Toch liever een andere maat?
Speciale prijs € 15,45 Normale prijs € 999.999,00

Taxus 'Baccata' pot 60-80 cm

Plantafstand
4 planten per strekkende meter
Minimale bestelhoeveelheid
min. 10 planten
Meer uitleg
Kies je staffelkorting
10+
€ 15,45
Kiezen
30+
€ 14,90
Kiezen
Je bespaart 3%
50+
€ 13,85
Kiezen
Je bespaart 10%
200+
€ 12,30
Kiezen
Je bespaart 20%
Meer productinformatie >
Direct beschikbaar
- + Stuks - + Meter
Winkelwagen
Gratis geleverd v.a. 500,-
Kies zelf uw leverweek
Direct van de kwekerij
  • Beschikbare maten
  • Omschrijving
  • Eigenschappen
  • Planten
  • Onderhoud
  • Kopen
  • Bestellen

Beschrijving taxus ‘Baccata’ Pot 60-80 cm

De taxus ‘Baccata’ Pot 60-80 cm, ook wel bekend als venijnboom, is een ideale haagplant met fraaie, donkergroene naalden. Deze wintergroene plant is zeer onderhoudsvriendelijk en laat zich gemakkelijk snoeien. In het najaar groeien er rode bessen aan de plant, wat de haag kleur en karakter geeft. De taxus ‘Baccata’ kan in elke gewenste vorm gesnoeid worden en is een uitstekende vervanger voor buxus. De plant kan zeer oud worden en de bessen in het najaar trekken vogels aan.

De groei van de ‘Baccata’ is redelijk snel, met een jaarlijkse groei van 20 tot 25 centimeter in hoogte. De maximale hoogte is ongeveer vier meter. Een groot voordeel is dat de haag op elk moment rigoureus teruggesnoeid kan worden, omdat de taxus weer opnieuw uitloopt. De taxus ‘Baccata’ Pot 60-80 cm kunt u het hele jaar door planten, mits het niet vorst. De pot beschermt de wortels tegen allerlei invloeden. Planten wordt bij voorkeur gedaan tussen eind september en begin april. Het onderhoud van de taxus ‘Baccata’ Pot 60-80 cm is eenvoudig en de haag heeft weinig water nodig.

Voordelen
  • Heeft weinig verzorging nodig
  • Kan in iedere vorm geknipt worden
Nadelen
  • Kan niet goed tegen natte grond

Eigenschappen Taxus 'Baccata' pot 60-80 cm

Plantafstand
4 planten per strekkende meter
Dichtheid
volledig blikdicht
Groeisnelheid
10-20 cm per jaar
Verzorging
weinig onderhoud
Water
gemiddeld water
Standplaats
schaduw, halfschaduw, zon
Wintervast
wintergroen

Taxus 'Baccata' pot 60-80 cm planten

Bij voorkeur laat de taxus ‘Baccata’ zich in de periode tussen eind september en begin april planten. Zo kan de plant voldoende wennen aan zijn nieuwe plekje voordat de groeiperiode aanbreekt. Het is wel belangrijk om de grond te controleren op vorst. Wanneer het vriest kan de taxus immers niet worden geplant. De periode na het planten is vorst ook niet bevorderlijk voor de acclimatisering van de plant, houdt dus ook de weersverwachtingen in de gaten.

Wanneer u een taxus ‘Baccata’ gaat planten dient u te beginnen met het graven van een geul waar de haag komt te staan. Een taxus wordt niet graag diep geplant, dus zorg dat de wortels net onder de grond staan. De grond in de diepte is vaak wat stugger, dus maak dit even goed los voordat u de taxus ‘Baccata’ in de geul plaatst. Indien u went om compost te gebruiken is dit het moment om dat te doen. Meng het met de losse grond om een gezonde mix te krijgen. De taxus houdt niet van een natte ondergrond, dus probeer deze te planten in een wat drogere periode.

Plantafstand

Als u besluit een taxus 'Baccata' te bestellen, houd dan rekening met de hoeveelheid planten die u per strekkende meter kunt plaatsen. Het aantal planten per meter is afhankelijk van de hoogte van de jonge plant. Wanneer deze een meter of lager is, is het raadzaam om 4 stuks per strekkende meter te planten. Hoe hoger de plant, hoe minder u nodig heeft. Bij een hoogte tussen 100cm en 120cm voldoen 3 planten per meter en planten van 125cm tot 175cm nemen genoegen met 2,5 stuks.
 
Hogere planten gaan per 2 de grond in op een strekkende meter. Wanneer u ervoor kiest om de planten in een zigzaglijn te plaatsen om zo een bredere haag te vormen heeft u uiteraard meer planten nodig in totaal en kunt u ze om en om plaatsen met de bovengenoemde afstanden op beide lijnen.

Taxus 'Baccata' venijnboom

De taxus 'Baccata' bestellen? Dan hebben we goed nieuws. De 'Baccata’ is eenvoudig te onderhouden. Dit is een van de redenen dat deze haagsoort zo populair is. Toch heeft ook deze haagsoort een beetje liefde nodig om in topconditie te blijven. We verdelen het onderhoud van de taxus ‘Baccata’ haag in een aantal categorieën:

Bewatering

De venijnboom heeft weinig water nodig. Omdat deze haagsoort niet van natte voeten houdt, kan het dus schadelijk zijn om de grond rond de haag te nat te maken. Alleen in erg warme periodes raden we aan om de haag een keer per week water te geven. Houd hierbij rekening met de vochtigheid van de bodem. Zolang deze nog licht vochtig is, hoeft u de haag geen water te geven.

Bescherming

Een sterke haag als de taxus ‘Baccata’ heeft geen extra bescherming nodig tegen de zon of wind. Deze winterharde en -groene haagplant weet zich zelfs in de meest uitdagende omstandigheden staande te houden.

Snoeien

U kunt de taxus ‘Baccata’ in verschillende vormen snoeien. Een groot voordeel van de taxus is dat deze kan vertakken. U hoeft dus niet bang te zijn dat u per ongeluk te ver snoeit, de haag groeit vanzelf weer terug. Een venijnboom kan als zeer strakke haag onderhouden worden. Een keer snoeien in mei of juni en een stevige snoeibeurt in de winter is voldoende. Wanneer de haag nog laag is dient u alleen de zijkanten te snoeien, zodat de taxus kan groeien in de hoogte.
 
Wanneer hij de gewenste hoogte heeft bereikt mag u de bovenkant ook mee snoeien. Het is raadzaam om in een lichte punt te snoeien: de onderkant breder dan de bovenkant. Zo krijgen ook de onderste takken voldoende zonlicht. De puntvorm groeit er vanzelf weer uit.

Voeding

We adviseren om de ‘Baccata’ aan het begin van de lente te bemesten. Dit geeft de haag voldoende voeding om het maximale uit de groeiperiode te halen. Bestel onze organische meststof om er zeker van te zijn dat uw haag de juiste voedingsstoffen opneemt. We raden aan om uw haag ook bij het planten van een gezonde dosis meststof te voorzien. Dit helpt de haag om snel te wortelen op de nieuwe standplaats.

Bestel bij Haag & Heg

Haag & Heg is een kwekerij die zich specialiseert in haagplanten. Met meer dan 30 jaar aan ervaring kunnen wij u te allen tijde blijven voorzien van de best mogelijke service en kwaliteit. Daarnaast staan wij nooit stil als het gaat om het optimaliseren van onze kwekerij, webshop en het transport van onze planten. Wanneer u een taxus ‘Baccata’ Pot 60-80 cm bestelt bij Haag & Heg, heeft u uw bestelling binnen enkele werkdagen in huis.

Voor advies of hulp bij het vinden van uw ideale plant kunt u altijd contact opnemen met onze klantenservice.