Speciale prijs € 4,65 Normale prijs € 999.999,00

Sneeuwbal kluit 15-20 cm

Plantafstand
6 planten per strekkende meter
Minimale bestelhoeveelheid
min. 18 planten , afname per 18 stuks
Meer uitleg
Kies je staffelkorting
18+
€ 4,65
Kiezen
90+
€ 3,95
Kiezen
Je bespaart 15%
270+
€ 3,65
Kiezen
Je bespaart 21%
450+
€ 3,40
Kiezen
Je bespaart 26%
Meer productinformatie >
Direct beschikbaar
- + Stuks - + Meter
Winkelwagen
Gratis geleverd v.a. 500,-
Kies zelf uw leverweek
Direct van de kwekerij
 • Beschikbare maten
 • Omschrijving
 • Eigenschappen
 • Planten
 • Onderhoud
 • Kopen
 • Bestellen

Beschrijving Sneeuwbal kluit 15-20 cm

De Sneeuwbal kluit 15-20 cm, een geliefde sierheester, is een opvallende aanwinst voor tuinen, vooral tijdens de sombere wintermaanden. Wat deze heester extra bijzonder maakt, is het behoud van zijn bladeren gedurende de winter, waardoor de tuin een blijvend groen karakter krijgt. Na de bloei siert de haagplant zich met sierlijke zwarte bessen, waardoor het een aantrekkelijke plek wordt voor vogels, wat het tuinleven verrijkt. In de zomer trekt de haag vlinders aan, waardoor het een dynamische en levendige toevoeging is aan de buitenruimte.

Deze Sneeuwbal kluit 15-20 cm heeft de potentie om tot drie meter hoog te groeien, met een gemiddelde jaarlijkse groei van 10 tot 20 centimeter. De brede en wilde groeiwijze maakt het echter moeilijk om een strakke haag te vormen. Winterhard bij milde temperaturen, maar kwetsbaar onder -12°C, vereist de haag bescherming tegen strenge vorst. De haagplant geeft de voorkeur aan een zonnige standplaats met neutrale tot matig zure grond en goede afwatering. Snoeien na de bloei wordt aanbevolen om nieuwe knoppen te stimuleren, en tweemaal per jaar bemesten in april en juli bevordert een gezonde groei en bloei.

Voordelen
 • Krijgt in het voorjaar mooie witte bloemen
 • Geeft extra kleur aan de tuin
Nadelen
 • Kan geen dichte haag mee gevormd worden
 • Heeft bij strenge vorst bescherming nodig

Eigenschappen Sneeuwbal kluit 15-20 cm

Plantafstand
6 planten per strekkende meter
Dichtheid
weinig inkijk
Groeisnelheid
10-20 cm per jaar
Verzorging
weinig onderhoud
Water
gemiddeld water
Groeisnelheid
groenblijvend
Standplaats
halfschaduw, zon
Wintervast
wintergroen

Sneeuwbal kluit 15-20 cm planten

U kunt de sneeuwbal het hele jaar door planten. Houd hierbij wel rekening met eventuele vorst, dit is namelijk schadelijk voor de wortels na het planten. Geef de haag extra water in de eerste weken na het planten om te voorkomen dat de sneeuwbal uitdroogt.

Plantafstand

Maak gebruik van de rekentool op onze website om het benodigde aantal planten te bepalen voor het gewenste aantal meters haag. Voor een volle haag heeft u 3 planten van 60 tot 80 centimeter hoogte nodig. U vindt de sneeuwbal ook als kant-en-klaar haag in ons assortiment, deze is 1 meter breed en ongeveer 50 centimeter hoog.

Sneeuwbal kluit 15-20 cm onderhoud

De sneeuwbal hoeft niet veel of vaak gesnoeid te worden, maar heeft wel wat extra aandacht nodig als het streng gaat vriezen. Verder is deze soort eenvoudig te onderhouden.

Bewatering

Geef de haag alleen extra water als het zeer warm is in de zomer of tijdens lange periodes van droogte.

Bescherming

De sneeuwbal is wintergroen, maar slechts tot op zekere hoogte. Bedek de grond ruim voor de winter begint met bladaarde en compost. Dit werkt als een isolatielaag die de wortels beschermt. De winterzon kan ook een probleem opleveren, we raden het daarom aan om de plant met een wintervlies te omhullen als deze in direct zonlicht staat in de winter.

Snoeien

Snoei de sneeuwbal één keer per jaar direct na de bloeiperiode. Knip uitgebloeide takken weg om nieuwe knopjes te stimuleren. Omdat de viburnum tinus niet snel groeit en ook niet groot wordt, is het niet nodig om flink terug te snoeien. Snoeien in een strakke vorm gaat met deze haagsoort niet lukken. De sneeuwbal is dan ook vooral geschikt om als informele, wilde haag te houden.

Voeding

We raden aan om deze haag twee keer per jaar te bemesten met normale tuinmest. De beste periode om dit te doen zijn april en juli.

Bestel bij Haag & Heg

Bij Haag & Heg bestelt u prachtige haagplanten van onze eigen kwekerij. We streven continu naar verbetering van kwekerij, webshop en transport om de beste service te bieden. Wij bieden een snelle levering binnen vier dagen en persoonlijk advies van ons deskundige team. Uw Sneeuwbal kluit 15-20 cm worden zorgvuldig voorbereid, zodat ze in optimale conditie bij u aankomen.