Toch liever een andere maat?
Speciale prijs € 6,35 Normale prijs € 999.999,00

Wintergroene liguster 'Atrovirens' pot 40-60 cm

Plantafstand
6 planten per strekkende meter
Minimale bestelhoeveelheid
min. 10 planten
Meer uitleg
Kies je staffelkorting
10+
€ 6,35
Kiezen
50+
€ 2,95
Kiezen
Je bespaart 53%
200+
€ 2,85
Kiezen
Je bespaart 55%
Meer productinformatie >
Wintergroene liguster 'Atrovirens' pot 40-60 cm is te bestellen in veelvoud van 1
- + Stuks - + Meter
Winkelwagen
Gratis geleverd v.a. 500,-
Kies zelf uw leverweek
Direct van de kwekerij
 • Beschikbare maten
 • Omschrijving
 • Eigenschappen
 • Planten
 • Onderhoud
 • Kopen
 • Bestellen

Beschrijving Wintergroene Liguster Atrovirens Pot 40-60 cm

De Wintergroene Liguster Atrovirens Pot 40-60 cm is een snelgroeiende haagplant met een smal, langwerpig groen blad. In de zomer siert de haagplant tuinen met prachtige witte bloemen en biedt daarbij een thuis aan vogels en vlinders. Deze liguster kan de buxus vervangen en valt op met zijn diepgroene bladeren. Met een jaarlijkse groeisnelheid van ongeveer 30 cm bereikt hij snel een maximale hoogte van drie meter, waardoor hij een weelderige, wintergroene haag vormt die optimale privacy en beschutting biedt.

Hoewel de Wintergroene Liguster Atrovirens Pot 40-60 cm in strenge winters wat blad kan verliezen, herstelt hij zich in het voorjaar. Deze winterharde haagplant gedijt het best in zonnige tot halfschaduwrijke gebieden met alkalische tot licht zure grond. Snoeien is slechts tweemaal per jaar nodig om de haag in vorm te houden, met speciale aandacht voor het iets breder snoeien van de onderkant voor voldoende lichtinval.

Voordelen
 • Hoge aantrekkingskracht voor vogels
 • Snelle groeier
 • Stelt weinig eisen aan de verzorging
Nadelen
 • De bladeren zijn giftig
 • Een- tot tweemaal snoeien per jaar is noodzakelijk
 • Kan zijn blad bij strenge winters verliezen

Eigenschappen Wintergroene liguster 'Atrovirens' pot 40-60 cm

Plantafstand
6 planten per strekkende meter
Dichtheid
weinig inkijk
Groeisnelheid
20-40 cm per jaar
Verzorging
gemiddeld onderhoud
Water
gemiddeld water
Groeisnelheid
half bladhoudend
Standplaats
halfschaduw, zon
Wintervast
bladverliezend

Wintergroene liguster 'Atrovirens' pot 40-60 cm planten

De ligustrum vulgare ‘Atrovirens’ met kluit plant u het beste tussen oktober en april. We raden het aan om de planten aan het einde van een zonnige dag of op een bewolkte dag te planten. Zo minimaliseert u de kans dat de zon de plant laat uitdrogen.

Plantafstand

Om een volle haag te creëren is het belangrijk om de juiste plantafstand aan te houden. Bij grotere planten zijn er minder planten per strekkende meter nodig. Bij een planthoogte van 40-60 cm raden we aan om 6 wintergroene haagligusters per meter te planten en bij planten van 150-175 cm is dit 3 stuks per meter. Maak gebruik van onze handige rekentool om het benodigde aantal planten te bepalen aan de hand van het aantal strekkende meters.

Wintergroene liguster 'Atrovirens' pot 40-60 cm onderhoud

De wintergroene liguster biedt veel mogelijkheden. Kiest u voor een strakke haag of wilt u liever een natuurlijke uitstraling met wat wilder uitlopende takken? Dit heeft u volledig in eigen hand. Ondanks dat de liguster ‘Atrovirens’ snel groeit vergt de haag relatief weinig onderhoud.

Bewatering

U hoeft de wintergroene liguster ‘Atrovirens’ in normale omstandigheden geen extra water te geven. In het geval van extreme hitte en/of lange droogte is extra bewatering van de liguster wel gewenst. Houd er dan rekening mee dat dit het beste vroeg in de ochtend of laat in de avond gedaan kan worden. Geef de haag ook extra water in de eerste weken na het planten.

Bescherming

U hoeft de ligustrum vulgare ‘Atrovirens’ niet te beschermen tegen de weersomstandigheden. Wanneer het streng vriest verliest de haag het blad, maar dit keert in het voorjaar gewoon weer terug.

Snoeien

Twee keer per jaar snoeien is in principe voldoende om de haag in model te houden. Met regelmatig snoeien blijft de haag bovendien mooi compact. Werk de haag ook bij tussen de snoeibeurten door voor een strak resultaat. Door de bovenkant iets smaller te snoeien dan de onderzijde zorgt u ervoor dat de onderkant van de haag voldoende licht ontvangt. Zeker bij de wintergroene liguster is dat belangrijk, omdat deze nog breder groeit dan de andere ligusterhagen.

Voeding

Voor de ‘Atrovirens’ geldt een algemeen bemestingsadvies. Voorzie de grond rond de haag in het voorjaar van mest om de planten aan te sterken voor de komende groeiperiode.

Haag & Heg is uw specialist in haagplanten

Bestel uw Wintergroene Liguster Atrovirens Pot 40-60 cm direct bij ervaren kwekerij Haag & Heg. Al onze haagplanten zijn van hoge en constante kwaliteit, omdat ze afkomstig zijn van onze eigen kwekerij. Profiteer van scherpe prijzen dankzij lage kosten. Neem contact op met onze klantenservice voor advies en hulp.