Speciale prijs € 17,15 Normale prijs € 999.999,00

Taxus media 'Hicksii' pot 50-60 cm

Plantafstand
3 planten per strekkende meter
Minimale bestelhoeveelheid
min. 10 planten
Meer uitleg
Kies je staffelkorting
10+
€ 17,15
Kiezen
30+
€ 13,50
Kiezen
Je bespaart 21%
50+
€ 12,20
Kiezen
Je bespaart 28%
200+
€ 11,60
Kiezen
Je bespaart 32%
Meer productinformatie >
Direct beschikbaar
- + Stuks - + Meter
Winkelwagen
Gratis geleverd v.a. 500,-
Kies zelf uw leverweek
Direct van de kwekerij
  • Beschikbare maten
  • Omschrijving
  • Eigenschappen
  • Planten
  • Onderhoud
  • Kopen
  • Bestellen

Beschrijving Taxus media 'Hicksii’ pot 50-60 cm

De Taxus media 'Hicksii’ pot 50-60 cm is een prachtige haagplant met een weelderige vertakking, waardoor deze gemakkelijk te snoeien is. Deze winterharde taxus is uitermate geschikt voor het creëren van hagen tot een hoogte van 1,80 meter. Met zijn diepgroene naalden en de productie van opvallende rode bessen in het najaar voegt de 'Hicksii' esthetische waarde toe aan elke tuin. Deze veelzijdige haagplant kan naar wens worden gesnoeid en fungeert als een uitstekend alternatief voor de Buxus.

De Taxus media 'Hicksii’ pot 50-60 cm gedijt goed in humusrijke bodems met kalk en magnesium. Onder ideale omstandigheden kan hij zelfs tot drie meter groeien, maar het wordt aanbevolen de haag niet hoger dan 1,80 meter te laten worden om doorhangen van de top te voorkomen. De 'Hicksii' behoudt gedurende het hele jaar zijn groene naalden en vereist weinig onderhoud. Hoewel hij weinig water nodig heeft, is wekelijks bewateren in warme periodes aan te raden. De haagplant heeft minimale bescherming tegen zon en wind nodig en kan in verschillende vormen worden gesnoeid. Een jaarlijkse snoeibeurt in mei of juni en een winterse snoeibeurt volstaan, terwijl bemesting aan het begin van de lente wordt aanbevolen voor optimale groei.

Voordelen
  • Heeft weinig verzorging nodig
  • Kan in iedere vorm geknipt worden
Nadelen
  • Kan niet goed tegen natte grond

Eigenschappen Taxus media 'Hicksii' pot 50-60 cm

Plantafstand
3 planten per strekkende meter
Dichtheid
volledig blikdicht
Groeisnelheid
10-20 cm per jaar
Verzorging
weinig onderhoud
Water
gemiddeld water
Standplaats
schaduw, halfschaduw, zon
Wintervast
wintergroen

Taxus media 'Hicksii' pot 50-60 cm planten

Het planten van de taxus ‘Media Hicksii’ kan het hele jaar door, zolang er geen sprake is van (nacht)vorst. Planten met een kluit kunt u overigens ook beter niet in de zomer planten. Maak bij het planten van uw haag gebruik van aanplantgrond en let er op dat u de planten niet te diep plaatst. Wanneer het wortelstelsel net onder de grond verdwijnt is het gat diep genoeg.

Taxus media 'Hicksii' pot 50-60 cm onderhoud

Net als andere taxus soorten is de taxus media 'Hicksii’ eenvoudig te onderhouden. Dat maakt het een ideale plant om als haag in uw tuin te houden. Als de schoonheid van de plant u nog niet 100% overtuigd heeft, dan weet de onderhoudsvriendelijkheid wel dat laatste zetje te geven. Lees hier meer over de verzorging die uw haag nodig heeft.

Bewatering

De taxus media ‘Hicksii’ heeft weinig water nodig. Alleen in erg warme periodes raden we aan om uw haag een keer per week water te geven. Na het planten is het altijd aan te raden om uw haag wat extra water te geven, een jonge haag heeft namelijk meer water nodig dan een volwassen haag. Omdat de wortels van de 'Hicksii' niet goed tegen vochtige grond kan, zien we het echter vaak gebeuren dat de haag te veel water krijgt. Houd er dus rekening mee dat u eerder te veel dan te weinig water geeft.

Bescherming

De media ‘Hicksii’ heeft geen extra bescherming nodig tegen de zon of wind. Het is een oersterke haagplant die in zeer koude en winderige klimaten kan overleven. Het gematigde klimaat in Nederland vormt dan ook zeker geen probleem voor uw media 'Hicksii' haag.

Snoeien

U kunt de taxus ‘Hicksii’ in verschillende vormen snoeien. Zowel sierlijke hagen als solitaire figuren zijn mogelijk. Een groot voordeel van de taxus is dat deze kan vertakken. U hoeft dus niet bang te zijn dat u per ongeluk te ver snoeit. Een taxus kan als zeer strakke haag onderhouden worden. Een keer snoeien in mei of juni en een radicale snoeibeurt in de winter is voldoende.

Voeding

We adviseren om de ‘Media Hicksii’ aan het begin van de lente te bemesten. Dit geeft de haag voldoende voedingsstoffen om het maximale uit de groeiperiode te halen. Bestel een zak organische meststof via onze webshop. Deze is speciaal voor hagen als de media 'Hicksii' samengesteld en bevat alle voedingsstoffen die uw haag nodig heeft.

De beste hagen vindt u bij Haag & Heg

Bij Haag & Heg leveren we topkwaliteit hagen, waaronder de Taxus media 'Hicksii’ pot 50-60 cm, van onze eigen kwekerij. Met zorg klaargemaakt voor verzending, zodat ze in optimale staat aankomen. Service, kwaliteit en snelle levering binnen vier dagen. Neem contact op voor persoonlijk advies van deskundige medewerkers.