het voorjaar en tijdens periodes van droogte raden we aan om uw planten wel extra water te geven. Na het planten van uw haag is het ook noodzakelijk om de plant gedurende enkele weken van voldoende water te voorzien.

Bescherming

Plaats uw haag bij voorkeur op een plek in de tuin waar deze enige bescherming krijgt van de koude wind. De ‘Rotundifolia’ staat bekend als ‘makkelijke’ haagplant, maar is niet zo sterk als de qua uiterlijk zeer vergelijkbare laurier ‘Novita’. De bladeren van de ‘Rotundifolia’ zijn enkel wat groter. Wilt u meer zekerheid, kies dan voor de ‘Novita’.

Snoeien

Voor een strakke en verzorgde haag is regelmatig snoeien noodzakelijk. Over het algemeen is een snoeibeurt midzomers en een tegen het einde van september voldoende, maar voor een strakker resultaat – of lagere haag – kan zelfs meerdere keren snoeien nodig zijn. Een laurierhaag kan zonder problemen ver teruggesnoeid worden, de takken zullen weer opnieuw uitlopen.

Voeding

De laurier ‘Rotundifolia’ heeft voldoende aan de voedingsstoffen die de bodem te bieden heeft. Wilt u de groei van de plant bevorderen? Bemest de plant dan in het voorjaar, zodat deze in de groeifase optimaal gebruik kan maken van de opgeslagen energie. Bij Haag & Heg vindt u organische mest welke zeer geschikt is voor hagen zoals de laurier ‘Rotundifolia’.

Bestel online bij Haag & Heg

Bij Haag-Heg is het mogelijk om uw Laurier 'Rotundifolia' als kant-en-klare haag 80-100 cm te laten leveren, wat betekent dat we een bijna volwassen haag bij u thuis bezorgen als u voor deze optie kiest. Het plaatsen van een kant-en-klare haag is gemakkelijker en heeft als voordeel dat u direct na het plaatsen kunt genieten van een volle en groene haag. Een kant-en-klare haag vereist minder aandacht en is doorgaans beter bestand tegen omstandigheden dan een haag van jonge planten.

Bestel online bij Haag & Heg

Deze Laurier 'Rotundifolia' wordt kant en klaar geleverd. We adviseren daarom uw planten zo snel mogelijk na levering in de grond te zetten. Al onze hagen worden onder de beste omstandigheden gekweekt buiten op onze eigen velden. Om de laurier te beschermen tijdens het transport binden we een juten zak om de kluit. U kunt uw Laurier 'Rotundifolia' kant-en-klaar 80-100 cm inclusief zak in de grond zetten, deze is biologisch afbreekbaar.