Toch liever een andere maat?
Speciale prijs € 21,00 Normale prijs € 999.999,00

Haagbeuk kluit 150-175 cm

Plantafstand
4 planten per strekkende meter
Minimale bestelhoeveelheid
min. 1 planten
Meer uitleg
Kies je staffelkorting
1+
€ 21,00
Kiezen
15+
€ 17,45
Kiezen
Je bespaart 16%
25+
€ 15,60
Kiezen
Je bespaart 25%
50+
€ 14,35
Kiezen
Je bespaart 31%
Meer productinformatie >
Reserveren mogelijk, Wordt geleverd vanaf 10/2024
- + Stuks - + Meter
Reserveren
Gratis geleverd v.a. 500,-
Kies zelf uw leverweek
Direct van de kwekerij
 • Beschikbare maten
 • Omschrijving
 • Eigenschappen
 • Planten
 • Onderhoud
 • Kopen
 • Bestellen

Beschrijving Haagbeuk Kluit 150-175 cm

De Haagbeuk Kluit 150-175 cm is een ideale haag voor hogere hagen vanwege zijn dubbel gezaagde bladeren en unieke karakter. Veel mensen verwarren de haagbeuk echter met de groene beuk, die gladde bladeren heeft zonder dubbele zaagsneden en zichtbare nerven. De groeisnelheid van de haagbeuk is ongeveer 35 tot 40 cm per jaar. De haagbeuk is winterhard maar bladverliezend. In het voorjaar groeit het groene blad weer terug.

De haagbeuk gedijt goed op verschillende standplaatsen, zoals zon, halfschaduw of schaduw. De Haagbeuk Kluit 150-175 cm kan ook goed groeien op zowel droge als natte grond. Bij het planten van de haagbeuk is het belangrijk om dit te doen tussen eind oktober en eind maart, wanneer de haag in rust is. Extra water is meestal niet nodig, behalve direct na het planten of tijdens langdurige droogte. Snoeien kan het beste gebeuren in mei of juni, gevolgd door voldoende water en voeding. Snoei jonge planten lichtjes aan het einde van de zomer, maar vermijd nachtvorst. Mesten na de tweede snoeibeurt wordt afgeraden, omdat dit het rustproces van de haag kan verstoren.

Voordelen
 • Kan in bijna elke grond geplant worden
 • Bijzondere kleuren in de herfst
Nadelen
 • Verliest het blad in de winter
 • Moet in het voorjaar gesnoeid worden om een dichte haag te krijgen

Eigenschappen Haagbeuk kluit 150-175 cm

Plantafstand
4 planten per strekkende meter
Plantperiode
oktober tot juni
Dichtheid
volledig blikdicht
Groeisnelheid
20-40 cm per jaar
Verzorging
gemiddeld onderhoud
Groeisnelheid
bladverliezend
Standplaats
schaduw, halfschaduw, zon
Wintervast
bladverliezend

Haagbeuk kluit 150-175 cm planten

Bij het planten van de haagbeuk zijn er een aantal belangrijke punten waar u op wilt letten. We raden aan om de haag van eind oktober tot eind maart te planten. In deze periode zit de haag in een rustfase, waardoor dit het ideale moment is om te planten. Let er wel op dat het niet mag vriezen wanneer u de haagbeuk plant.

Plantafstand

Belangrijk bij het planten van een haag is het uitrekenen van het aantal planten per strekkende meter. Hoe groter de plant, hoe minder planten u nodig heeft om een dichte, volle haag te creëren. Maak gebruik van onze handige rekentool om het benodigde aantal planten te bepalen voor het gewenste aantal meters haag. De kleinste formaten van 40-60 cm vereisen zeven planten per meter. Van de grotere planten van 150-175 cm heeft u er maar vier per meter nodig.

Haagbeuk kluit 150-175 cm onderhoud

Het onderhouden van de haagbeuk is relatief eenvoudig. Houd rekening met de volgende punten voor het beste resultaat.

Bewatering

Een beukenhaag heeft in principe geen extra water nodig. Uitzonderingen zijn de eerste paar weken na het planten van de haag en lange periodes van droogte. Geef de haag water rond de stammen van de planten. Doe dit wanneer de haag in de schaduw staat, de zon kan ervoor zorgen dat de haagbeuk juist uitdroogt.

Bescherming

De haagbeuk heeft geen extra bescherming nodig tegen de weerselementen. Het verliezen van het blad is normaal en dankzij de winterharde eigenschappen van de haagbeuk groeit het blad in het voorjaar weer terug.

Snoeien

Om een tot een volle haag te komen is terugsnoeien van de beukenhaag noodzakelijk. De beste tijd om jonge beukenhaag sterk terug te snoeien is de maand mei of juni. Geef de haag na de snoei voldoende water en wat speciale voeding die de wortels en de plant helpen te herstellen en goed aan te slaan. Jonge planten kunt u aan het eind van zomer nog licht in vorm snoeien, maar pas hierbij op voor vroeg invallende nachtvorst. Uw haag heeft een hersteltijd nodig om de winter te doorstaan, dus snoei niet te laat. Bij een eventuele tweede snoeibeurt laat u het mesten achterwegen. De plant staat op het punt om in rust te gaan en mesten verstoort dit proces met het eventueel doodvriezen van jonge takken als gevolg.

Voeding

De haag in het voorjaar bemesten zorgt ervoor dat de wortels extra voedingsstoffen opnemen die ze benutten in de groeifase.

Bestel bij Haag & Heg

Onze hagen komen rechtstreeks van onze eigen kwekerij en worden met passie en zorg gekweekt, zodat we u altijd de beste kwaliteit kunnen garanderen. We hebben een langdurige samenwerking met een gerenommeerd transportbedrijf dat de expertise heeft om uw bestelling van de Haagbeuk Kluit 150-175 cm, snel en veilig bij u af te leveren. Om de hagen zo min mogelijk te belasten, worden uw hagen pas vlak voor verzending ingepakt. Heeft u vragen over onze producten of uw bestelling? Neem dan gerust contact met ons op. We staan altijd voor u klaar.