Toch liever een andere maat?
Speciale prijs € 1,75 Normale prijs € 999.999,00

Haagliguster blote wortel 40-60 cm

Plantafstand
6 planten per strekkende meter
Minimale bestelhoeveelheid
min. 25 planten , afname per 25 stuks
Meer uitleg
Kies je staffelkorting
25+
€ 1,75
Kiezen
50+
€ 1,70
Kiezen
Je bespaart 2%
100+
€ 1,65
Kiezen
Je bespaart 5%
500+
€ 1,45
Kiezen
Je bespaart 17%
Meer productinformatie >
Haagliguster blote wortel 40-60 cm is te bestellen in veelvoud van 25
- + Stuks - + Meter
Winkelwagen
Gratis geleverd v.a. 500,-
Kies zelf uw leverweek
Direct van de kwekerij
 • Beschikbare maten
 • Omschrijving
 • Eigenschappen
 • Planten
 • Onderhoud
 • Kopen
 • Bestellen

Beschrijving Haagliguster Blote wortel 40-60 cm

De Haagliguster Blote wortel 40-60 cm is een ideale keuze voor het creëren van een nette en strakke haag. Met zijn diepgroene, ovale bladeren en prachtige witte bloemen in de zomer, trekt deze snelle groeier veel vogels en vlinders aan. De haagliguster wordt vaak gebruikt als vervanger voor de Buxus. De haagliguster gedijt goed in verschillende omgevingen en is relatief gemakkelijk te onderhouden. De haag groeit snel en kan een maximale hoogte van 3 meter bereiken, maar vereist meer planten per meter om een volle haag te creëren in vergelijking met andere soorten.

De Haagliguster Blote wortel 40-60 cm is een winterharde plant die in de winter zijn bladeren verliest, maar in het voorjaar weer terugkomt. De haagliguster gedijt het beste in zonlicht of halfschaduw en heeft een voorkeur voor goed doorlatende grond met een alkalische tot matig zure pH-waarde. Het is belangrijk om de plant niet te planten tijdens vorstperiodes. Regelmatig snoeien is vereist om de haag strak te houden, maar als u wilt genieten van de bloemen, beperk dan het snoeien tot maximaal twee keer per jaar.

Voordelen
 • Hoge aantrekkingskracht voor vogels
 • Snelle groeier
 • Stelt weinig eisen aan de verzorging
Nadelen
 • De bladeren van de liguster zijn giftig
 • Een- tot tweemaal snoeien per jaar is noodzakelijk

Eigenschappen Haagliguster blote wortel 40-60 cm

Plantafstand
6 planten per strekkende meter
Plantperiode
oktober tot mei
Dichtheid
weinig inkijk
Groeisnelheid
20-40 cm per jaar
Verzorging
gemiddeld onderhoud
Water
gemiddeld water
Groeisnelheid
half bladhoudend
Standplaats
halfschaduw, zon
Wintervast
bladverliezend

Haagliguster blote wortel 40-60 cm planten

De haagliguster in pot plant kan het hele jaar door geplant worden. Let er hierbij wel op dat u dit niet doet wanneer het vriest of wanneer vorst verwacht wordt. De liguster ovalifolium met kluit plant u het beste tussen oktober en april. We raden het aan om de planten aan het einde van een zonnige dag of op een bewolkte dag te planten. Zo minimaliseert u de kans dat de zon de plant laat uitdrogen.

Plantafstand

Om een volle haag te creëren is het belangrijk om de juiste plantafstand aan te houden. Bij grotere planten zijn er minder planten per strekkende meter nodig. Bij een planthoogte van 40-60 cm raden we aan om 6 haagligusters per meter te planten en bij planten van 150-175 cm is dit 3 stuks per meter. Maak gebruik van onze handige rekentool om het benodigde aantal planten te bepalen voor het gewenste aantal meters haag.

Haagliguster blote wortel 40-60 cm onderhoud

De haagliguster biedt veel mogelijkheden. Kiest u voor een strakke haag of wilt u liever een natuurlijke uitstraling met wat wilder uitlopende takken? Dit heeft u volledig in eigen hand. De haagliguster is niet veeleisend op het gebied van onderhoud. We hebben de belangrijkste aandachtpunten voor u op een rijtje gezet.

Bewatering

U hoeft de haagliguster geen extra water te geven in normale omstandigheden. In het geval van extreme hitte en/of lange droogte is extra bewatering van de liguster wel gewenst. Houd er dan rekening mee dat dit het beste vroeg in de ochtend of laat in de avond gedaan kan worden. Ook in de eerste weken na het planten raden we aan om de haagliguster extra water te geven.

Bescherming

U hoeft de ligustrum ovalifolium niet te beschermen tegen de weersomstandigheden. Wanneer het streng vriest verliest de haag het blad, maar dit keert in het voorjaar gewoon weer terug.

Snoeien

De ligusterhaag groeit snel en twee keer snoeien per jaar is gewenst om de haag strak te houden. Wilt u het hele jaar door van een strakke haag genieten? Werk de haag dan ook bij tussen de snoeibeurten door. Door de haag vaker te snoeien krijgen de bloemen geen kans om te bloeien. Wilt u graag van de fraaie bloemen genieten? Beperk het aantal snoeibeurten dan tot maximaal twee keer. Door de bovenkant iets smaller te snoeien dan de onderzijde zorgt u ervoor dat de onderkant van de haag voldoende licht ontvangt.

Voeding

Voor de haagliguster geldt een algemeen bemestingsadvies. Voorzie de grond rond de haag in het voorjaar van mest om de planten aan te sterken voor de komende groeiperiode.

Bestellen bij Haag & Heg

Wij leveren uitsluitend haagplanten die onder de beste omstandigheden zijn gekweekt op onze eigen velden. De Haagliguster Blote wortel 40-60 cm wordt geleverd zonder kluit of pot. Deze manier van kweken resulteert in wat kleinere planten. U kunt onze planten met blote wortel alleen in de periode van oktober tot mei bestellen. We zorgen ervoor dat uw bestelling spoedig en in de beste staat geleverd wordt.