Toch liever een andere maat?
Speciale prijs € 4,55 Normale prijs € 999.999,00

Haagliguster blote wortel 125-150 cm

Plantafstand
4 planten per strekkende meter
Minimale bestelhoeveelheid
min. 20 planten , afname per 10 stuks
Meer uitleg
Kies je staffelkorting
20+
€ 4,55
Kiezen
50+
€ 4,50
Kiezen
Je bespaart 1%
100+
€ 4,15
Kiezen
Je bespaart 8%
500+
€ 3,85
Kiezen
Je bespaart 15%
Meer productinformatie >
Reserveren mogelijk, Wordt geleverd vanaf 10/2024
- + Stuks - + Meter
Reserveren
Gratis geleverd v.a. 500,-
Kies zelf uw leverweek
Direct van de kwekerij
 • Beschikbare maten
 • Omschrijving
 • Eigenschappen
 • Planten
 • Onderhoud
 • Kopen
 • Bestellen

Beschrijving Haagliguster Blote wortel 125-150 cm

Met zijn diepgroene, ovale bladeren en prachtige witte bloemen in de zomer is de Haagliguster Blote wortel 125-150 cm een populaire keuze, vooral in nieuwbouwwijken. Binnen enkele seizoenen bereikt de haag zijn volle vorm, waardoor privacy en beschutting in de tuin gegarandeerd zijn. De haagliguster gedijt goed op verschillende locaties en vereist relatief weinig onderhoud. Met een groeisnelheid van ongeveer 30 centimeter per jaar bereikt de haag, zonder snoei, uiteindelijk een maximale hoogte van 3 meter. Deze winterharde plant is in principe groenblijvend, maar kan zijn bladeren verliezen tijdens strenge winters, waardoor hij als bladverliezend wordt geclassificeerd. In het voorjaar groeien de bladeren weer terug, waardoor de tuin kleurrijk wordt.

Om optimaal te groeien, plaatst u de Haagliguster Blote wortel 125-150 cm bij voorkeur in de zon of halfschaduw, in waterdoorlatende grond met een matig zure tot alkalische pH-waarde. Extra water geven is alleen nodig bij extreme hitte of droogte, vooral direct na het planten. Regelmatig snoeien houdt de haag strak, maar als u van de bloemen wilt genieten, beperk dan het snoeien tot maximaal twee keer per jaar. Door de bovenkant iets smaller te snoeien, zorgt u voor voldoende licht aan de onderkant van de haag.

Voordelen
 • Hoge aantrekkingskracht voor vogels
 • Snelle groeier
 • Stelt weinig eisen aan de verzorging
Nadelen
 • De bladeren van de liguster zijn giftig
 • Een- tot tweemaal snoeien per jaar is noodzakelijk

Eigenschappen Haagliguster blote wortel 125-150 cm

Plantafstand
4 planten per strekkende meter
Plantperiode
oktober tot mei
Dichtheid
weinig inkijk
Groeisnelheid
20-40 cm per jaar
Verzorging
gemiddeld onderhoud
Water
gemiddeld water
Groeisnelheid
half bladhoudend
Standplaats
halfschaduw, zon
Wintervast
bladverliezend

Haagliguster blote wortel 125-150 cm planten

De haagliguster in pot plant kan het hele jaar door geplant worden. Let er hierbij wel op dat u dit niet doet wanneer het vriest of wanneer vorst verwacht wordt. De liguster ovalifolium met kluit plant u het beste tussen oktober en april. We raden het aan om de planten aan het einde van een zonnige dag of op een bewolkte dag te planten. Zo minimaliseert u de kans dat de zon de plant laat uitdrogen.

Plantafstand

Om een volle haag te creëren is het belangrijk om de juiste plantafstand aan te houden. Bij grotere planten zijn er minder planten per strekkende meter nodig. Bij een planthoogte van 40-60 cm raden we aan om 6 haagligusters per meter te planten en bij planten van 150-175 cm is dit 3 stuks per meter. Maak gebruik van onze handige rekentool om het benodigde aantal planten te bepalen voor het gewenste aantal meters haag.

Haagliguster blote wortel 125-150 cm onderhoud

De haagliguster biedt veel mogelijkheden. Kiest u voor een strakke haag of wilt u liever een natuurlijke uitstraling met wat wilder uitlopende takken? Dit heeft u volledig in eigen hand. De haagliguster is niet veeleisend op het gebied van onderhoud. We hebben de belangrijkste aandachtpunten voor u op een rijtje gezet.

Bewatering

U hoeft de haagliguster geen extra water te geven in normale omstandigheden. In het geval van extreme hitte en/of lange droogte is extra bewatering van de liguster wel gewenst. Houd er dan rekening mee dat dit het beste vroeg in de ochtend of laat in de avond gedaan kan worden. Ook in de eerste weken na het planten raden we aan om de haagliguster extra water te geven.

Bescherming

U hoeft de ligustrum ovalifolium niet te beschermen tegen de weersomstandigheden. Wanneer het streng vriest verliest de haag het blad, maar dit keert in het voorjaar gewoon weer terug.

Snoeien

De ligusterhaag groeit snel en twee keer snoeien per jaar is gewenst om de haag strak te houden. Wilt u het hele jaar door van een strakke haag genieten? Werk de haag dan ook bij tussen de snoeibeurten door. Door de haag vaker te snoeien krijgen de bloemen geen kans om te bloeien. Wilt u graag van de fraaie bloemen genieten? Beperk het aantal snoeibeurten dan tot maximaal twee keer. Door de bovenkant iets smaller te snoeien dan de onderzijde zorgt u ervoor dat de onderkant van de haag voldoende licht ontvangt.

Voeding

Voor de haagliguster geldt een algemeen bemestingsadvies. Voorzie de grond rond de haag in het voorjaar van mest om de planten aan te sterken voor de komende groeiperiode.

Bestellen bij Haag & Heg

Doordat de planten rechtstreeks van onze eigen kwekerij komen, bent u te allen tijde verzekerd van de beste kwaliteit hagen. Met een gerenommeerd transportbedrijf wordt uw bestelling snel en in onberispelijke staat bij u afgeleverd. Om de planten zo min mogelijk te belasten, worden uw hagen vlak voor verzending ingepakt. Aarzel niet om contact met ons op te nemen als u vragen heeft over de Haagliguster Blote wortel 125-150 cm of uw bestelling. We staan altijd voor u klaar.