Toch liever een andere maat?
Speciale prijs € 147,60 Normale prijs € 999.999,00

Portugese laurier kant-en-klaar 150+ cm

Plantafstand
1 planten per strekkende meter
Minimale bestelhoeveelheid
min. 3 planten
Meer uitleg
Kies je staffelkorting
3+
€ 147,60
Kiezen
10+
€ 135,80
Kiezen
Je bespaart 7%
20+
€ 130,90
Kiezen
Je bespaart 11%
Meer productinformatie >
Direct beschikbaar
- + Stuks - + Meter
Winkelwagen
Gratis geleverd v.a. 500,-
Kies zelf uw leverweek
Direct van de kwekerij
 • Beschikbare maten
 • Omschrijving
 • Eigenschappen
 • Planten
 • Onderhoud
 • Kopen
 • Bestellen

Portugese Laurier Kant-en-klaar 160-170 cm

Met zijn compacte structuur en klein, donkergroen blad is de Portugese laurier Kant-en-klaar 160-170 cm een elegante lauriersoort die zijn schoonheid het hele jaar door behoudt. In het voorjaar siert hij zichzelf met prachtige witte bloemen. Deze altijdgroene haag staat bekend om zijn onderhoudsvriendelijkheid en snelle groei. Tijdens het actieve groeiseizoen, van april tot september, kan deze plant wel 30 tot 35 centimeter in hoogte toenemen.

Met een redelijke winterhardheid kan de Portugese Laurier Kant-en-klaar 160-170 cm temperaturen tot -15°C verdragen, maar het is raadzaam om de plant te beschermen tegen de winterzon en koude oostenwind. Dankzij zijn altijdgroene bladeren biedt deze haag het hele jaar door privacy en beschutting in uw tuin. Over het algemeen heeft de plant geen extra water nodig, tenzij er sprake is van langdurige droogte, aangezien hij geen natte voeten verdraagt. Het snoeien van de haag wordt aanbevolen rond midzomer, en één keer per jaar snoeien is voldoende.

Voordelen
 • Groeit erg dicht en compact
 • Kan als haag mooi smal gehouden worden
Nadelen
 • Tijdens de zomer is extra bewateren nodig
 • Groeit minder snel dan andere lauriersoorten

Eigenschappen Portugese laurier kant-en-klaar 150+ cm

Plantafstand
1 planten per strekkende meter
Dichtheid
volledig blikdicht
Groeisnelheid
20-40 cm per jaar
Verzorging
weinig onderhoud
Water
gemiddeld water
Standplaats
halfschaduw, zon
Wintervast
wintergroen

Portugese laurier planten

U kunt de Portugese laurier in principe het hele jaar door planten. Dit is afgezien van de winterperiode wanneer de temperatuur onder het vriespunt daalt. Let er in dat geval op dat er geen (nacht)vorst verwacht wordt voor die week. Dit kan de aangroei van uw haag belemmeren. Voor planten met kluit wordt aanplanten in de zomer overigens ook afgeraden. Om de groei van uw haag te optimaliseren kunt u gebruik maken van aanplantgrond. Verder adviseren wij u te allen tijde de kuil niet te diep te graven. Een formaat van twee keer de breedte en hoogte van de kluit is groot genoeg.

Plantafstand

Om een volle en dichte haag te realiseren, raden we aan om de de aanbevolen plantafstand aan te houden. Benieuwd wat de juiste plantafstand voor deze haagsoort is? Bij ieder formaat staat de geadviseerde plantafstand van de Portugese laurier vermeld. U kunt hier ook direct de gewenste lengte van uw haag in onze rekentool invoeren, deze berekent direct hoeveel planten u van het geselecteerde formaat nodig heeft.

Portugese laurier onderhoud

De Portugese laurier staat bekend als een onderhoudsvriendelijke plant. Toch zijn er een aantal zaken waar u rekening mee dient te houden bij verzorgen van uw haag.

Bewatering

Na het planten van uw Portugese laurier is het goed om de planten regelmatig water te geven voor een periode van ongeveer twee weken. Hierna is het voldoende om de planten water te geven in de zomer, zeker wanneer er sprake is van langdurende droogte.

Bescherming

Hoewel de Portugese laurier het goed doet in de meeste omstandigheden, zijn de winterzon en koude oostenwind twee elementen die de gezondheid van uw haag kunnen aantasten. We raden u daarom aan om hier rekening mee te houden bij het bepalen van de standplaats van uw haag.

Snoeien

Snoeien doet u het beste rond de midzomer; een enkele snoeibeurt per jaar is voldoende. De Portugese laurier is in staat om nieuwe takken te laten groeien wanneer u de plant ver terugsnoeit, u hoeft zich dus geen zorgen te maken als u per ongeluk teveel wegknipt. Gebruik bij voorkeur een kniptang en geen snoeischaar en knip de uitstekende takjes van de plant weg. Als u met een snoeischaar aan de slag gaat, knipt u dwars door de bladeren heen en worden de randen van deze bladeren bruin.

Voeding

De Portugese laurier is niet veeleisend en kan zichzelf goed onderhouden, ook in minder ideale situaties. We hanteren daarom een algemeen bemestingsadvies voor deze plant. Dat houdt in dat u uw haag het beste in de lente een keer kunt bemesten.

Bestellen bij Haag & Heg

Onze Portugese laurier Kant-en-klaar 160-170 leveren we dus kant-en-klaar haag. Dit houdt in dat we planten leveren die al bijna volgroeid zijn. Het plaatsen eenvoudiger en heeft als voordeel dat u direct na het plaatsen kan genieten van een volle en groene haag.

Als ervaren kwekerij leveren wij uw Portugese Laurier Kant-en-klaar 160-170 cm binnen enkele werkdagen bij u thuis. Met meer dan 30 jaar ervaring zijn wij bekend met onze planten en onze klantenservice staat altijd voor u klaar om advies te geven of te helpen bij het vinden van uw favoriete plant.