Toch liever een andere maat?
Speciale prijs € 28,55 Normale prijs € 999.999,00

Gele californische cipres kluit 150-175 cm

Plantafstand
2 planten per strekkende meter
Minimale bestelhoeveelheid
min. 1 planten
Meer uitleg
Kies je staffelkorting
1+
€ 28,55
Kiezen
15+
€ 25,05
Kiezen
Je bespaart 12%
25+
€ 22,90
Kiezen
Je bespaart 19%
50+
€ 20,65
Kiezen
Je bespaart 27%
Meer productinformatie >
Reserveren mogelijk, Wordt geleverd vanaf 10/2024
- + Stuks - + Meter
Reserveren
Gratis geleverd v.a. 500,-
Kies zelf uw leverweek
Direct van de kwekerij
 • Beschikbare maten
 • Omschrijving
 • Eigenschappen
 • Planten
 • Onderhoud
 • Kopen
 • Bestellen

Beschrijving Gele Californische Cipres Kluit 150-175 cm

De Gele Californische Cipres Kluit 150-175 cm valt vooral op door zijn geelgroene bladeren. De bladeren hebben een schubachtige structuur en een driehoekige vorm. Deze winterharde cipres groeit gemiddeld 10 tot 20 centimeter per jaar en kan, zonder snoei, tot zeven meter hoog worden. De haagplant gedijt in verschillende lichtomstandigheden en kan zelfs op zoutrijke grond groeien, maar doet het het beste in vochtige, goed gedraineerde of lichtzure bodems. Onderhoud is eenvoudig, met slechts één snoeibeurt per jaar en een lichte bemesting in het voorjaar.

De Gele Californische Cipres Kluit 150-175 cm is bestand tegen diverse weersomstandigheden en vereist geen speciale bescherming. Wees echter voorzichtig bij het snoeien om de haag niet tot aan de stam terug te snijden, aangezien deze niet snel herstelt. Over het algemeen biedt de gele Californische cipres een aantrekkelijke, onderhoudsvriendelijke optie voor het creëren van smalle, dichte hagen met privacy en karakter.

Voordelen
 • Relatief compacte groei
 • Dichtbegroeid
 • Relatief weinig onderhoud
 • Broedplaats voor vogels
Nadelen
 • Verdraagt geen leemachtige en langdurig natte grond
 • Verdraagt geen terugsnoei tot op de stam

Eigenschappen Gele californische cipres kluit 150-175 cm

Plantafstand
2 planten per strekkende meter
Plantperiode
oktober tot juni
Dichtheid
volledig blikdicht
Groeisnelheid
20-40 cm per jaar
Verzorging
weinig onderhoud
Water
gemiddeld water
Standplaats
schaduw, halfschaduw, zon
Wintervast
wintergroen

Gele californische cipres kluit 150-175 cm planten

De beste periode om de gele cipres te planten is van november tot en met april. Maak bij het planten van uw haag gebruik van aanplantgrond en let erop dat u de planten niet te diep plaatst. Houd de grond rond uw haag goed nat in de periode na het planten.

Chamaecyparis lawsoniana Ivonne onderhoud

Een van de grootste voordelen van de Chamaecyparis lawsoniana Ivonne is het makkelijke onderhoud. Door de haag slechts één keer per jaar te snoeien, houdt u deze al in goede vorm. Ook hoeft u verder geen maatregelen te treffen met betrekking tot bescherming. De gele Californische cipres is goed winterhard en bestand tegen de elementen. Lees hier meer over de verzorging die uw haag nodig heeft.

Bewatering

We adviseren om de haag tijdens de eerste groeiperiode extra water te geven. Zo weet u zeker dat de plant goed aansterkt. In principe hoeft u de gele conifeer geen extra water geven, tenzij het erg droog is in het voorjaar en tijdens warme zomerdagen. Wanneer u merkt dat de grond rond de haag droog is, kunt u het beste extra water geven. 

Bescherming

Deze haagsoort heeft geen extra bescherming nodig tegen de wind of zon. Chamaecyparis lawsoniana Ivonne is bestand tegen de verschillende weersomstandigheden. Extra verzorging of maatregelen zijn niet nodig om ieder jaar opnieuw weer te genieten van een sterke, dichte haag. 

Snoeien

Bij het snoeien van een gele Californische cipres is het belangrijk om er rekening mee te houden dat deze niet herstelt wanneer u de heester tot de stam terugsnoeit. Omdat deze soort niet snel groeit, is een eenmalige snoeibeurt per jaar voldoende. Knip enkel in het groen, zo weet u zeker dat u de heester niet te ver terugsnoeit.

Voeding

We adviseren om deze haagsoort aan het begin van de lente te bemesten. Dit geeft de haag voldoende voeding om het maximale uit de groeiperiode te halen.

Bestel bij Haag & Heg

Haag & Heg biedt een assortiment hagen van onze eigen kwekerij. Met zorg grootgebracht voor kwaliteit en scherpe prijzen. Onze ervaren transportpartner zorgt voor de aflevering. Gele De Californische Cipres Kluit 150-175 cm wordt optimaal verpakt en bezorgd op uw gekozen dag en tijd. Direct planten na ontvangst is aanbevolen.