Speciale prijs € 2,65 Normale prijs € 999.999,00

Weigela 'Bristol Ruby' blote wortel 40-60 cm

Plantafstand
4 planten per strekkende meter
Minimale bestelhoeveelheid
min. 25 planten , afname per 25 stuks
Meer uitleg
Kies je staffelkorting
25+
€ 2,65
Kiezen
50+
€ 2,45
Kiezen
Je bespaart 7%
100+
€ 2,20
Kiezen
Je bespaart 16%
500+
€ 2,05
Kiezen
Je bespaart 22%
Meer productinformatie >
Weigela 'Bristol Ruby' blote wortel 40-60 cm is te bestellen in veelvoud van 25
- + Stuks - + Meter
Winkelwagen
Gratis geleverd v.a. 500,-
Kies zelf uw leverweek
Direct van de kwekerij
  • Beschikbare maten
  • Omschrijving
  • Eigenschappen
  • Planten
  • Onderhoud
  • Kopen
  • Bestellen

Beschrijving Weigela 'Bristol Ruby' Blote wortel 40-60 cm

De Weigela 'Bristol Ruby' Blote wortel 40-60 cm is geliefd in parken, tuinen en openbare ruimtes vanwege zijn imposante aanwezigheid. De plant groeit zowel solitair als in haagvorm, hoewel hij in laatstgenoemde vorm wat stug kan zijn en dus voldoende ruimte nodig heeft bij het planten. De plant groeit tot een hoogte van maximaal 2 meter en bloeit met prachtige rode, paarsachtige bloemen van mei tot juni. De haag groeit snel, met een jaarlijkse groei van 30 tot 60 centimeter, en heeft een open structuur. Voor een dichte haag is het aan te raden deze te combineren met andere haagsoorten en voldoende ruimte tussen de planten te laten.

Deze winterharde Weigela 'Bristol Ruby' Blote wortel 40-60 cm kan in zowel zonnige als schaduwrijke gebieden gedijen en vereist een vochtige, voedselrijke bodem. Het planten tussen oktober en april wordt aangeraden, omdat de plant in rust is en kan acclimatiseren. Snoeien is alleen nodig om de vorm te behouden, en compost kan in het voorjaar worden toegevoegd om de groei en bloei te bevorderen. Bescherming tegen winterse omstandigheden is niet nodig, aangezien hij goed tegen kou kan.

Voordelen
  • Prachtig rode bloemen met grote bladeren
  • INformele uitstraling als haagplant
Nadelen
  • Niet geschikt als hoge haag

Eigenschappen Weigela 'Bristol Ruby' blote wortel 40-60 cm

Plantafstand
4 planten per strekkende meter
Plantperiode
oktober tot april
Dichtheid
weinig inkijk
Groeisnelheid
20-40 cm per jaar
Verzorging
weinig onderhoud
Water
gemiddeld water
Groeisnelheid
bladverliezend
Standplaats
schaduw, halfschaduw, zon
Wintervast
bladverliezend

Weigela 'Bristol Ruby' blote wortel 40-60 cm planten

We raden het aan om de weigela ‘Bristol Ruby’ te planten tussen oktober en april. In deze periode zitten de planten in een rustfase, waardoor dit het ideale moment is om te planten. De plant heeft dan niet veel voedingsstoffen nodig en krijgt de tijd om rustig te acclimatiseren. Let wel op met vorst; we raden het af om de weigela ‘Bristol Ruby’ haag te planten bij vorst.

Plantafstand

U kunt gebruik maken van onze praktische rekentool om het benodigde aantal planten te bepalen voor het gewenste aantal meters haag. U kunt ervan uit gaan dat gemiddeld 4 haagplanten per gestrekte meter nodig zijn.

Weigela 'Bristol Ruby' blote wortel 40-60 cm onderhoud

Qua onderhoud zal u aan de weigela ‘Bristol Ruby’ weinig omkijken hebben. De plant verliest zijn blad. Dus zo rond de herfst kunt u ook bij deze plant de dorre blaadjes wegrijven. Ook al draagt de weigela ‘Bristol Ruby’ in de winter geen bladeren, hij kan erg goed tegen koude weersomstandigheden. De overige onderhoudswerkzaamheden zijn hieronder verder toegelicht.

Bewatering

U heeft tevens met het bewateren van uw weigela ‘Bristol Ruby’ geen zorgen. U hoeft namelijk niet per se water te geven. De haagplant kan ook prima zonder.

Bescherming

In principe is de weigela ‘Bristol Ruby’ goed winterhard en kan dus zelfs tegen slechte en koude weersomstandigheden. Er is daarom geen extra bescherming nodig.

Snoeien

Snoeien is bij jonge planten niet per se nodig, tenzij de weigela ‘Bristol Ruby’ in een bepaalde vorm gehouden moet worden. Een jaarlijkse diepe snoei kunt u uitvoeren om meer bladeren dan bloemen te krijgen. Snoei de struik dan ongeveer voor tweederde terug.

Voeding

Om uw weigela ‘Bristol Ruby’ beter te laten groeien en bloeien kunt u in het voorjaar de plant voorzien van compost.

De beste hagen vindt u bij Haag & Heg

Bij Haag & Heg leveren we topkwaliteit hagen, waaronder de Weigela 'Bristol Ruby' Blote wortel 40-60 cm van onze eigen kwekerij. Met zorg klaargemaakt voor verzending, zodat ze in optimale staat aankomen. Service, kwaliteit en snelle levering binnen 4 dagen. Neem contact op voor persoonlijk advies van deskundige medewerkers.