Toch liever een andere maat?
Speciale prijs € 19,25 Normale prijs € 999.999,00

Levensboom 'Brabant' pot 125-150 cm

Plantafstand
2,5 planten per strekkende meter
Minimale bestelhoeveelheid
min. 1 planten
Meer uitleg
Kies je staffelkorting
1+
€ 19,25
Kiezen
15+
€ 17,90
Kiezen
Je bespaart 7%
50+
€ 18,15
Kiezen
Je bespaart 5%
200+
€ 17,15
Kiezen
Je bespaart 10%
Meer productinformatie >
Direct beschikbaar
- + Stuks - + Meter
Winkelwagen
Gratis geleverd v.a. 500,-
Kies zelf uw leverweek
Direct van de kwekerij
 • Beschikbare maten
 • Omschrijving
 • Eigenschappen
 • Planten
 • Onderhoud
 • Kopen
 • Bestellen

Beschrijving Levensboom 'Brabant' Pot 125-150 cm

De Levensboom 'Brabant' Pot 125-150 cm is een populaire conifeersoort die bekend staat als een ideale erfafscheiding. Met zijn wintergroene bladeren en groen-winterbronzen twijgen geeft hij een frisse kleur aan elke tuin. Deze haagconifeer groeit breed en dicht, waardoor het een ondoordringbare haag vormt die maximale privacy biedt. De 'Brabant' is een onderhoudsvriendelijke plant waar u weinig omkijk naar heeft.

Het behoudt zijn groene kleur gedurende het hele jaar en is in principe het hele jaar door te planten, tenzij het vriest. De pot zorgt ervoor dat de wortels goed beschermd worden tegen invloeden van buitenaf, wat de groei en gezondheid ten goede komt.

De felgroene kleur van de haag en de heerlijke geur van de takjes maken de Levensboom 'Brabant' Pot 125-150 cm een geweldige toevoeging aan elke tuin. Het is een winterharde plant die goed gedijt in verschillende omstandigheden en weinig verzorging nodig heeft. Het planten en snoeien van de haag is eenvoudig, maar let op dat terugsnoeien tot de stam niet verdragen wordt. De 'Brabant' kan ook als solitaire plant worden gebruikt en is verkrijgbaar in verschillende formaten. Het is een giftige plant, dus voorzichtigheid is geboden bij het snoeien.

Voordelen
 • Erg snel groeiende haag
 • Winterhard
 • Eenvoudig in onderhoud
Nadelen
 • Gevoelig voor langdurige droogte
 • Verdraagt geen terugsnoei tot op de stam

Eigenschappen Levensboom 'Brabant' pot 125-150 cm

Plantafstand
2,5 planten per strekkende meter
Dichtheid
volledig blikdicht
Groeisnelheid
20-40 cm per jaar
Verzorging
weinig onderhoud
Water
gemiddeld water
Standplaats
schaduw, halfschaduw, zon
Wintervast
wintergroen

Levensboom 'Brabant' pot 125-150 cm planten

U kunt de levensboom ‘Brabant’ het hele jaar door planten, al raden we af om dit te doen als het vriest. Let dan ook op dat er geen nachtvorst voorspeld wordt. Bij voorkeur plant u de Thuja ‘Brabant’ in de periode maart – mei of september – november. Gebruik aanplantgrond bij het planten van uw haag en maak de wortels even nat voordat u deze in de grond plaatst. Plaats de kluit niet te diep, de wortels hoeven maar net onder de grond te verdwijnen. De hoeveelheid planten die u per strekkende meter nodig heeft is afhankelijk van de hoogte van uw planten. Maak gebruik van onze rekentool om eenvoudig te berekenen hoeveel haagconiferen u nodig heeft voor een dicht resultaat.

Plantafstand

Om een mooie dichtheid te bereiken raden wij u aan om de aanbevolen plantafstand per strekkende meter aan te houden. Deze afstand is afhankelijk van de formaten die u bestelt. De kleinste thuja ‘Brabant’ haagplant is 100 cm hoog en vereist drie planten per strekkende meter voor een dicht resultaat. Van het grootste formaat, ruim 225 cm hoog, heeft u er maar twee per meter nodig. Gebruik de rekentool om te berekenen hoeveel u nodig heeft om een volle levensboom 'Brabant' haag te vormen. U heeft uw rekenmachine dus niet nodig om te bepalen hoeveel planten u moet bestellen voor uw haag.

Coniferen thuja 'Brabant' onderhoud

Het onderhouden van de coniferen thuja ‘Brabant’ is erg gemakkelijk. Dat is dan ook een van de belangrijkste redenen waarom deze haagsoort zo immens populair is. Toch is het verstandig om rekening te houden met onderstaande aandachtspunten, om er zeker van te zijn dat uw thuja ‘Brabant’ haag in topconditie blijft, zowel qua uitstraling als gezondheid.

Bewatering

Na het planten van de haag raden we aan om de planten enkele weken van voldoende water te voorzien. Na het aansterken van de levensboom ‘Brabant’ hoeft u de haag nauwelijks water te geven. Ons advies is om de haag in het voorjaar en op zeer warme zomerdagen extra water te geven. Wanneer de grond rond de haag vochtig is, raden we het bewateren van de haag af. Een thuja haag houdt namelijk niet van natte voeten, omdat de wortels kunnen rotten.

Bescherming

De levensboom ‘Brabant’ is een ijzersterke haagsoort die geen bescherming hoeft te worden tegen vorst of wind nodig heeft. U heeft dus geen omkijken naar uw haag in de winter.

Snoeien

Het snoeien van de levensboom ‘Brabant’ is niet ingewikkeld. Het is echter wel belangrijk om erop te letten dat de thuja ‘Brabant’ terugsnoei tot de stam niet verdraagt. Wanneer u de haag te ver terugsnoeit zal deze niet meer terug uitlopen. Knip daarom uitsluitend in het groen, dan weet u zeker dat u goed zit. De Thuja occidentalis Brabant komt het beste tot zijn recht als u de haag twee keer per jaar snoeit, al kunt u deze eventueel ook één keer per jaar snoeien. Het snoeien van de coniferen thuja ‘Brabant’ is een klusje voor in de late lente en zomermaanden.
 
Zorg ervoor dat uw haag elk seizoen vóór de langste dag van het jaar zijn eerste snoeibeurt heeft gehad. Regelmatig snoeien is geen probleem, mits u in acht neemt dat u niet te veel snoeit per keer. Snoei de levensboom ‘Brabant’ uiterlijk in september voor de laatste keer. De plant heeft tijd nodig om te herstellen om zich met gezond en sterk blad te wapenen tegen kou en vorst.

Voeding

De Thuja ‘Brabant’ haalt de belangrijkste voedingsstoffen uit de grond, maar kan in de lente gestimuleerd worden met extra voeding. Deze voeding wordt door de plant gebruikt om het maximale uit de groeiperiode te halen. In het assortiment van Haag & Heg vindt u organische meststof die speciaal ontwikkeld is voor haagplanten zoals de thuja ‘Brabant’. Wilt u er zeker van zijn dat uw haag de juiste voedingsstoffen binnenkrijgt? Bestel dan deze organische meststof mee.

Bestel bij Haag & Heg

Onze planten komen direct van onze eigen kwekerij. Hierdoor staan wij garant voor de hoogste service en kwaliteit. Wij zorgen ervoor dat uw Levensboom 'Brabant' Pot 125-150 cm bestelling binnen enkele werkdagen geleverd wordt. Om dit te kunnen garanderen werken wij al jarenlang samen met een gerenommeerd transportbedrijf. Zij zorgen ervoor dat uw bestelling spoedig en in perfecte staat bij u voor de deur wordt afgeleverd. Heeft u vragen over onze planten? Neem dan gerust contact met ons op.