Toch liever een andere maat?
Speciale prijs € 35,80 Normale prijs € 999.999,00

Haagliguster kluit 200-225 cm

Plantafstand
2 planten per strekkende meter
Minimale bestelhoeveelheid
min. 10 planten
Meer uitleg
Kies je staffelkorting
10+
€ 35,80
Kiezen
25+
€ 32,35
Kiezen
Je bespaart 9%
50+
€ 31,65
Kiezen
Je bespaart 11%
100+
€ 30,90
Kiezen
Je bespaart 13%
Meer productinformatie >
Reserveren mogelijk, Wordt geleverd vanaf 10/2024
- + Stuks - + Meter
Reserveren
Gratis geleverd v.a. 500,-
Kies zelf uw leverweek
Direct van de kwekerij
 • Beschikbare maten
 • Omschrijving
 • Eigenschappen
 • Planten
 • Onderhoud
 • Kopen
 • Bestellen

Beschrijving Haagliguster Kluit 200-225 cm

Met zijn diepgroene, ovale bladeren en luchtige binnenzijde is de Haagliguster Kluit 200-225 cm een uitstekende keuze voor wie een strakke haag wil creëren. Deze prachtige plant trekt vogels aan en bloeit in de zomer met schitterende witte bloemen. Dankzij zijn snelle en dichte groei is deze haagplant bijzonder geliefd in nieuwbouwwijken. Bovendien kan de Haagliguster de Buxus perfect vervangen.

Deze veelzijdige plant gedijt vrijwel overal en vereist weinig onderhoud. De haag groeit snel en kan een hoogte van 3 meter bereiken. Hoewel de plant in principe wintergroen is, kan hij zijn blad verliezen tijdens strenge winters, waardoor hij als bladverliezende haagplant wordt beschouwd. Hij gedijt het best in zonnige of halfschaduwrijke gebieden en kan matig zure tot alkalische grond verdragen. Bij het planten van de Haagliguster is het belangrijk om te kiezen voor een zonnige of bewolkte dag om uitdroging te voorkomen. Extra water geven is alleen nodig tijdens extreme hitte en droogte. Om de haag strak te houden, is het aanbevolen om regelmatig te snoeien. Als u echter van de prachtige bloemen wilt genieten, beperk dan het snoeien tot maximaal twee keer per jaar.

Voordelen
 • Hoge aantrekkingskracht voor vogels
 • Snelle groeier
 • Stelt weinig eisen aan de verzorging
Nadelen
 • De bladeren van de liguster zijn giftig
 • Een- tot tweemaal snoeien per jaar is noodzakelijk

Eigenschappen Haagliguster kluit 200-225 cm

Plantafstand
2 planten per strekkende meter
Dichtheid
weinig inkijk
Groeisnelheid
20-40 cm per jaar
Verzorging
gemiddeld onderhoud
Water
gemiddeld water
Groeisnelheid
half bladhoudend
Standplaats
halfschaduw, zon
Wintervast
bladverliezend

Haagliguster kluit 200-225 cm planten

De haagliguster in pot plant kan het hele jaar door geplant worden. Let er hierbij wel op dat u dit niet doet wanneer het vriest of wanneer vorst verwacht wordt. De liguster ovalifolium met kluit plant u het beste tussen oktober en april. We raden het aan om de planten aan het einde van een zonnige dag of op een bewolkte dag te planten. Zo minimaliseert u de kans dat de zon de plant laat uitdrogen.

Plantafstand

Om een volle haag te creëren is het belangrijk om de juiste plantafstand aan te houden. Bij grotere planten zijn er minder planten per strekkende meter nodig. Bij een planthoogte van 40-60 cm raden we aan om 6 haagligusters per meter te planten en bij planten van 150-175 cm is dit 3 stuks per meter. Maak gebruik van onze handige rekentool om het benodigde aantal planten te bepalen voor het gewenste aantal meters haag.

Haagliguster kluit 200-225 cm onderhoud

De haagliguster biedt veel mogelijkheden. Kiest u voor een strakke haag of wilt u liever een natuurlijke uitstraling met wat wilder uitlopende takken? Dit heeft u volledig in eigen hand. De haagliguster is niet veeleisend op het gebied van onderhoud. We hebben de belangrijkste aandachtpunten voor u op een rijtje gezet.

Bewatering

U hoeft de haagliguster geen extra water te geven in normale omstandigheden. In het geval van extreme hitte en/of lange droogte is extra bewatering van de liguster wel gewenst. Houd er dan rekening mee dat dit het beste vroeg in de ochtend of laat in de avond gedaan kan worden. Ook in de eerste weken na het planten raden we aan om de haagliguster extra water te geven.

Bescherming

U hoeft de ligustrum ovalifolium niet te beschermen tegen de weersomstandigheden. Wanneer het streng vriest verliest de haag het blad, maar dit keert in het voorjaar gewoon weer terug.

Snoeien

De ligusterhaag groeit snel en twee keer snoeien per jaar is gewenst om de haag strak te houden. Wilt u het hele jaar door van een strakke haag genieten? Werk de haag dan ook bij tussen de snoeibeurten door. Door de haag vaker te snoeien krijgen de bloemen geen kans om te bloeien. Wilt u graag van de fraaie bloemen genieten? Beperk het aantal snoeibeurten dan tot maximaal twee keer. Door de bovenkant iets smaller te snoeien dan de onderzijde zorgt u ervoor dat de onderkant van de haag voldoende licht ontvangt.

Voeding

Voor de haagliguster geldt een algemeen bemestingsadvies. Voorzie de grond rond de haag in het voorjaar van mest om de planten aan te sterken voor de komende groeiperiode.

Bestel bij Haag & Heg

Deze Portugese laurier wordt met kluit geleverd. We adviseren daarom uw planten zo snel mogelijk na levering in de grond te zetten. Al onze hagen met kluit worden onder de beste omstandigheden gekweekt buiten op onze eigen velden. Om de laurier te beschermen tijdens het transport binden we een juten zak om de kluit. U kunt uw Haagliguster Kluit 200-225 cm inclusief zak in de grond zetten, deze is biologisch afbreekbaar.