Toch liever een andere maat?
Speciale prijs € 79,85 Normale prijs € 999.999,00

Wintergroene liguster 'Atrovirens' kant-en-klaar 80-100 cm

Plantafstand
1 planten per strekkende meter
Minimale bestelhoeveelheid
min. 5 planten
Meer uitleg
Kies je staffelkorting
5+
€ 79,85
Kiezen
10+
€ 74,45
Kiezen
Je bespaart 6%
20+
€ 71,15
Kiezen
Je bespaart 10%
50+
€ 67,95
Kiezen
Je bespaart 14%
Meer productinformatie >
Direct beschikbaar
- + Stuks - + Meter
Winkelwagen
Gratis geleverd v.a. 500,-
Kies zelf uw leverweek
Direct van de kwekerij
 • Beschikbare maten
 • Omschrijving
 • Eigenschappen
 • Planten
 • Onderhoud
 • Kopen
 • Bestellen

Beschrijving Wintergroene Liguster 'Atrovirens' Kant-en-Klaar 80-100 cm

De Wintergroene Liguster 'Atrovirens' Kant-en-Klaar 80-100 cm is een geschikte keuze voor het creëren van een strakke haag. Met zijn smalle, langwerpige groene bladeren en mooie witte bloemen in de zomer, is deze haag een ware blikvanger. Daarnaast kan deze haagplant ook uitstekend dienen als een vervanger voor de buxus. Hoewel de 'Atrovirens' semi-wintergroen is en in strenge winters een deel van zijn blad kan verliezen, groeien de blaadjes in het voorjaar weer aan. De haag heeft een groeisnelheid van ongeveer 30 cm per jaar en bereikt snel een maximale hoogte van drie meter.

De haagplant is winterhard en gedijt het beste in de zon of halfschaduw. De haag heeft minimaal vier uur zonlicht per dag nodig en verdraagt alkalische tot matig zure grond. De ' Wintergroene Liguster 'Atrovirens' Kant-en-Klaar 80-100 cm hoeft niet beschermd te worden tegen weersomstandigheden. Twee keer per jaar snoeien is voldoende om de haag in model te houden en regelmatig snoeien zorgt voor een compacte groei.

Voordelen
 • Hoge aantrekkingskracht voor vogels
 • Snelle groeier
 • Stelt weinig eisen aan de verzorging
Nadelen
 • De bladeren zijn giftig
 • Een- tot tweemaal snoeien per jaar is noodzakelijk
 • Kan zijn blad bij strenge winters verliezen

Eigenschappen Wintergroene liguster 'Atrovirens' kant-en-klaar 80-100 cm

Plantafstand
1 planten per strekkende meter
Dichtheid
weinig inkijk
Groeisnelheid
20-40 cm per jaar
Verzorging
gemiddeld onderhoud
Water
gemiddeld water
Groeisnelheid
half bladhoudend
Standplaats
halfschaduw, zon
Wintervast
bladverliezend

Wintergroene liguster 'Atrovirens' kant-en-klaar 80-100 cm planten

De ligustrum vulgare ‘Atrovirens’ met kluit plant u het beste tussen oktober en april. We raden het aan om de planten aan het einde van een zonnige dag of op een bewolkte dag te planten. Zo minimaliseert u de kans dat de zon de plant laat uitdrogen.

Plantafstand

Om een volle haag te creëren is het belangrijk om de juiste plantafstand aan te houden. Bij grotere planten zijn er minder planten per strekkende meter nodig. Bij een planthoogte van 40-60 cm raden we aan om 6 wintergroene haagligusters per meter te planten en bij planten van 150-175 cm is dit 3 stuks per meter. Maak gebruik van onze handige rekentool om het benodigde aantal planten te bepalen aan de hand van het aantal strekkende meters.

Wintergroene liguster 'Atrovirens' kant-en-klaar 80-100 cm onderhoud

De wintergroene liguster biedt veel mogelijkheden. Kiest u voor een strakke haag of wilt u liever een natuurlijke uitstraling met wat wilder uitlopende takken? Dit heeft u volledig in eigen hand. Ondanks dat de liguster ‘Atrovirens’ snel groeit vergt de haag relatief weinig onderhoud.

Bewatering

U hoeft de wintergroene liguster ‘Atrovirens’ in normale omstandigheden geen extra water te geven. In het geval van extreme hitte en/of lange droogte is extra bewatering van de liguster wel gewenst. Houd er dan rekening mee dat dit het beste vroeg in de ochtend of laat in de avond gedaan kan worden. Geef de haag ook extra water in de eerste weken na het planten.

Bescherming

U hoeft de ligustrum vulgare ‘Atrovirens’ niet te beschermen tegen de weersomstandigheden. Wanneer het streng vriest verliest de haag het blad, maar dit keert in het voorjaar gewoon weer terug.

Snoeien

Twee keer per jaar snoeien is in principe voldoende om de haag in model te houden. Met regelmatig snoeien blijft de haag bovendien mooi compact. Werk de haag ook bij tussen de snoeibeurten door voor een strak resultaat. Door de bovenkant iets smaller te snoeien dan de onderzijde zorgt u ervoor dat de onderkant van de haag voldoende licht ontvangt. Zeker bij de wintergroene liguster is dat belangrijk, omdat deze nog breder groeit dan de andere ligusterhagen.

Voeding

Voor de ‘Atrovirens’ geldt een algemeen bemestingsadvies. Voorzie de grond rond de haag in het voorjaar van mest om de planten aan te sterken voor de komende groeiperiode.

Bestellen bij Haag & Heg

Bij Haag & Heg kunt u direct de mooiste haagplanten, vers van eigen bodem bestellen. We werken nauw samen met gespecialiseerde leveranciers voor de levering van hagen. U kunt erop vertrouwen dat uw bestelling binnen vier dagen bij u wordt geleverd. Uw Wintergroene Liguster 'Atrovirens' Kant-en-Klaar 80-100 cm haagplanten worden pas op het laatste moment klaargemaakt voor verzending, zodat ze in optimale conditie bij u aankomen.