Toch liever een andere maat?
Speciale prijs € 50,80 Normale prijs € 999.999,00

Levensboom 'Brabant' kluit 225-250 cm

Plantafstand
2 planten per strekkende meter
Minimale bestelhoeveelheid
min. 5 planten
Meer uitleg
Kies je staffelkorting
5+
€ 50,80
Kiezen
10+
€ 46,55
Kiezen
Je bespaart 8%
15+
€ 45,20
Kiezen
Je bespaart 11%
30+
€ 44,85
Kiezen
Je bespaart 11%
Meer productinformatie >
Reserveren mogelijk, Wordt geleverd vanaf 10/2024
- + Stuks - + Meter
Reserveren
Gratis geleverd v.a. 500,-
Kies zelf uw leverweek
Direct van de kwekerij
 • Beschikbare maten
 • Omschrijving
 • Eigenschappen
 • Planten
 • Onderhoud
 • Kopen
 • Bestellen

Beschrijving Levensboom 'Brabant' Kluit 225-250 cm

De Levensboom 'Brabant' Kluit 225-250 cm is een populaire conifeer die zowel als haagplant als solitaire plant goed gedijt. Deze wintergroene plant, zorgt voor een frisse groene kleur in uw tuin met zijn groen-winterbronzen twijgen. De 'Brabant' is een brede en dichte haagconifeer, die zeer veel privacy biedt. Het is een onderhoudsvriendelijke plant waar u na het planten weinig omkijken naar heeft. De felgroene kleur en heerlijke geur van de twijgen maken de 'Brabant' een geliefde haagplant.

Deze conifeer gedijt goed in bijna alle omstandigheden en groeit snel, met een jaarlijkse groei van 35 tot 40 centimeter in hoogte. Het is vooral geschikt voor tuinen met voldoende ruimte, maar kan ook in middelgrote tuinen worden geplaatst. Voorwaarde is dan wel dat de haag regelmatig gesnoeid wordt.

De Levensboom 'Brabant' Kluit 225-250 cm is winterhard en wintergroen. De haag gedijt goed in humusrijke grond en kan zowel in de zon als in de schaduw worden geplant. Het onderhoud van de haag is eenvoudig, en regelmatig snoeien wordt aanbevolen. De plant is giftig en vereist voorzichtigheid bij het snoeien.

Voordelen
 • Erg snel groeiende haag
 • Winterhard
 • Eenvoudig in onderhoud
Nadelen
 • Gevoelig voor langdurige droogte
 • Verdraagt geen terugsnoei tot op de stam

Eigenschappen Levensboom 'Brabant' kluit 225-250 cm

Plantafstand
2 planten per strekkende meter
Plantperiode
oktober tot juni
Dichtheid
volledig blikdicht
Groeisnelheid
20-40 cm per jaar
Verzorging
weinig onderhoud
Water
gemiddeld water
Standplaats
schaduw, halfschaduw, zon
Wintervast
wintergroen

Levensboom 'Brabant' kluit 225-250 cm planten

U kunt de levensboom ‘Brabant’ het hele jaar door planten, al raden we af om dit te doen als het vriest. Let dan ook op dat er geen nachtvorst voorspeld wordt. Bij voorkeur plant u de Thuja ‘Brabant’ in de periode maart – mei of september – november. Gebruik aanplantgrond bij het planten van uw haag en maak de wortels even nat voordat u deze in de grond plaatst. Plaats de kluit niet te diep, de wortels hoeven maar net onder de grond te verdwijnen. De hoeveelheid planten die u per strekkende meter nodig heeft is afhankelijk van de hoogte van uw planten. Maak gebruik van onze rekentool om eenvoudig te berekenen hoeveel haagconiferen u nodig heeft voor een dicht resultaat.

Plantafstand

Om een mooie dichtheid te bereiken raden wij u aan om de aanbevolen plantafstand per strekkende meter aan te houden. Deze afstand is afhankelijk van de formaten die u bestelt. De kleinste thuja ‘Brabant’ haagplant is 100 cm hoog en vereist drie planten per strekkende meter voor een dicht resultaat. Van het grootste formaat, ruim 225 cm hoog, heeft u er maar twee per meter nodig. Gebruik de rekentool om te berekenen hoeveel u nodig heeft om een volle levensboom 'Brabant' haag te vormen. U heeft uw rekenmachine dus niet nodig om te bepalen hoeveel planten u moet bestellen voor uw haag.

Coniferen thuja 'Brabant' onderhoud

Het onderhouden van de coniferen thuja ‘Brabant’ is erg gemakkelijk. Dat is dan ook een van de belangrijkste redenen waarom deze haagsoort zo immens populair is. Toch is het verstandig om rekening te houden met onderstaande aandachtspunten, om er zeker van te zijn dat uw thuja ‘Brabant’ haag in topconditie blijft, zowel qua uitstraling als gezondheid.

Bewatering

Na het planten van de haag raden we aan om de planten enkele weken van voldoende water te voorzien. Na het aansterken van de levensboom ‘Brabant’ hoeft u de haag nauwelijks water te geven. Ons advies is om de haag in het voorjaar en op zeer warme zomerdagen extra water te geven. Wanneer de grond rond de haag vochtig is, raden we het bewateren van de haag af. Een thuja haag houdt namelijk niet van natte voeten, omdat de wortels kunnen rotten.

Bescherming

De levensboom ‘Brabant’ is een ijzersterke haagsoort die geen bescherming hoeft te worden tegen vorst of wind nodig heeft. U heeft dus geen omkijken naar uw haag in de winter.

Snoeien

Het snoeien van de levensboom ‘Brabant’ is niet ingewikkeld. Het is echter wel belangrijk om erop te letten dat de thuja ‘Brabant’ terugsnoei tot de stam niet verdraagt. Wanneer u de haag te ver terugsnoeit zal deze niet meer terug uitlopen. Knip daarom uitsluitend in het groen, dan weet u zeker dat u goed zit. De Thuja occidentalis Brabant komt het beste tot zijn recht als u de haag twee keer per jaar snoeit, al kunt u deze eventueel ook één keer per jaar snoeien. Het snoeien van de coniferen thuja ‘Brabant’ is een klusje voor in de late lente en zomermaanden.
 
Zorg ervoor dat uw haag elk seizoen vóór de langste dag van het jaar zijn eerste snoeibeurt heeft gehad. Regelmatig snoeien is geen probleem, mits u in acht neemt dat u niet te veel snoeit per keer. Snoei de levensboom ‘Brabant’ uiterlijk in september voor de laatste keer. De plant heeft tijd nodig om te herstellen om zich met gezond en sterk blad te wapenen tegen kou en vorst.

Voeding

De Thuja ‘Brabant’ haalt de belangrijkste voedingsstoffen uit de grond, maar kan in de lente gestimuleerd worden met extra voeding. Deze voeding wordt door de plant gebruikt om het maximale uit de groeiperiode te halen. In het assortiment van Haag & Heg vindt u organische meststof die speciaal ontwikkeld is voor haagplanten zoals de thuja ‘Brabant’. Wilt u er zeker van zijn dat uw haag de juiste voedingsstoffen binnenkrijgt? Bestel dan deze organische meststof mee.

Bestellen bij Haag & Heg

Onze haagplanten worden exclusief gekweekt onder optimale omstandigheden op onze eigen velden. Doordat wij al jarenlang samenwerken met een gerenommeerd transportbedrijf met volop ervaring in het vervoeren van haagplanten, kunnen wij een snelle en onbeschadigde levering van uw bestelling garanderen. Om de planten te beschermen tijdens het transport binden we een juten zak om de kluit. U kunt uw Levensboom 'Brabant' Kluit 225-250 cm inclusief zak in de grond zetten, deze is biologisch afbreekbaar. Heeft u nog vragen? Neem dan gerust contact met ons op.