Speciale prijs € 93,05 Normale prijs € 999.999,00

Rode beuk kant-en-klaar 80-100 cm

Plantafstand
1 planten per strekkende meter
Minimale bestelhoeveelheid
min. 5 planten
Meer uitleg
Kies je staffelkorting
5+
€ 93,05
Kiezen
10+
€ 91,60
Kiezen
Je bespaart 1%
20+
€ 88,10
Kiezen
Je bespaart 5%
50+
€ 84,70
Kiezen
Je bespaart 8%
Meer productinformatie >
Direct beschikbaar
- + Stuks - + Meter
Winkelwagen
Gratis geleverd v.a. 500,-
Kies zelf uw leverweek
Direct van de kwekerij
 • Beschikbare maten
 • Omschrijving
 • Eigenschappen
 • Planten
 • Onderhoud
 • Kopen
 • Bestellen

Beschrijving Rode Beuk Kant-en-Klaar 80-100 cm

De Rode Beuk Kant-en-Klaar 80-100 cm is een opvallende haagplant met dieprode bladeren die in de herfst veranderen in een prachtige oranje tint. Hoewel deze plant als bladverliezend wordt beschouwd, behoudt hij enkele uitgedroogde bruine bladeren tijdens de winter, waardoor hij nooit helemaal kaal lijkt. Door te kiezen voor een kant-en-klaar element, geniet u meteen van een mooie, volle haag.

De Rode Beuk Kant-en-Klaar 80-100 cm gedijt in zon, halfschaduw en zelfs in schaduwrijke gebieden, met minimaal vier uur zonlicht per dag. De rode beuk is niet veeleisend wat betreft bodemvochtigheid en kan zowel op droge als natte grond groeien. Het beste moment om hem te planten is van eind oktober tot eind maart, maar vermijd planten tijdens vorstperiodes. Onderhoud van de rode beuk omvat regelmatig snoeien, vooral in mei of juni voor jonge hagen, en bemesting in het voorjaar om de groei te bevorderen.

Voordelen
 • Kan in bijna elke grond geplant worden
 • Geeft extra kleur in de tuin
Nadelen
 • Wordt in het voorjaar geleidelijk groen
 • Moet in het voorjaar gesnoeid worden om een dichte haag te krijgen

Eigenschappen Rode beuk kant-en-klaar 80-100 cm

Plantafstand
1 planten per strekkende meter
Dichtheid
volledig blikdicht
Groeisnelheid
20-40 cm per jaar
Verzorging
gemiddeld onderhoud
Water
gemiddeld water
Groeisnelheid
half bladhoudend
Standplaats
halfschaduw, zon
Wintervast
bladverliezend

Rode beuk kant-en-klaar 80-100 cm planten

We raden aan om de haag van eind oktober tot eind maart te planten. In deze periode zit de haag in een rustfase, waardoor dit het ideale moment is om te planten. Let wel op met vorst; we raden het af om de haag te planten als het vriest of kan gaan vriezen. De rode beuk in pot is ook in de zomer te planten.

Plantafstand

Maak gebruik van onze handige rekentool om het benodigde aantal planten te bepalen voor het gewenste aantal meters haag. De kleinste formaten van 40-60 cm vereisen zes planten per meter. Van de grotere planten van 150-175 cm heeft u er maar drie per meter nodig.

Rode beuk kant-en-klaar 80-100 cm onderhoud

De rode beuk is vrij eenvoudig te onderhouden. Het regelmatig snoeien van de haag is de belangrijkste handeling. We hebben de belangrijkste onderhoudsinstructies op een rijtje gezet.

Bewatering

De rode beuk heeft geen extra water nodig. Uitzonderingen zijn de eerste paar weken na het planten van de haag en lange periodes van droogte. Geef de haag water rond de stammen van de planten. Doe dit wanneer de haag in de schaduw staat om te voorkomen dat de zon de fagus sylvatica ‘Purpurea’ laat uitdrogen.

Bescherming

De rode beuk heeft geen extra bescherming nodig tegen de weerselementen. Het oranje en bruin worden van het blad is normaal en dankzij de winterharde eigenschappen van de haagbeuk groeit het rode blad in het voorjaar weer terug.

Snoeien

Om een tot een volle haag te komen is het sterk terugsnoeien van de rode beuk aan te raden. De beste tijd om de jonge haag sterk terug te snoeien is de maand mei of juni. Geef de haag na de snoei voldoende water en wat speciale voeding die de wortels en de plant helpen te herstellen en goed aan te slaan. Jonge planten kunt u aan het eind van zomer nog licht in vorm snoeien, maar pas hierbij op voor vroeg invallende nachtvorst.

Voeding

De rode beukenhaag in het voorjaar bemesten zorgt ervoor dat de wortels extra voedingsstoffen opnemen die de haag stimuleert om goed door te groeien.

Haag & Heg voor al uw hagen

Bij Haag & Heg garanderen we topkwaliteit en snelle bezorging. Onze specialistische leveranciers maken dit mogelijk. Maak kennis met ons brede assortiment hagen, waaronder de Rode Beuk Kant-en-Klaar 80-100 cm. Uitstekende service en kwaliteit zijn onze prioriteit. Deskundig advies en een levering binnen enkele werkdagen zorgen ervoor dat uw tuin perfect wordt verzorgd.