Toch liever een andere maat?
Speciale prijs € 14,15 Normale prijs € 999.999,00

Portugese laurier pot 80-100 cm

Plantafstand
3 planten per strekkende meter
Minimale bestelhoeveelheid
min. 10 planten
Meer uitleg
Kies je staffelkorting
10+
€ 14,15
Kiezen
15+
€ 13,30
Kiezen
Je bespaart 6%
50+
€ 12,00
Kiezen
Je bespaart 15%
200+
€ 11,05
Kiezen
Je bespaart 21%
Meer productinformatie >
Direct beschikbaar
- + Stuks - + Meter
Winkelwagen
Gratis geleverd v.a. 500,-
Kies zelf uw leverweek
Direct van de kwekerij
 • Beschikbare maten
 • Omschrijving
 • Eigenschappen
 • Planten
 • Onderhoud
 • Kopen
 • Bestellen

Beschrijving Portugese Laurier Pot 80-100 cm

Met een donkergroen blad en een dichte structuur, is de Portugese Laurier Pot 80-100 cm een elegante lauriersoort. Deze wintergroene haag wordt gekenmerkt door smalle, wintervaste bladeren van ongeveer zes centimeter lang. In de lente siert de struik zichzelf met prachtige witte bloemen. De laurier staat bekend om zijn onderhoudsvriendelijkheid en snelle groei. Tussen april en september kan de hoogte van de plant met wel 30 tot 35 centimeter toenemen. Zelfs onder koude omstandigheden is de Portugese laurier redelijk winterhard en kan hij temperaturen tot -15°C verdragen.

U kunt uw haag het hele jaar door planten, tenzij het vriest. De wortels worden namelijk goed beschermd in de pot. De Portugese laurier gedijt goed in een matig vochtige bodem en heeft normaal gesproken geen extra water nodig. Tijdens extreme droogte kan echter extra bewatering nuttig zijn. Het snoeien van de laurier kan het beste plaatsvinden rond midzomer, en één keer per jaar is voldoende. Een vergissing bij het snoeien is niet erg, aangezien de Portugese laurier Pot 80-100 cm nieuwe takken kan laten groeien na het teruggesnoeid te worden.

Voordelen
 • Groeit erg dicht en compact
 • Kan als haag mooi smal gehouden worden
Nadelen
 • Tijdens de zomer is extra bewateren nodig
 • Groeit minder snel dan andere lauriersoorten

Eigenschappen Portugese laurier pot 80-100 cm

Plantafstand
3 planten per strekkende meter
Dichtheid
volledig blikdicht
Groeisnelheid
20-40 cm per jaar
Verzorging
weinig onderhoud
Water
gemiddeld water
Standplaats
halfschaduw, zon
Wintervast
wintergroen

Portugese laurier planten

U kunt de Portugese laurier in principe het hele jaar door planten. Dit is afgezien van de winterperiode wanneer de temperatuur onder het vriespunt daalt. Let er in dat geval op dat er geen (nacht)vorst verwacht wordt voor die week. Dit kan de aangroei van uw haag belemmeren. Voor planten met kluit wordt aanplanten in de zomer overigens ook afgeraden. Om de groei van uw haag te optimaliseren kunt u gebruik maken van aanplantgrond. Verder adviseren wij u te allen tijde de kuil niet te diep te graven. Een formaat van twee keer de breedte en hoogte van de kluit is groot genoeg.

Plantafstand

Om een volle en dichte haag te realiseren, raden we aan om de de aanbevolen plantafstand aan te houden. Benieuwd wat de juiste plantafstand voor deze haagsoort is? Bij ieder formaat staat de geadviseerde plantafstand van de Portugese laurier vermeld. U kunt hier ook direct de gewenste lengte van uw haag in onze rekentool invoeren, deze berekent direct hoeveel planten u van het geselecteerde formaat nodig heeft.

Portugese laurier onderhoud

De Portugese laurier staat bekend als een onderhoudsvriendelijke plant. Toch zijn er een aantal zaken waar u rekening mee dient te houden bij verzorgen van uw haag.

Bewatering

Na het planten van uw Portugese laurier is het goed om de planten regelmatig water te geven voor een periode van ongeveer twee weken. Hierna is het voldoende om de planten water te geven in de zomer, zeker wanneer er sprake is van langdurende droogte.

Bescherming

Hoewel de Portugese laurier het goed doet in de meeste omstandigheden, zijn de winterzon en koude oostenwind twee elementen die de gezondheid van uw haag kunnen aantasten. We raden u daarom aan om hier rekening mee te houden bij het bepalen van de standplaats van uw haag.

Snoeien

Snoeien doet u het beste rond de midzomer; een enkele snoeibeurt per jaar is voldoende. De Portugese laurier is in staat om nieuwe takken te laten groeien wanneer u de plant ver terugsnoeit, u hoeft zich dus geen zorgen te maken als u per ongeluk teveel wegknipt. Gebruik bij voorkeur een kniptang en geen snoeischaar en knip de uitstekende takjes van de plant weg. Als u met een snoeischaar aan de slag gaat, knipt u dwars door de bladeren heen en worden de randen van deze bladeren bruin.

Voeding

De Portugese laurier is niet veeleisend en kan zichzelf goed onderhouden, ook in minder ideale situaties. We hanteren daarom een algemeen bemestingsadvies voor deze plant. Dat houdt in dat u uw haag het beste in de lente een keer kunt bemesten.

Haag & Heg is uw specialist

Bij Haag & Heg, een gerenommeerde kwekerij, kunt u direct uw Portugese Laurier Pot 80-100 cm bestellen. Al onze planten zijn afkomstig van onze eigen kwekerij, waardoor we een hoogwaardige en consistente kwaliteit kunnen garanderen. Het zelf kweken van de planten stelt ons ook in staat om de kosten laag te houden, wat resulteert in scherpe prijzen voor onze klanten. Als u advies nodig heeft of hulp wilt bij het vinden van uw favoriete plant, staat onze klantenservice voor u klaar. Neem gerust contact met ons op.