Toch liever een andere maat?
Speciale prijs € 65,25 Normale prijs € 999.999,00

Schijnhulst kluit 175-200 cm

Plantafstand
2 planten per strekkende meter
Minimale bestelhoeveelheid
min. 1 planten
Meer uitleg
Kies je staffelkorting
1+
€ 65,25
Kiezen
15+
€ 62,55
Kiezen
Je bespaart 4%
25+
€ 56,05
Kiezen
Je bespaart 14%
50+
€ 53,20
Kiezen
Je bespaart 18%
Meer productinformatie >
Direct beschikbaar
- + Stuks - + Meter
Winkelwagen
Gratis geleverd v.a. 500,-
Kies zelf uw leverweek
Direct van de kwekerij
 • Beschikbare maten
 • Omschrijving
 • Eigenschappen
 • Planten
 • Onderhoud
 • Kopen
 • Bestellen

Beschrijving Schijnhulst Kluit 175-200 cm

De Schijnhulst Kluit 175-200 cm wordt aak gebruikt als geurende haagplant vanwege zijn lage groei en prachtige bloemen. Deze variant is een Aziatische heester die verwant is aan de olijfboom. Hoewel de naam anders doet vermoeden, verschilt de schijnhulst sterk van echte hulst. De bladeren hebben licht gekartelde randen en niet de scherpe stekels van de hulst. Met een maximale hoogte van 1,50 meter is deze plant ideaal voor lage hagen, waarbij rechtopstaande takken zorgen voor een smalle vorm. De groeisnelheid is matig (20 cm per jaar), maar de haag bereikt snel de maximale hoogte.

Wintergroen en winterhard tot -15 °C, vereist deze plant wel voldoende zonlicht en goed doorlatende humusrijke grond. Het planten van de Schijnhulst Kluit 175-200 cm kan het hele jaar door in pot, met kluit alleen tussen november en april. De haag vraagt om matig onderhoud, namelijk extra water na het aanplant, voorjaarsmest en één keer snoeien per jaar.

Voordelen
 • Lekker geurende bloemen
 • Heeft weinig verzorging nodig
Nadelen
 • Alleen geschikt als lage haag
 • Houdt niet van de schaduw

Eigenschappen Schijnhulst kluit 175-200 cm

Plantafstand
2 planten per strekkende meter
Plantperiode
oktober tot juni
Dichtheid
volledig blikdicht
Groeisnelheid
20-40 cm per jaar
Verzorging
weinig onderhoud
Water
gemiddeld water
Groeisnelheid
groenblijvend
Standplaats
halfschaduw, zon
Wintervast
wintergroen

De osmanthus burkwoodii planten

U kunt de osmanthus burkwoodii in pot het hele jaar door planten. De schijnhulst met kluit plant u het beste in de periode tussen november en april. Let er wel op dat u de haag niet plant wanneer het vriest of dreigt te gaan vriezen. Dit kan er namelijk voor zorgen dat de wortels direct kapot vriezen. Bij het aanplanten mag u de haag gerust wat mest geven. Zorg ook voor voldoende water in de eerste weken na het planten, dit heeft de haag echt nodig.

Plantafstand

Om een volle, dichte haag te creëren is het aanhouden van de juiste plantafstand belangrijk. Met de handige rekentool op onze website ziet u direct hoeveel haagplanten u nodig heeft voor het aantal strekkende meters van uw haag. U heeft ongeveer 3 osmanthus burkwoodii planten per meter nodig.

Onderhouden van de osmanthus burkwoodii

De osmanthus burkwoodii vergt niet veel onderhoud. Dat maakt het dan ook een fijne haagplant om in uw tuin te hebben. Benieuwd hoe u de haag in topconditie houdt? Hieronder vindt enkele handige tips.

Bewatering

Geef de schijnhulst burkwoodii na het planten extra water voor enkele weken. Daarna is het alleen nog nodig om de haag in het voorjaar wat meer water te geven en tijdens lange periodes van droogte.

Bescherming

U hoeft de osmanthus burkwoodii niet te beschermen tegen vorst of wind, het is namelijk een winterharde en -groene plant. Let er wel op dat de schijnhulst niet bestand is tegen zeer lage temperaturen.

Snoeien

Deze lage haag zal u niet veel moeite kosten om in vorm te houden. Een keer snoeien per jaar is voldoende, u kunt de haag dan ook zonder zorgen terugsnoeien als dat nodig is; de haag loopt weer opnieuw uit. Let op de kartelranden op de bladeren, deze kunnen vervelende krassen achterlaten als u geen handschoenen gebruikt.

Voeding

Geef de haag in de lente extra mest, zodat de planten in de groeiperiode voldoende energie kunnen gebruiken. Dit bevordert de groei en u zult dus sneller kunnen genieten van een volle haag.

Haag & Heg voor al uw hagen

Bij Haag & Heg garanderen we topkwaliteit en snelle bezorging. Samen met specialistische leveranciers bieden we een breed assortiment aan hagen waaronder de Schijnhulst Kluit 175-200 cm. Uitstekende service en kwaliteit zijn onze prioriteit. Deskundig advies en een levering binnen enkele werkdagen zorgen ervoor dat uw tuin perfect wordt verzorgd.