Toch liever een andere maat?
Speciale prijs € 3,75 Normale prijs € 999.999,00

Wintergroene liguster 'Atrovirens' blote wortel 100-125 cm

Plantafstand
5 planten per strekkende meter
Minimale bestelhoeveelheid
min. 20 planten , afname per 10 stuks
Meer uitleg
Kies je staffelkorting
20+
€ 3,75
Kiezen
50+
€ 3,55
Kiezen
Je bespaart 5%
100+
€ 3,20
Kiezen
Je bespaart 14%
500+
€ 2,80
Kiezen
Je bespaart 25%
Meer productinformatie >
Reserveren mogelijk, Wordt geleverd vanaf 10/2024
- + Stuks - + Meter
Reserveren
Gratis geleverd v.a. 500,-
Kies zelf uw leverweek
Direct van de kwekerij
 • Beschikbare maten
 • Omschrijving
 • Eigenschappen
 • Planten
 • Onderhoud
 • Kopen
 • Bestellen

Beschrijving Wintergroene Liguster Atrovirens Blote wortel 100-125 cm

De Wintergroene Liguster Atrovirens Blote wortel 100-125 cm is een uitstekende keuze om een strakke haag te creëren. Met zijn slanke, langwerpige groene bladeren en prachtige witte zomerbloemen kan deze haagplant perfect fungeren als vervanging voor buxus. Hoewel hij meestal zijn bladeren behoudt, is de 'Atrovirens' liguster eigenlijk semi-wintergroen. In milde winters behoudt hij zijn blad, maar bij strenge kou kan hij wat blad verliezen. Gelukkig groeien de bladeren in het voorjaar weer aan. Met een groeisnelheid van ongeveer 30 cm per jaar kan deze liguster snel een hoogte van drie meter bereiken.

Deze haagplant gedijt goed in zonnige tot halfschaduwrijke gebieden in een bodem met een lichte zuurgraad. Regelmatig snoeien, bij voorkeur tweemaal per jaar, houdt de haag compact en strak. Extra water geven is alleen nodig tijdens extreme hitte en droogte, en de Wintergroene Liguster Atrovirens Blote wortel 100-125 cm vereist geen bescherming tegen de weersomstandigheden.

Voordelen
 • Hoge aantrekkingskracht voor vogels
 • Snelle groeier
 • Stelt weinig eisen aan de verzorging
Nadelen
 • De bladeren zijn giftig
 • Een- tot tweemaal snoeien per jaar is noodzakelijk
 • Kan zijn blad bij strenge winters verliezen

Eigenschappen Wintergroene liguster 'Atrovirens' blote wortel 100-125 cm

Plantafstand
5 planten per strekkende meter
Plantperiode
oktober tot mei
Dichtheid
weinig inkijk
Groeisnelheid
20-40 cm per jaar
Verzorging
gemiddeld onderhoud
Water
gemiddeld water
Groeisnelheid
half bladhoudend
Standplaats
halfschaduw, zon
Wintervast
bladverliezend

Wintergroene liguster 'Atrovirens' blote wortel 100-125 cm planten

De ligustrum vulgare ‘Atrovirens’ met kluit plant u het beste tussen oktober en april. We raden het aan om de planten aan het einde van een zonnige dag of op een bewolkte dag te planten. Zo minimaliseert u de kans dat de zon de plant laat uitdrogen.

Plantafstand

Om een volle haag te creëren is het belangrijk om de juiste plantafstand aan te houden. Bij grotere planten zijn er minder planten per strekkende meter nodig. Bij een planthoogte van 40-60 cm raden we aan om 6 wintergroene haagligusters per meter te planten en bij planten van 150-175 cm is dit 3 stuks per meter. Maak gebruik van onze handige rekentool om het benodigde aantal planten te bepalen aan de hand van het aantal strekkende meters.

Wintergroene liguster 'Atrovirens' blote wortel 100-125 cm onderhoud

De wintergroene liguster biedt veel mogelijkheden. Kiest u voor een strakke haag of wilt u liever een natuurlijke uitstraling met wat wilder uitlopende takken? Dit heeft u volledig in eigen hand. Ondanks dat de liguster ‘Atrovirens’ snel groeit vergt de haag relatief weinig onderhoud.

Bewatering

U hoeft de wintergroene liguster ‘Atrovirens’ in normale omstandigheden geen extra water te geven. In het geval van extreme hitte en/of lange droogte is extra bewatering van de liguster wel gewenst. Houd er dan rekening mee dat dit het beste vroeg in de ochtend of laat in de avond gedaan kan worden. Geef de haag ook extra water in de eerste weken na het planten.

Bescherming

U hoeft de ligustrum vulgare ‘Atrovirens’ niet te beschermen tegen de weersomstandigheden. Wanneer het streng vriest verliest de haag het blad, maar dit keert in het voorjaar gewoon weer terug.

Snoeien

Twee keer per jaar snoeien is in principe voldoende om de haag in model te houden. Met regelmatig snoeien blijft de haag bovendien mooi compact. Werk de haag ook bij tussen de snoeibeurten door voor een strak resultaat. Door de bovenkant iets smaller te snoeien dan de onderzijde zorgt u ervoor dat de onderkant van de haag voldoende licht ontvangt. Zeker bij de wintergroene liguster is dat belangrijk, omdat deze nog breder groeit dan de andere ligusterhagen.

Voeding

Voor de ‘Atrovirens’ geldt een algemeen bemestingsadvies. Voorzie de grond rond de haag in het voorjaar van mest om de planten aan te sterken voor de komende groeiperiode.

Bestellen bij Haag & Heg

Doordat de haagplanten rechtstreeks van onze eigen kwekerij komen, bent u te allen tijde verzekerd van de beste kwaliteit hagen. Om de haagplanten zo min mogelijk te belasten, worden uw hagen vlak voor verzending ingepakt. Aarzel niet om contact met ons op te nemen als u vragen heeft over de Wintergroene Liguster Atrovirens Blote wortel 100-125 cm of uw bestelling.