Toch liever een andere maat?
Speciale prijs € 5,90 Normale prijs € 999.999,00

Levensboom 'Smaragd' kluit 80-100 cm

Plantafstand
3 planten per strekkende meter
Minimale bestelhoeveelheid
min. 1 planten
Meer uitleg
Kies je staffelkorting
1+
€ 5,90
Kiezen
15+
€ 5,45
Kiezen
Je bespaart 7%
50+
€ 5,30
Kiezen
Je bespaart 10%
100+
€ 5,10
Kiezen
Je bespaart 13%
Meer productinformatie >
Direct beschikbaar
- + Stuks - + Meter
Winkelwagen
Gratis geleverd v.a. 500,-
Kies zelf uw leverweek
Direct van de kwekerij
 • Beschikbare maten
 • Omschrijving
 • Eigenschappen
 • Planten
 • Onderhoud
 • Kopen
 • Bestellen

Beschrijving Levensboom 'Smaragd' Kluit 80-100 cm

De Levensboom 'Smaragd' Kluit 80-100 cm is een conifeer met donkergroene twijgen en een fijne structuur. Deze haagconifeer groeit snel en vereist weinig onderhoud. Bovendien prikt de 'Smaragd' niet en produceert het geen giftige bessen, waardoor het veilig is voor kinderen en huisdieren. Het is een populaire keuze vanwege zijn dichte groei en compacte vorm, die privacy en beschutting in de tuin mogelijk maakt. De haag gedijt goed in verschillende omstandigheden en blijft het hele jaar door groen, waardoor het ideaal is voor een wintergroene tuin. Het is een winterharde haag die bestand is tegen extreme temperaturen.

De Levensboom 'Smaragd' Kluit 80-100 cm gedijt goed in humusrijke grond en kan zowel in de zon als in de schaduw geplaatst worden. Het onderhoud van deze haagconifeer is eenvoudig, met slechts twee snoeibeurten per jaar om de haag in vorm te houden. Door te snoeien in het groene gedeelte en niet te ver terug te snoeien, behoudt de haag zijn vorm. Het planten van de haag wordt aanbevolen in maart-mei of september-november. De westerse levensboom 'Smaragd' is een sterke haagsoort die de rest van de tuin beschermt en weinig water nodig heeft.

Voordelen
 • Erg snel groeiende haag
 • Winterhard
 • Eenvoudig in onderhoud
Nadelen
 • Gevoelig voor langdurige droogte
 • Verdraagt geen terugsnoei tot op de stam

Eigenschappen Levensboom 'Smaragd' kluit 80-100 cm

Plantafstand
3 planten per strekkende meter
Dichtheid
volledig blikdicht
Groeisnelheid
20-40 cm per jaar
Verzorging
weinig onderhoud
Water
gemiddeld water
Standplaats
schaduw, halfschaduw, zon
Wintervast
wintergroen

Thuja occidentalis 'Smaragd' planten

U kunt de levensboom ‘Smaragd’ het hele jaar door planten, al raden we af om dit te doen als het vriest. Let dan ook op dat er geen nachtvorst voorspeld wordt. Bij voorkeur plant u de Thuja occidentalis 'Smaragd' in de periode maart – mei of september – november. Gebruik aanplantgrond bij het planten van uw haag en maak de wortels even nat voordat u deze in de grond plaatst. Plaats de kluit niet te diep, de wortels hoeven maar net onder de grond te verdwijnen.

Plantafstand

Om een mooie dichtheid te bereiken raden wij u aan om de aanbevolen plantafstand per strekkende meter aan te houden. Deze afstand is afhankelijk van de formaten die u bestelt. Gebruik de rekentool om te berekenen hoeveel u nodig heeft om een volle westerse levensboom 'Smaragd' haag te vormen. Het is uiteraard ook mogelijk om de thuja 'Smaragd' solitair te planten. U hoeft dan geen rekening te houden met de aanbevolen plantafstand.

Levensboom 'Smaragd' kluit 80-100 cm onderhoud

Het onderhouden van de thuja ‘Smaragd’ is erg gemakkelijk. Het heeft er (onder andere) voor gezorgd dat deze haagsoort zeer populair is geworden. Om nog lang van uw haag te kunnen genieten is het wel belangrijk om rekening te houden met de behoeftes en zwakke punten van de haag. We hebben de belangrijkste voorzorgsmaatregelen voor u uitgewerkt:

Bewatering

Na het planten van de haag raden we aan om de planten enkele weken van voldoende water te voorzien. Nadat de levensboom ‘Smaragd’ is aangesterkt hoeft u de haag nauwelijks water te geven. Ons advies is om de haag in het voorjaar en op zeer warme zomerdagen extra water te geven. Het is in principe dus ook niet nodig om een bewateringssysteem aan te leggen, daarvoor heeft de thuja 'Smaragd' simpelweg te weinig dorst.

Bescherming

De westerse levensboom ‘Smaragd’ is een ijzersterke haagsoort die geen bescherming hoeft te worden tegen vorst of wind nodig heeft. De kracht van deze haag is dat de rest van uw tuin beschermd wordt door de thuja 'Smaragd'. De hoge, dichte en zeer wintergroene haag blijft in de meest uitdagende omstandigheden prima overeind.

Snoeien

U hoeft de thuja 'Smaragd' maar twee keer per jaar te snoeien. Snoei de eerste keer rond mei/juni en de tweede keer vanaf september. Kies een bewolkte dag uit om te snoeien, de zon kan er namelijk voor zorgen dat de gesnoeide takken uitdrogen. Omdat een thuja niet zo snel groeit, zijn twee snoeibeurten meer dan voldoende om uw haag in een strakke vorm te houden. Houd er rekening mee dat de levensboom ‘Smaragd’  terugsnoei tot de stam niet verdraagt. Wanneer u de haag te ver terugsnoeit zal deze niet meer terug uitlopen. Knip daarom uitsluitend in het groen, dan weet u zeker dat u goed zit. Door de thuja 'Smaragd' twee keer per jaar te snoeien voorkomt u dat de haag te ver uitloopt.

Voeding

De thuja ‘Smaragd’ haalt de belangrijkste voedingsstoffen uit de grond, maar kan in de lente gestimuleerd worden met extra voeding. Deze voeding wordt door de plant gebruikt om het maximale uit de groeiperiode te halen. Bij Haag&Heg vindt u een organische meststof die speciaal voor hagen als de thuja 'Smaragd' is ontwikkeld. Dit product bevat alle voedingsstoffen die een haag nodig heeft om groot en sterk te worden en te blijven.

Bestellen bij Haag & Heg

Wij telen de hagen met veel toewijding en zorg op onze eigen kwekerij. Hierdoor bent u verzekerd van de hoogste kwaliteit hagen. Om ervoor te zorgen dat de Levensboom 'Smaragd' Kluit 80-100 cm in perfecte staat bij u aankomt, werken wij samen met een gerenommeerd transportbedrijf. Uw hagen worden pas vlak voor verzending ingepakt om ze zo min mogelijk te belasten.