Toch liever een andere maat?
Speciale prijs € 3,85 Normale prijs € 999.999,00

Leylandii coniferen kluit 30-40 cm

Plantafstand
6 planten per strekkende meter
Minimale bestelhoeveelheid
min. 18 planten , afname per 18 stuks
Meer uitleg
Kies je staffelkorting
18+
€ 3,85
Kiezen
90+
€ 3,30
Kiezen
Je bespaart 14%
270+
€ 3,00
Kiezen
Je bespaart 22%
450+
€ 2,90
Kiezen
Je bespaart 24%
Meer productinformatie >
Direct beschikbaar
- + Stuks - + Meter
Winkelwagen
Gratis geleverd v.a. 500,-
Kies zelf uw leverweek
Direct van de kwekerij
 • Beschikbare maten
 • Omschrijving
 • Eigenschappen
 • Planten
 • Onderhoud
 • Kopen
 • Bestellen

Beschrijving Leylandii coniferen kluit 30-40 cm

De Leylandii coniferen Kluit 30-40 cm vallen op vanwege hun opvallende naaldvormige bladeren die in een elegante waaiervorm groeien, waardoor ze coniferenhagen een verfijnde uitstraling geven. Met een indrukwekkende groeisnelheid van maximaal een meter per jaar zijn ze bij uitstek geschikt voor het creëren van weelderige, hoge hagen. Deze coniferen behouden hun levendige groene kleur, zelfs tijdens milde winters. Hoewel de 'Leylandii' enkele verschillen vertoont ten opzichte van andere conifeersoorten, biedt de haagplant nog steeds uitstekende privacy door zijn weelderige groei.

Het succesvol planten van deze coniferenhaag vereist een humusrijke, goed doorlatende bodem met voldoende vochtigheid, vooral in het voorjaar en tijdens warme zomerdagen. Bij het snoeien is voorzichtigheid geboden, aangezien de Leylandii coniferen kluit 30-40 cm niet herstellen als ze tot aan de stam worden teruggesnoeid. Het wordt aanbevolen om wel regelmatig te snoeien, bij voorkeur tweemaal per jaar in mei en oktober, waarbij alleen het groen wordt verwijderd. Bemesting in het voorjaar stimuleert de gezonde groei van deze prachtige coniferen.

Voordelen
 • Erg snel groeiende haag
 • Winterhard
 • Eenvoudig in onderhoud
Nadelen
 • Gevoelig voor langdurige droogte
 • Verdraagt geen terugsnoei tot op de stam

Eigenschappen Leylandii coniferen kluit 30-40 cm

Plantafstand
6 planten per strekkende meter
Dichtheid
volledig blikdicht
Groeisnelheid
40-60 cm per jaar
Verzorging
gemiddeld onderhoud
Water
gemiddeld water
Standplaats
halfschaduw, zon
Wintervast
wintergroen

Leylandii coniferen kluit 30-40 cm planten

De beste periode om de ‘Leylandii’ te planten is van oktober tot en met april. Maak bij het planten van uw haag gebruik van aanplantgrond en let erop dat u de planten niet te diep plaatst. Houd de grond rond uw haag goed nat in de periode na het planten.

Leylandii coniferen kluit 30-40 cm onderhoud

Een leylandcipres is eenvoudig te onderhouden. Lees hier meer over de verzorging die uw haag nodig heeft.

Bewatering

In het voorjaar en tijdens warme zomerdagen heeft de grond rondom de haag extra water nodig. Wanneer u merkt dat de grond rond de haag droog is, kunt u het beste extra water geven.

Bescherming

Dit type haag heeft geen extra bescherming nodig tegen de wind of zon.

Snoeien

Bij het snoeien van een ‘Leylandii’ conifeer is het belangrijk om er rekening mee te houden dat deze niet herstelt wanneer u de conifeer tot de stam terugsnoeit. Om deze reden is het aan te raden om het snoeien van uw coniferenhaag goed bij te houden. Twee keer per jaar snoeien, in mei en oktober is in principe voldoende. Snoei dan enkel het groen weg.

Voeding

We adviseren om coniferen hagen aan het begin van de lente te bemesten. Dit geeft de haag voldoende voeding om het maximale uit de groeiperiode te halen.

Bestel bij Haag & Heg

Onze haagplanten komen rechtstreeks van onze eigen kwekerij, met passie en zorg voor de beste kwaliteit. We werken samen met een gerenommeerd transportbedrijf dat uw Leylandii coniferen kluit 30-40 cm snel en veilig aflevert. Voor minimale belasting worden hagen vlak voor verzending ingepakt. Neem gerust contact met ons op voor vragen of bestellingen.