Toch liever een andere maat?
Speciale prijs € 61,20 Normale prijs € 999.999,00

Taxus media 'Hicksii' kluit 150-175 cm

Plantafstand
2 planten per strekkende meter
Minimale bestelhoeveelheid
min. 1 planten
Meer uitleg
Kies je staffelkorting
1+
€ 61,20
Kiezen
15+
€ 49,90
Kiezen
Je bespaart 18%
25+
€ 44,70
Kiezen
Je bespaart 26%
50+
€ 43,20
Kiezen
Je bespaart 29%
Meer productinformatie >
Reserveren mogelijk, Wordt geleverd vanaf 10/2024
- + Stuks - + Meter
Reserveren
Gratis geleverd v.a. 500,-
Kies zelf uw leverweek
Direct van de kwekerij
  • Beschikbare maten
  • Omschrijving
  • Eigenschappen
  • Planten
  • Onderhoud
  • Kopen
  • Bestellen

Beschrijving Taxus media 'Hicksii’ kluit 150-175 cm

De Taxus media 'Hicksii’ kluit 150-175 cm is een robuuste en winterharde haagplant met een gemakkelijk te onderhouden karakter en een esthetisch aantrekkelijke uitstraling. Met zijn diepgroene naalden en opvallende rode bessen in het najaar biedt deze veelzijdige haagplant een decoratieve keuze voor hagen tot 1.80 meter hoog. Een bijzonder kenmerk van de 'Hicksii' is zijn buigzame karakter, waardoor hij moeiteloos in verschillende vormen kan worden gesnoeid, variërend van strakke hagen tot sierlijke figuren, waardoor het een uitstekend alternatief is voor de Buxus.

Het is van essentieel belang te weten dat de rode bessen alleen verschijnen als minstens één op de tien haagplanten een mannelijke tegenhanger heeft, namelijk de Taxus media 'Hillii'. De 'Hicksii' zelf is de vrouwelijke variant. Winterhardheid kenmerkt deze haagplant, zelfs tijdens strenge winters. Gedijend in humusrijke bodems met kalk en magnesium, vereist deze taxus matig vochtige grond. Het snoeien en vormgeven van de haag verloopt moeiteloos, waarbij de haagplant gemakkelijk vertakt. Voor een optimale groei is bemesting in het voorjaar aan te raden, bij voorkeur met een organische meststof speciaal ontwikkeld voor hagen. Over het algemeen vraagt de Taxus media 'Hicksii’ kluit 150-175 cm weinig water.

Voordelen
  • Heeft weinig verzorging nodig
  • Kan in iedere vorm geknipt worden
Nadelen
  • Kan niet goed tegen natte grond

Eigenschappen Taxus media 'Hicksii' kluit 150-175 cm

Plantafstand
2 planten per strekkende meter
Plantperiode
oktober tot juni
Dichtheid
volledig blikdicht
Groeisnelheid
10-20 cm per jaar
Verzorging
weinig onderhoud
Water
gemiddeld water
Standplaats
schaduw, halfschaduw, zon
Wintervast
wintergroen

Taxus media 'Hicksii' kluit 150-175 cm planten

Het planten van de taxus ‘Media Hicksii’ kan het hele jaar door, zolang er geen sprake is van (nacht)vorst. Planten met een kluit kunt u overigens ook beter niet in de zomer planten. Maak bij het planten van uw haag gebruik van aanplantgrond en let er op dat u de planten niet te diep plaatst. Wanneer het wortelstelsel net onder de grond verdwijnt is het gat diep genoeg.

Taxus media 'Hicksii' kluit 150-175 cm onderhoud

Net als andere taxus soorten is de taxus media 'Hicksii’ eenvoudig te onderhouden. Dat maakt het een ideale plant om als haag in uw tuin te houden. Als de schoonheid van de plant u nog niet 100% overtuigd heeft, dan weet de onderhoudsvriendelijkheid wel dat laatste zetje te geven. Lees hier meer over de verzorging die uw haag nodig heeft.

Bewatering

De taxus media ‘Hicksii’ heeft weinig water nodig. Alleen in erg warme periodes raden we aan om uw haag een keer per week water te geven. Na het planten is het altijd aan te raden om uw haag wat extra water te geven, een jonge haag heeft namelijk meer water nodig dan een volwassen haag. Omdat de wortels van de 'Hicksii' niet goed tegen vochtige grond kan, zien we het echter vaak gebeuren dat de haag te veel water krijgt. Houd er dus rekening mee dat u eerder te veel dan te weinig water geeft.

Bescherming

De media ‘Hicksii’ heeft geen extra bescherming nodig tegen de zon of wind. Het is een oersterke haagplant die in zeer koude en winderige klimaten kan overleven. Het gematigde klimaat in Nederland vormt dan ook zeker geen probleem voor uw media 'Hicksii' haag.

Snoeien

U kunt de taxus ‘Hicksii’ in verschillende vormen snoeien. Zowel sierlijke hagen als solitaire figuren zijn mogelijk. Een groot voordeel van de taxus is dat deze kan vertakken. U hoeft dus niet bang te zijn dat u per ongeluk te ver snoeit. Een taxus kan als zeer strakke haag onderhouden worden. Een keer snoeien in mei of juni en een radicale snoeibeurt in de winter is voldoende.

Voeding

We adviseren om de ‘Media Hicksii’ aan het begin van de lente te bemesten. Dit geeft de haag voldoende voedingsstoffen om het maximale uit de groeiperiode te halen. Bestel een zak organische meststof via onze webshop. Deze is speciaal voor hagen als de media 'Hicksii' samengesteld en bevat alle voedingsstoffen die uw haag nodig heeft.

Haag & Heg voor al uw hagen

Bij Haag & Heg garanderen we topkwaliteit en snelle bezorging. Samen met specialistische leveranciers bieden we een breed assortiment aan hagen waaronder de Taxus media 'Hicksii’ kluit 150-175 cm. Uitstekende service en kwaliteit zijn onze prioriteit. Deskundig advies en een levering binnen vier dagen zorgen ervoor dat uw tuin perfect wordt verzorgd.