Speciale prijs € 19,15 Normale prijs € 999.999,00

Rhododendron 'Catawbiense Boursault' pot 40-50 cm

Plantafstand
3 planten per strekkende meter
Minimale bestelhoeveelheid
min. 10 planten
Meer uitleg
Kies je staffelkorting
10+
€ 19,15
Kiezen
15+
€ 18,10
Kiezen
Je bespaart 5%
50+
€ 17,00
Kiezen
Je bespaart 11%
200+
€ 16,60
Kiezen
Je bespaart 13%
Meer productinformatie >
Rhododendron 'Catawbiense Boursault' pot 40-50 cm is te bestellen in veelvoud van 1
Direct beschikbaar
- + Stuks - + Meter
Winkelwagen
Gratis geleverd v.a. 500,-
Kies zelf uw leverweek
Direct van de kwekerij
 • Beschikbare maten
 • Omschrijving
 • Eigenschappen
 • Planten
 • Onderhoud
 • Kopen
 • Bestellen

Beschrijving Rhododendron Catawbiense Boursalt Pot 40-50 cm

De Rhododendron Catawbiense Boursalt Pot 40-50 cm is een aantrekkelijke wintergroene plant. In de maanden mei en juni siert deze plant zich met prachtige paarse bloemen. De 'Boursault' staat bekend om zijn brede groei en bereikt maximaal een hoogte van 3 meter. De paarse bloemen geven de haag een levendige kleur vanaf mei tot het najaar. Deze plant groeit langzaam, ongeveer 20-30 centimeter per jaar, en kan maximaal 3 meter hoog en breed worden.

De Rhododendron Catawbiense Boursalt Pot 40-50 cm is winterhard en behoudt zijn groene bladeren het hele jaar door. Hij gedijt zowel in zonnige als schaduwrijke omgevingen, maar heeft zure, humusrijke grond nodig die goed water doorlaat. Deze plant kan het hele jaar worden geplant, behalve tijdens vorstperiodes. Regelmatig water geven is belangrijk, vooral na het planten en tijdens warme zomerdagen, maar vermijd te natte grond. Deze plant vereist geen bescherming tegen vorst of wind in de winter. Snoeien is meestal niet nodig, maar als u de haag wilt beheersen, kunt u dit in het voorjaar doen en de haag bemesten om gezonde groei te bevorderen.

Voordelen
 • Paarse bloemen vanaf mei tot het najaar
 • Heeft weinig verzorging nodig
Nadelen
 • Niet geschikt als strakke haag
 • Verdraagt geen langdurige natte grond

Eigenschappen Rhododendron 'Catawbiense Boursault' pot 40-50 cm

Plantafstand
3 planten per strekkende meter
Dichtheid
weinig inkijk
Groeisnelheid
20-40 cm per jaar
Verzorging
weinig onderhoud
Water
gemiddeld water
Groeisnelheid
groenblijvend
Standplaats
schaduw, halfschaduw, zon
Wintervast
wintergroen

Rhododendron 'Catawbiense Boursault' pot 40-50 cm planten

De rhododendron ‘Boursault’ kan het hele jaar door geplant worden. De enige uitzondering hierop zijn periodes waarin het vriest of mogelijk kan gaan vriezen. De haag is dan nog niet sterk genoeg en de kans dat deze kapotvriest is aanwezig. Haag & Heg levert de rhododendron ‘Boursault’ in pot. Tijdens het kweken, groeien en transporteren van de plant, is deze dus altijd goed beschermd. Indien uw tuin geen humusrijke grond bevat, kunt u het gat vullen met wat tuinturf of speciale humusrijke tuingrond.

Plantafstand

Maak gebruik van onze handige rekentool om het benodigde aantal planten te bepalen voor het gewenste aantal meters haag. De rhododendron catawbiense ‘Boursault’ groeit zeer breed en u heeft aan drie planten per strekkende meter dan ook voldoende voor een blikdicht resultaat.

Rhododendron 'Catawbiense Boursault' pot 40-50 cm onderhoud

Rhododendrons zijn eenvoudig te onderhouden. Omdat deze planten vaak gebruikt worden in informele, wildere hagen, is snoeien niet noodzakelijk. Lees hier meer over de onderhoudsinstructies voor de rhododendron ‘Boursault’.

Bewatering

U geeft de rhododendron ‘Boursault’ het beste extra water in de eerste weken na het planten en zorgt er dan voor dat de haag in het voorjaar voldoende water krijgt. Ook tijdens warme zomerdagen is het aan te raden om de rhododendron wat extra water te geven. Voorkom dat de grond rond de haag te nat wordt; dat kan de rhododendron catawbiense ‘Boursault’ niet hebben.

Bescherming

De rhododendron ‘Boursault’ is wintergroen en winterhard, zelfs wanneer het streng vriest. U hoeft de haag dan ook niet te beschermen tegen vorst of wind in de winter.

Snoeien

Omdat deze planten vaak gebruikt worden in informele, wildere hagen, is snoeien niet noodzakelijk. De breed uitlopende catawbiense ‘Boursault’ vormt een volle haag, maar neemt ook relatief veel ruimte in. Wanneer u de haag laag of relatief smal wilt houden kunt u deze wel terugsnoeien tot het hout, de takken en bladeren lopen vanzelf weer uit. Snoeien doet u bij voorkeur in het voorjaar.

Voeding

De rhododendron begint in april uit te lopen en verbruikt in deze periode veel energie. We raden dan ook aan om de haag in deze periode te stimuleren door deze in het voorjaar eenmalig te bemesten.

Bestel bij Haag & Heg

Haag & Heg biedt een breed assortiment hagen van onze eigen kwekerij. Stuk voor stuk met zorg grootgebracht. Onze ervaren transportpartner zorgt voor de aflevering. Rhododendron Catawbiense Boursalt Pot 40-50 cm wordt optimaal verpakt en bezorgd op uw gekozen dag en tijd. Direct planten na ontvangst is aanbevolen.