Toch liever een andere maat?
Speciale prijs € 37,00 Normale prijs € 999.999,00

Gele californische cipres kluit 175-200 cm

Plantafstand
2 planten per strekkende meter
Minimale bestelhoeveelheid
min. 1 planten
Meer uitleg
Kies je staffelkorting
1+
€ 37,00
Kiezen
15+
€ 33,05
Kiezen
Je bespaart 10%
25+
€ 30,05
Kiezen
Je bespaart 18%
50+
€ 27,80
Kiezen
Je bespaart 24%
Meer productinformatie >
Gele californische cipres kluit 175-200 cm is te bestellen in veelvoud van 1
Direct beschikbaar
- + Stuks - + Meter
Winkelwagen
Gratis geleverd v.a. 500,-
Kies zelf uw leverweek
Direct van de kwekerij
 • Beschikbare maten
 • Omschrijving
 • Eigenschappen
 • Planten
 • Onderhoud
 • Kopen
 • Bestellen

Beschrijving Gele Californische Cipres Kluit 175-200 cm

De Gele Californische Cipres Kluit 175-200 cm, is een elegante haagplant met geelgroene bladeren die een opvallend contrast bieden in uw tuin. Deze conifeer is ideaal voor het creëren van een haag, en zijn geurige naaldvormige bladeren geven uw tuin een stijlvolle uitstraling. De haag groeit gemiddeld 10 tot 20 centimeter per jaar en kan een hoogte van maximaal zeven meter bereiken, terwijl de breedte beperkt blijft tot drie meter.

Hoewel de Gele Californische Cipres Kluit 175-200 cm als winterhard wordt beschouwd, kan hij in strenge winters enige bladeren verliezen, maar deze groeien in het voorjaar weer terug. Deze haag gedijt goed in zon, schaduw of halfschaduw en kan zelfs op een bodem met een hoog zoutgehalte groeien. Het belangrijkste onderhoud omvat jaarlijks snoeien in april en september, zonder de haag tot aan de stam terug te snoeien, en bemesten in het vroege voorjaar. De haag vereist over het algemeen geen speciale bescherming tegen wind of zon, en is bestand tegen verschillende weersomstandigheden.

Voordelen
 • Relatief compacte groei
 • Dichtbegroeid
 • Relatief weinig onderhoud
 • Broedplaats voor vogels
Nadelen
 • Verdraagt geen leemachtige en langdurig natte grond
 • Verdraagt geen terugsnoei tot op de stam

Eigenschappen Gele californische cipres kluit 175-200 cm

Plantafstand
2 planten per strekkende meter
Plantperiode
oktober tot juni
Dichtheid
volledig blikdicht
Groeisnelheid
20-40 cm per jaar
Verzorging
weinig onderhoud
Water
gemiddeld water
Standplaats
schaduw, halfschaduw, zon
Wintervast
wintergroen

Gele californische cipres kluit 175-200 cm planten

De beste periode om de gele cipres te planten is van november tot en met april. Maak bij het planten van uw haag gebruik van aanplantgrond en let erop dat u de planten niet te diep plaatst. Houd de grond rond uw haag goed nat in de periode na het planten.

Chamaecyparis lawsoniana Ivonne onderhoud

Een van de grootste voordelen van de Chamaecyparis lawsoniana Ivonne is het makkelijke onderhoud. Door de haag slechts één keer per jaar te snoeien, houdt u deze al in goede vorm. Ook hoeft u verder geen maatregelen te treffen met betrekking tot bescherming. De gele Californische cipres is goed winterhard en bestand tegen de elementen. Lees hier meer over de verzorging die uw haag nodig heeft.

Bewatering

We adviseren om de haag tijdens de eerste groeiperiode extra water te geven. Zo weet u zeker dat de plant goed aansterkt. In principe hoeft u de gele conifeer geen extra water geven, tenzij het erg droog is in het voorjaar en tijdens warme zomerdagen. Wanneer u merkt dat de grond rond de haag droog is, kunt u het beste extra water geven. 

Bescherming

Deze haagsoort heeft geen extra bescherming nodig tegen de wind of zon. Chamaecyparis lawsoniana Ivonne is bestand tegen de verschillende weersomstandigheden. Extra verzorging of maatregelen zijn niet nodig om ieder jaar opnieuw weer te genieten van een sterke, dichte haag. 

Snoeien

Bij het snoeien van een gele Californische cipres is het belangrijk om er rekening mee te houden dat deze niet herstelt wanneer u de heester tot de stam terugsnoeit. Omdat deze soort niet snel groeit, is een eenmalige snoeibeurt per jaar voldoende. Knip enkel in het groen, zo weet u zeker dat u de heester niet te ver terugsnoeit.

Voeding

We adviseren om deze haagsoort aan het begin van de lente te bemesten. Dit geeft de haag voldoende voeding om het maximale uit de groeiperiode te halen.

De beste hagen vindt u bij Haag & Heg

Bij Haag & Heg zorgen we voor een zorgvuldige verzending van uw Gele Californische Cipres Kluit 175-200 cm dankzij gespecialiseerde leveranciers. We streven voortdurende naar verbetering van onze service en garanderen een snelle vierdaagse levering en deskundig advies van onze medewerkers.