Toch liever een andere maat?
Speciale prijs € 1,60 Normale prijs € 999.999,00

Zuurbes blote wortel 20-30 cm

Plantafstand
6 planten per strekkende meter
Minimale bestelhoeveelheid
min. 25 planten , afname per 25 stuks
Meer uitleg
Kies je staffelkorting
25+
€ 1,60
Kiezen
50+
€ 1,35
Kiezen
Je bespaart 15%
100+
€ 1,25
Kiezen
Je bespaart 21%
500+
€ 1,10
Kiezen
Je bespaart 31%
Meer productinformatie >
Reserveren mogelijk, Wordt geleverd vanaf 10/2024
- + Stuks - + Meter
Reserveren
Gratis geleverd v.a. 500,-
Kies zelf uw leverweek
Direct van de kwekerij
 • Beschikbare maten
 • Omschrijving
 • Eigenschappen
 • Planten
 • Onderhoud
 • Kopen
 • Bestellen

Beschrijving Zuurbes Blote wortel 20-30 cm

De Zuurbes Blote wortel 20-30 cm is een bladverliezende haagplant met scherpe doorns, waardoor hij ideaal is voor inbraakpreventie. Met een maximale hoogte van ongeveer 2 meter is deze plant geschikt als middelhoge haag. In het voorjaar bloeien er mooie gele bloemen tussen de groene bladeren, gevolgd door rode besjes. De naam 'zuurbes' is te danken aan de zuurtegraad van de besjes, maar wees voorzichtig, want de bloemen en bladeren van de plant zijn giftig.

De Zuurbes Blote wortel 20-30 cm groeit langzaam, slechts 10-25 cm per jaar, wat betekent dat u niet vaak hoeft te snoeien. De haag is dicht begroeid en biedt privacy, hoewel de plant in het najaar zijn bladeren verliest. De plant is wel winterhard en overleeft strenge winters in Nederland. De haag gedijt het beste in volle zon tot halfschaduw en vereist goed doorlatende grond, omdat hij niet van natte voeten houdt. Regelmatig water geven, vooral na het planten en tijdens droge zomers, is essentieel. Snoeien kan uitdagend zijn vanwege de doorns, bescherming van handen en armen is dus aanbevolen. 

Voordelen
 • Zeer geschikt voor lage tot middelhoge hagen
 • Inbraakwerende haag met scherpe doornen
Nadelen
 • Lastig tot onderhouden door wilde takken en scherpe doorns
 • Groeit vrij langzaam

Eigenschappen Zuurbes blote wortel 20-30 cm

Plantafstand
6 planten per strekkende meter
Plantperiode
oktober tot april
Dichtheid
volledig blikdicht
Groeisnelheid
10-20 cm per jaar
Verzorging
weinig onderhoud
Water
gemiddeld water
Groeisnelheid
bladverliezend
Standplaats
schaduw, halfschaduw, zon
Wintervast
bladverliezend

Zuurbes blote wortel 20-30 cm planten

Uw zuurbes thunbergii plant u het beste tussen oktober en april. In deze periode heeft de haag de grootste kans om aan te sterken en te hechten aan de grond. U kunt in het voorjaar genieten van de eerste bladeren, bloemen en bessen. Wij leveren de berberis thunbergii enkel met blote wortel.

Plantafstand

Om het exacte aantal planten te berekenen die nodig zijn om uw haag compleet te maken kunt u gebruik maken van onze handige rekentool. Deze berekent precies het aantal benodigde haagplanten die u per gestrekte meter wenst. Voor de zuurbes thunbergii heeft u per gestrekte meter ongeveer 6 planten nodig.

Zuurbes blote wortel 20-30 cm onderhoud

Eén van de grootste voordelen van deze haagsoort is het eenvoudige onderhoud. Met slechts een aantal werkzaamheden houdt u uw zuurbes thunbergii in topconditie. We leggen uit wat u hiervoor moet doen.

Bewatering

De zuurbes thunbergii hoeft u slechts een aantal keren water te geven. Vooral na het planten is het belangrijk om een aantal weken voldoende water te geven. En bij droogte in de zomer is het raadzaam om de haagplant van wat extra water te voorzien. Zolang de bodem goed vochtig blijft, zal de plant prima gedijen.

Bescherming

U hoeft deze haagsoort niet te beschermen tegen de weersomstandigheden. De plant is winterhard en is dus sterk genoeg om zelfs in strenge winters te overleven.

Snoeien

Het meest uitdagende onderhoud is het snoeien. Omdat de zuurbes thunbergii doorns op de takken heeft, zult u tijdens het snoeien beschermde kleding en handschoenen moeten dragen. Zo voorkomt u pijnlijke wondjes. Dit maakt het snoeien voor velen een vervelende klus. Het draagt echter wel een stukje bij aan de veiligheid van uw huis. Ongenodigde gasten zullen niet zomaar kunnen inbreken.

Voeding

De zuurbes thunbergii heeft geen bijzondere bemesting of andere voeding nodig. Wat extra voeding tijdens de voorjaarswerkzaamheden kunnen echter nooit kwaad.

Heckenberberitze direkt aus der Gärtnerei

Haag & Heg biedt de mooiste haagplanten van eigen bodem, waaronder de Zuurbes Blote wortel 20-30 cm. We werken samen met gespecialiseerde leveranciers die de planten bij u komen bezorgen. Ons deskundige team staat klaar voor advies op maat. Bestellingen worden binnen enkele dagen geleverd. Al onze planten worden zorgvuldig verpakt, zodat ze in optimale conditie bij u aankomen.