Toch liever een andere maat?
Speciale prijs € 25,15 Normale prijs € 999.999,00

Haagliguster kluit 150-175 cm

Plantafstand
3 planten per strekkende meter
Minimale bestelhoeveelheid
min. 1 planten
Meer uitleg
Kies je staffelkorting
1+
€ 25,15
Kiezen
15+
€ 23,05
Kiezen
Je bespaart 8%
25+
€ 22,45
Kiezen
Je bespaart 10%
50+
€ 22,00
Kiezen
Je bespaart 12%
Meer productinformatie >
Haagliguster kluit 150-175 cm is te bestellen in veelvoud van 1
Direct beschikbaar
- + Stuks - + Meter
Winkelwagen
Gratis geleverd v.a. 500,-
Kies zelf uw leverweek
Direct van de kwekerij
 • Beschikbare maten
 • Omschrijving
 • Eigenschappen
 • Planten
 • Onderhoud
 • Kopen
 • Bestellen

Beschrijving Haagliguster Kluit 150-175 cm

De Haagliguster Kluit 150-175 cm ook wel bekend als ligustrum ovalifolium, is een uitstekende keuze voor een nette en strakke haag. Met zijn diepgroene, ovale bladeren en prachtige witte bloemen in de zomer, trekt deze snelle groeier niet alleen vogels aan, maar dient het ook als een perfect alternatief voor de Buxus. De haagliguster gedijt goed in verschillende omstandigheden en is gemakkelijk te onderhouden. Met een groeisnelheid van ongeveer 30 centimeter per jaar en een maximale hoogte van 3 meter, zorgt het binnen enkele seizoenen voor een volle haag die privacy en beschutting biedt.

Bovendien biedt de Haagliguster Kluit 150-175 cm ruimte voor vogels en vlinders om nesten te maken, waardoor de plant ideaal is voor een diervriendelijke tuin. Deze winterharde haagsoort verliest zijn bladeren in strenge vorst, maar deze groeien snel terug in het voorjaar. De haag gedijt het beste in zonlicht of halfschaduw en vereist een goed doorlatende bodem met een alkalische tot matig zure pH-waarde. Regelmatig snoeien, bij voorkeur tweemaal per jaar, houdt de haag strak en zorgt voor een prachtig resultaat.

Voordelen
 • Hoge aantrekkingskracht voor vogels
 • Snelle groeier
 • Stelt weinig eisen aan de verzorging
Nadelen
 • De bladeren van de liguster zijn giftig
 • Een- tot tweemaal snoeien per jaar is noodzakelijk

Eigenschappen Haagliguster kluit 150-175 cm

Plantafstand
3 planten per strekkende meter
Plantperiode
oktober tot juni
Dichtheid
weinig inkijk
Groeisnelheid
20-40 cm per jaar
Verzorging
gemiddeld onderhoud
Water
gemiddeld water
Groeisnelheid
half bladhoudend
Standplaats
halfschaduw, zon
Wintervast
bladverliezend

Haagliguster kluit 150-175 cm planten

De haagliguster in pot plant kan het hele jaar door geplant worden. Let er hierbij wel op dat u dit niet doet wanneer het vriest of wanneer vorst verwacht wordt. De liguster ovalifolium met kluit plant u het beste tussen oktober en april. We raden het aan om de planten aan het einde van een zonnige dag of op een bewolkte dag te planten. Zo minimaliseert u de kans dat de zon de plant laat uitdrogen.

Plantafstand

Om een volle haag te creëren is het belangrijk om de juiste plantafstand aan te houden. Bij grotere planten zijn er minder planten per strekkende meter nodig. Bij een planthoogte van 40-60 cm raden we aan om 6 haagligusters per meter te planten en bij planten van 150-175 cm is dit 3 stuks per meter. Maak gebruik van onze handige rekentool om het benodigde aantal planten te bepalen voor het gewenste aantal meters haag.

Haagliguster kluit 150-175 cm onderhoud

De haagliguster biedt veel mogelijkheden. Kiest u voor een strakke haag of wilt u liever een natuurlijke uitstraling met wat wilder uitlopende takken? Dit heeft u volledig in eigen hand. De haagliguster is niet veeleisend op het gebied van onderhoud. We hebben de belangrijkste aandachtpunten voor u op een rijtje gezet.

Bewatering

U hoeft de haagliguster geen extra water te geven in normale omstandigheden. In het geval van extreme hitte en/of lange droogte is extra bewatering van de liguster wel gewenst. Houd er dan rekening mee dat dit het beste vroeg in de ochtend of laat in de avond gedaan kan worden. Ook in de eerste weken na het planten raden we aan om de haagliguster extra water te geven.

Bescherming

U hoeft de ligustrum ovalifolium niet te beschermen tegen de weersomstandigheden. Wanneer het streng vriest verliest de haag het blad, maar dit keert in het voorjaar gewoon weer terug.

Snoeien

De ligusterhaag groeit snel en twee keer snoeien per jaar is gewenst om de haag strak te houden. Wilt u het hele jaar door van een strakke haag genieten? Werk de haag dan ook bij tussen de snoeibeurten door. Door de haag vaker te snoeien krijgen de bloemen geen kans om te bloeien. Wilt u graag van de fraaie bloemen genieten? Beperk het aantal snoeibeurten dan tot maximaal twee keer. Door de bovenkant iets smaller te snoeien dan de onderzijde zorgt u ervoor dat de onderkant van de haag voldoende licht ontvangt.

Voeding

Voor de haagliguster geldt een algemeen bemestingsadvies. Voorzie de grond rond de haag in het voorjaar van mest om de planten aan te sterken voor de komende groeiperiode.

Bestel bij Haag & Heg online

Onze planten komen rechtstreeks van onze eigen kwekerij en worden met passie en zorg gekweekt, zodat we u altijd de beste kwaliteit kunnen garanderen. We hebben een langdurige samenwerking met een gerenommeerd transportbedrijf dat de expertise heeft om uw bestelling van de Haagliguster Kluit 150-175 cm, snel en veilig bij u af te leveren. Om de planten zo min mogelijk te belasten, worden uw hagen pas vlak voor verzending ingepakt. Heeft u vragen over onze producten of uw bestelling? Neem dan gerust contact met ons op. We staan altijd voor u klaar.