Maak jouw project compleet met bijpassende producten voor:

Weigela 'Rosea'

Weigela 'Rosea'

Beschikbaarheid: In voorraad

De weigela Rosea is een kleurrijke struik of sierheester die het in verschillende tuinen goed doet. De plant heeft een open groeiwijze en groeit dus niet volledig dicht. De roze bloemenpracht maakt dat echter meer dan goed! Dat wordt dus genieten geblazen in de zomer wanneer er duizenden roze bloemen tussen de bladeren van de weigela Rosea verschijnen. Wilt u meer weten over de weigela Rosea en wilt u hem ook een plekje in uw tuin geven? Lees dan hieronder meer over deze opvallende plant en hoe hij het best tot zijn recht komt in de tuin. Ook deze planten zijn bovendien in onze webshop te koop. 


Een weigela Rosea in de tuin


Wanneer u de weigela Rosea koopt, heeft u een populaire plant te pakken. Met name in verschillende parken, tuinen en ander soort plantsoenen is de weigela Rosea een veelgeziene gast als ruimte opvullende struik die voor kleur zorgt. Ook de voorwaarden en eisen van de plant zijn niet te streng. Zo groeit hij prima in allerlei soorten grond. De plant doet het goed in Europese klimaten, hoewel hij oorspronkelijk uit Azië komt. Inmiddels is hij door vele hoveniers en hobbytuiniers over de hele wereld in de armen gesloten. 


Eigenschappen weigela Rosea


Zoals we hierboven al schrijven is de weigela Rosea een makkelijke plant die op veel plekken aangeplant kan worden. Ook wanneer u een tuin hebt waar het zonlicht niet volledig schijnt, is de weigela Rosea al tevreden met een plekje in de halfschaduw. Echter wordt wel aangeraden om de weigela zoveel mogelijk op een zonrijke plek te planten. Door zijn geringe hoogte (tussen de 2 tot 3 meter) is de weigela Rosea beter geschikt om als strekkende haag te planten. Dus als haag in de breedte. 


Het onderhoud


Gedurende het jaar vraagt de weigela Rosea relatief weinig onderhoud. Omdat de plant in de winter zijn bladeren verliest, betekent dat wel dat u in de herfstmaanden het blad moet rijven. De weigela is een wintervaste plant, dus hoeft u hem niet te bedekken of te beschermen tegen de kou. In het voorjaar komt het blad weer terug en aan het eind van de lente, begin zomer staat de weigela in bloei. Na de bloeitijd (rond juli) mag u hem terugsnoeien om hem in model te houden. Om de 3 tot 5 jaar is het verstandig om de plant terug te snoeien ook wel ‘verjongingssnoei’ genoemd waarbij takken helemaal terug worden gebracht tot de stam of kruin van de plant. Het volgende jaar schieten er dan weer jonge scheuten uit.  


Makkelijk planten bestellen 


Wilt u ook genieten van deze sierheester in de tuin en wilt u vandaag nog een mooie plant bestellen? Bekijk dan het online assortiment en bestel online. Laat u verrassen door ons aanbod. Heeft u verder nog vragen over de eigenschappen of het onderhoud? Neem gerust contact op met Haag-Heg. Wij helpen u graag met passende tips voor in en rondom de tuin!

Lentebloeier
Lentebloeier
Gemiddeld water
Gemiddeld water
  • Kleur: groen
  • Standplaats: zonnig , halfschaduw
  • Kenmerk: groen en donkergroen blad
  • Stijl: Array
  • Bemesting: Algemeen bemestingsadvies
Geleverd met Blote wortel
Weigela 'Rosea' (40-60 cm)
  • Vanaf € 2,80
  • Planttijd: oktober t/m april
  • Plantafstand: 4 stuks per meter
  • Minimale bestelhoeveelheid: 25
Direct leverbaar
Prijsstaffels
25+ € 2,80

(incl. BTW en excl. bezorgkosten )

- +
Stuks is
strekkende meter
Veilig betalen met
Ideal
Visa
Mastercard
Klarna
PayPal
Klantbeoordeling 8.6
281 beoordelingen
16-10-2019

2 weken later dan bedoeld, maar met een uitstekend argument. De planten vertoonden nog groei en dus wilden ze dat niet verstoren. Planten netjes bezorgd en telefonisch ook uitstekend geholpen Ga hier zeker nog bestellen.

14-10-2019

De planten zien er uitstekend uit. Communicatie rondom de levering was echter matig. Het was erg onduidelijk wanneer de bezorging zou plaatsvinden. Aangezien ik een weekend wilde vrijhouden om de planten snel in de grond te kunnen zetten, had ik daar graag meer duidelijkheid over gehad. Verder was de chauffeur vrij chagrijnig, maar daar heeft hij zelf meer last van dan ik :)

11-10-2019

Bedankt Planten in zeer goede staat ontvangen en netjes vooraf overleg over de levering.

Voordelen van Haag & Heg
Direct kopen bij de kweker
Direct kopen bij de kweker
Wij staan voor kwaliteit!
Wij staan voor kwaliteit!
Voor ieder budget een geschikte maat
Voor ieder budget een geschikte maat
Speciaal transport voor planten
Speciaal transport voor planten
Het hele jaar door aandacht
Het hele jaar door aandacht
Advies voor een prachtig eindresultaat
Advies voor een prachtig eindresultaat
Haag & Heg Video's
Bel mij terug
Bel mij terug
Wij bellen u zo snel mogelijk terug! U kunt ons ook bereiken via 085-4895523.
* Verplichte velden