Toch liever een andere maat?
Speciale prijs € 16,35 Normale prijs € 999.999,00

Taxus media 'Hillii' pot 50-60 cm

Plantafstand
4 planten per strekkende meter
Minimale bestelhoeveelheid
min. 10 planten
Meer uitleg
Kies je staffelkorting
10+
€ 16,35
Kiezen
30+
€ 13,00
Kiezen
Je bespaart 20%
50+
€ 11,85
Kiezen
Je bespaart 27%
200+
€ 11,25
Kiezen
Je bespaart 31%
Meer productinformatie >
Direct beschikbaar
- + Stuks - + Meter
Winkelwagen
Gratis geleverd v.a. 500,-
Kies zelf uw leverweek
Direct van de kwekerij
  • Beschikbare maten
  • Omschrijving
  • Eigenschappen
  • Planten
  • Onderhoud
  • Kopen
  • Bestellen

Beschrijving Taxus media 'Hilli' pot 50-60 cm

De Taxus media 'Hilli' pot 50-60 cm is een prachtige, goed vertakte haagplant die eenvoudig te snoeien is. Deze winterharde taxus biedt het hele jaar door beschutting en privacy met zijn weelderige, donkergroene naalden. In tegenstelling tot andere taxussoorten produceert de 'Hillii' geen rode bessen, wat het onderhoud vereenvoudigt en de esthetiek bevordert. De haagplant kan moeiteloos in verschillende vormen worden gesnoeid en fungeert als een voortreffelijke vervanger voor buxus. Als mannelijke variant van de Taxus media 'Hicksii', worden beide soorten vaak samen aangeschaft, wat een gevarieerd en aantrekkelijk landschap oplevert. Deze haag is niet alleen onderhoudsvriendelijk, maar vereist ook slechts één keer per jaar snoeien, tenzij een uitzonderlijk strakke vorm gewenst is.

In optimale omstandigheden groeit de Taxus media 'Hilli' pot 50-60 cm tot wel drie meter hoog en kan een aanzienlijke breedte bereiken, waardoor deze haagplant ideaal is voor het creëren van een dichte en sfeervolle haag. De 'Hillii' gedijt het beste in humusrijke bodems met kalk en magnesium, en is bestand tegen zon en wind zonder speciale bescherming. Planten kan het hele jaar door, met uitzondering van vorstperiodes, en de haag heeft weinig water nodig, behalve tijdens extreme hitte.

Voordelen
  • Heeft weinig verzorging nodig
  • Kan in iedere vorm geknipt worden
Nadelen
  • Kan niet goed tegen natte grond

Eigenschappen Taxus media 'Hillii' pot 50-60 cm

Plantafstand
4 planten per strekkende meter
Dichtheid
volledig blikdicht
Groeisnelheid
10-20 cm per jaar
Verzorging
weinig onderhoud
Water
gemiddeld water
Standplaats
schaduw, halfschaduw, zon
Wintervast
wintergroen

Taxus media 'Hillii' pot 50-60 cm planten

Het planten van de taxus ‘Hillii’ kan het hele jaar door, zolang er geen sprake is van (nacht)vorst. Planten met een kluit kunt u overigens ook beter niet in de zomer planten. Maak bij het planten van uw haag gebruik van aanplantgrond en let er op dat u de planten niet te diep plaatst. Wanneer het wortelstelsel net onder de grond verdwijnt zit u diep genoeg.

Plantafstand

Om een volle en dichte haag te realiseren, raden we aan om de de aanbevolen plantafstand aan te houden. Benieuwd wat de juiste plantafstand voor de taxus 'Hillii' is? Bij ieder formaat staat het geadviseerde aantal planten per strekkende meter vermeld. U kunt hier ook direct de gewenste lengte van uw haag in onze rekentool invoeren, deze berekent hoeveel planten u van het geselecteerde formaat nodig heeft.

Taxus 'Hillii' onderhoud

Net als andere taxus soorten is de taxus ‘Hillii’ eenvoudig te onderhouden. Dit heeft dan ook zeker bijgedragen aan de populariteit van deze haagsoort. Benieuwd wat u kunt doen om de taxus media 'Hillii' te onderhouden? We hebben de belangrijkste aandachtspunten voor u uitgewerkt:

Bewatering

De taxus ‘Hillii’ heeft weinig water nodig. Alleen in erg warme periodes raden we aan om een keer per week water te geven. Omdat de wortels van de 'Hillii' niet graag in natte grond staan, geeft u de haag al snel meer water dan nodig is. Is de grond rond uw haag kurkdroog, bijvoorbeeld tijdens een hete zomerweek? Dan raden we aan om de haag incidenteel water te geven.

Bescherming

De media ‘Hillii’ heeft geen extra bescherming nodig tegen de zon of wind. Deze ijzersterke haagplant kan de meest uitdagende weeromstandigheden die ons klimaat kent zonder al te veel problemen aan. 

Snoeien

U kunt de taxus media ‘Hillii’ in verschillende vormen snoeien. Een groot voordeel van de taxus is dat deze kan vertakken. U hoeft dus niet bang te zijn dat u per ongeluk te ver snoeit. Een taxus kan als zeer strakke haag onderhouden worden. Hiervoor dient u de haag dan wel meerdere malen per jaar te snoeien, minimaal twee keer. De eerste keer snoeit u de haag vooral om de groei later in het jaar te bevorderen. Snoei de taxus zonder besjes daarom voor de langste dag van het jaar, 21 juni. Op deze manier profiteert u nog optimaal van de groei van de plant. Een tweede snoeibeurt bewaart u het beste tot het einde van de zomer. Snoei niet op een hete, zonnige dag om uitdroging van de gesnoeide takken te voorkomen.

Voeding

We adviseren om de ‘Hillii’ aan het begin van de lente te bemesten. Dit geeft de haag voldoende voeding om het maximale uit de groeiperiode te halen. In onze webshop vindt u organische meststof die speciaal voor hagen is samengesteld.

Bestellen bij Haag & Heg

Bestel de mooiste haagplanten, waaronder de Taxus media 'Hilli' pot 50-60 cm, bij Haag & Heg. Geleverd binnen vier dagen. Ons deskundige team biedt advies op maat en de beste service. Onze haagplanten worden pas op het laatste moment klaargemaakt voor verzending, zodat ze in optimale conditie bij u aankomen.