Toch liever een andere maat?
Speciale prijs € 28,55 Normale prijs € 999.999,00

Haagbeuk kluit 200-225 cm

Plantafstand
3 planten per strekkende meter
Minimale bestelhoeveelheid
min. 10 planten
Meer uitleg
Kies je staffelkorting
10+
€ 28,55
Kiezen
15+
€ 23,75
Kiezen
Je bespaart 16%
30+
€ 21,25
Kiezen
Je bespaart 25%
50+
€ 18,70
Kiezen
Je bespaart 34%
Meer productinformatie >
Haagbeuk kluit 200-225 cm is te bestellen in veelvoud van 1
- + Stuks - + Meter
Winkelwagen
Gratis geleverd v.a. 500,-
Kies zelf uw leverweek
Direct van de kwekerij
 • Beschikbare maten
 • Omschrijving
 • Eigenschappen
 • Planten
 • Onderhoud
 • Kopen
 • Bestellen

Beschrijving Haagbeuk Kluit 200-225 cm

Met zijn dubbel gezaagde bladeren die de haag een uniek karakter geven, is de Haagbeuk Kluit 200-225 cm een uitstekende keuze voor hogere hagen. Deze haagplant kan een hoogte van wel 30 meter bereiken, maar kan ook compact worden gehouden door regelmatig te snoeien. Met een groeisnelheid van 35 tot 40 cm per jaar groeit de haagbeuk sneller dan bijvoorbeeld de groene beuk. Hoewel de haagbeuk winterhard is, verliest hij in de winter wel zijn bladeren. Deze veelzijdige haagplant gedijt goed op zowel droge als natte grond en kan geplaatst worden in de zon, halfschaduw of schaduw.

Om de Haagbeuk Kluit 200-225 cm succesvol te planten, is het belangrijk om dit te doen tussen oktober en maart, zonder vorst. Over het algemeen heeft de haagbeuk geen extra water nodig, behalve direct na het planten en tijdens droge periodes. Snoeien is essentieel om een volle haag te krijgen, en de beste tijd voor een stevige snoei is mei of juni. Jonge hagen kunnen aan het einde van de zomer licht gesnoeid worden, maar wees voorzichtig vanwege mogelijke nachtvorst. Het wordt afgeraden om na de tweede snoeibeurt te bemesten, omdat de haag zich dan voorbereidt op de winter en bemesting dit proces kan verstoren.

Voordelen
 • Kan in bijna elke grond geplant worden
 • Bijzondere kleuren in de herfst
Nadelen
 • Verliest het blad in de winter
 • Moet in het voorjaar gesnoeid worden om een dichte haag te krijgen

Eigenschappen Haagbeuk kluit 200-225 cm

Plantafstand
3 planten per strekkende meter
Plantperiode
oktober tot juni
Dichtheid
volledig blikdicht
Groeisnelheid
20-40 cm per jaar
Verzorging
gemiddeld onderhoud
Groeisnelheid
bladverliezend
Standplaats
schaduw, halfschaduw, zon
Wintervast
bladverliezend

Haagbeuk kluit 200-225 cm planten

Bij het planten van de haagbeuk zijn er een aantal belangrijke punten waar u op wilt letten. We raden aan om de haag van eind oktober tot eind maart te planten. In deze periode zit de haag in een rustfase, waardoor dit het ideale moment is om te planten. Let er wel op dat het niet mag vriezen wanneer u de haagbeuk plant.

Plantafstand

Belangrijk bij het planten van een haag is het uitrekenen van het aantal planten per strekkende meter. Hoe groter de plant, hoe minder planten u nodig heeft om een dichte, volle haag te creëren. Maak gebruik van onze handige rekentool om het benodigde aantal planten te bepalen voor het gewenste aantal meters haag. De kleinste formaten van 40-60 cm vereisen zeven planten per meter. Van de grotere planten van 150-175 cm heeft u er maar vier per meter nodig.

Haagbeuk kluit 200-225 cm onderhoud

Het onderhouden van de haagbeuk is relatief eenvoudig. Houd rekening met de volgende punten voor het beste resultaat.

Bewatering

Een beukenhaag heeft in principe geen extra water nodig. Uitzonderingen zijn de eerste paar weken na het planten van de haag en lange periodes van droogte. Geef de haag water rond de stammen van de planten. Doe dit wanneer de haag in de schaduw staat, de zon kan ervoor zorgen dat de haagbeuk juist uitdroogt.

Bescherming

De haagbeuk heeft geen extra bescherming nodig tegen de weerselementen. Het verliezen van het blad is normaal en dankzij de winterharde eigenschappen van de haagbeuk groeit het blad in het voorjaar weer terug.

Snoeien

Om een tot een volle haag te komen is terugsnoeien van de beukenhaag noodzakelijk. De beste tijd om jonge beukenhaag sterk terug te snoeien is de maand mei of juni. Geef de haag na de snoei voldoende water en wat speciale voeding die de wortels en de plant helpen te herstellen en goed aan te slaan. Jonge planten kunt u aan het eind van zomer nog licht in vorm snoeien, maar pas hierbij op voor vroeg invallende nachtvorst. Uw haag heeft een hersteltijd nodig om de winter te doorstaan, dus snoei niet te laat. Bij een eventuele tweede snoeibeurt laat u het mesten achterwegen. De plant staat op het punt om in rust te gaan en mesten verstoort dit proces met het eventueel doodvriezen van jonge takken als gevolg.

Voeding

De haag in het voorjaar bemesten zorgt ervoor dat de wortels extra voedingsstoffen opnemen die ze benutten in de groeifase.

Bestellen bij Haag & Heg

Bij Haag & Heg kunt u direct uw hagen bestellen. Als ervaren kwekerij leveren wij uw Haagbeuk Kluit 200-225 cm binnen vier werkdagen bij u thuis. Met meer dan 30 jaar ervaring zijn wij bekend met onze hagen en hebben we onze kwekerij, webshop en transport geoptimaliseerd. Onze klantenservice staat altijd voor u klaar om advies te geven of te helpen bij het vinden van uw favoriete haag.