Toch liever een andere maat?
Speciale prijs € 31,70 Normale prijs € 999.999,00

Wintergroene liguster 'Atrovirens' kluit 150-175 cm

Plantafstand
3 planten per strekkende meter
Minimale bestelhoeveelheid
min. 1 planten
Meer uitleg
Kies je staffelkorting
1+
€ 31,70
Kiezen
15+
€ 26,75
Kiezen
Je bespaart 15%
25+
€ 24,30
Kiezen
Je bespaart 23%
50+
€ 22,05
Kiezen
Je bespaart 30%
Meer productinformatie >
Direct beschikbaar
- + Stuks - + Meter
Winkelwagen
Gratis geleverd v.a. 500,-
Kies zelf uw leverweek
Direct van de kwekerij
 • Beschikbare maten
 • Omschrijving
 • Eigenschappen
 • Planten
 • Onderhoud
 • Kopen
 • Bestellen

Beschrijving Wintergroene Liguster Atrovirens Kluit 150-175 cm

De Wintergroene Liguster Atrovirens Kluit 150-175 cm heeft slanke, langwerpige groene bladeren en prachtige witte zomerbloemen. Deze veelzijdige haagplant kan zelfs buxus vervangen, dankzij zijn diepgroene ovale bladeren en mooie bloesems, waardoor hij een opvallende aanvulling is voor uw buitenruimte. Met een jaarlijkse groeisnelheid van ongeveer 30 cm kan deze liguster snel een hoogte van drie meter bereiken, waardoor uw tuin optimaal wordt afgeschermd.

Hoewel deze winterharde haagplant semi-wintergroen is en in strenge winters gedeeltelijk bladverlies kan hebben, groeit dit in het voorjaar weer volop aan. De Wintergroene Liguster Atrovirens Kluit 150-175 cm gedijt het best in de zon of halfschaduw en vereist minimaal vier uur zonlicht per dag. Slechts twee keer per jaar snoeien is voldoende om de haag in vorm te houden, en regelmatig bijwerken zorgt voor een strakke uitstraling. Als u de bovenkant iets smaller snoeit dan de onderkant, ontvangt de onderkant voldoende licht, wat het resultaat ten goede komt.

Voordelen
 • Hoge aantrekkingskracht voor vogels
 • Snelle groeier
 • Stelt weinig eisen aan de verzorging
Nadelen
 • De bladeren zijn giftig
 • Een- tot tweemaal snoeien per jaar is noodzakelijk
 • Kan zijn blad bij strenge winters verliezen

Eigenschappen Wintergroene liguster 'Atrovirens' kluit 150-175 cm

Plantafstand
3 planten per strekkende meter
Dichtheid
weinig inkijk
Groeisnelheid
20-40 cm per jaar
Verzorging
gemiddeld onderhoud
Water
gemiddeld water
Groeisnelheid
half bladhoudend
Standplaats
halfschaduw, zon
Wintervast
bladverliezend

Wintergroene liguster 'Atrovirens' kluit 150-175 cm planten

De ligustrum vulgare ‘Atrovirens’ met kluit plant u het beste tussen oktober en april. We raden het aan om de planten aan het einde van een zonnige dag of op een bewolkte dag te planten. Zo minimaliseert u de kans dat de zon de plant laat uitdrogen.

Plantafstand

Om een volle haag te creëren is het belangrijk om de juiste plantafstand aan te houden. Bij grotere planten zijn er minder planten per strekkende meter nodig. Bij een planthoogte van 40-60 cm raden we aan om 6 wintergroene haagligusters per meter te planten en bij planten van 150-175 cm is dit 3 stuks per meter. Maak gebruik van onze handige rekentool om het benodigde aantal planten te bepalen aan de hand van het aantal strekkende meters.

Wintergroene liguster 'Atrovirens' kluit 150-175 cm onderhoud

De wintergroene liguster biedt veel mogelijkheden. Kiest u voor een strakke haag of wilt u liever een natuurlijke uitstraling met wat wilder uitlopende takken? Dit heeft u volledig in eigen hand. Ondanks dat de liguster ‘Atrovirens’ snel groeit vergt de haag relatief weinig onderhoud.

Bewatering

U hoeft de wintergroene liguster ‘Atrovirens’ in normale omstandigheden geen extra water te geven. In het geval van extreme hitte en/of lange droogte is extra bewatering van de liguster wel gewenst. Houd er dan rekening mee dat dit het beste vroeg in de ochtend of laat in de avond gedaan kan worden. Geef de haag ook extra water in de eerste weken na het planten.

Bescherming

U hoeft de ligustrum vulgare ‘Atrovirens’ niet te beschermen tegen de weersomstandigheden. Wanneer het streng vriest verliest de haag het blad, maar dit keert in het voorjaar gewoon weer terug.

Snoeien

Twee keer per jaar snoeien is in principe voldoende om de haag in model te houden. Met regelmatig snoeien blijft de haag bovendien mooi compact. Werk de haag ook bij tussen de snoeibeurten door voor een strak resultaat. Door de bovenkant iets smaller te snoeien dan de onderzijde zorgt u ervoor dat de onderkant van de haag voldoende licht ontvangt. Zeker bij de wintergroene liguster is dat belangrijk, omdat deze nog breder groeit dan de andere ligusterhagen.

Voeding

Voor de ‘Atrovirens’ geldt een algemeen bemestingsadvies. Voorzie de grond rond de haag in het voorjaar van mest om de planten aan te sterken voor de komende groeiperiode.

Bestel bij Haag & Heg

Onze haagplanten komen rechtstreeks van onze eigen kwekerij en worden met passie en zorg gekweekt. We hebben een langdurige samenwerking met een gerenommeerd transportbedrijf dat de expertise heeft om uw bestelling van de Wintergroene Liguster Atrovirens Kluit 150-175 cm, snel en veilig bij u af te leveren. Neem gerust contact met ons op. We staan altijd voor u klaar.