Toch liever een andere maat?
Speciale prijs € 51,20 Normale prijs € 999.999,00

Hulst 'Alaska' kluit 175-200 cm

Plantafstand
2,5 planten per strekkende meter
Minimale bestelhoeveelheid
min. 1 planten
Meer uitleg
Kies je staffelkorting
1+
€ 51,20
Kiezen
15+
€ 46,80
Kiezen
Je bespaart 8%
25+
€ 42,40
Kiezen
Je bespaart 17%
50+
€ 40,25
Kiezen
Je bespaart 21%
Meer productinformatie >
Reserveren mogelijk, Wordt geleverd vanaf 10/2024
- + Stuks - + Meter
Reserveren
Gratis geleverd v.a. 500,-
Kies zelf uw leverweek
Direct van de kwekerij
 • Beschikbare maten
 • Omschrijving
 • Eigenschappen
 • Planten
 • Onderhoud
 • Kopen
 • Bestellen

Beschrijving Hulst 'Alaska' Kluit 175-200 cm

De Hulst 'Alaska' Kluit 175-200 cm is bekend om zijn snelle groei en indrukwekkende hoogte, oplopend tot 6 meter, wat het tot de grootste hulstsoort bij Haag-Heg maakt. Met glanzende groene bladeren voegt de 'Alaska' een kleurrijke dimensie toe aan elke tuin. Jaarlijks groeit de plant 15-30 centimeter en kan hij 3-6 meter breed worden als hij niet regelmatig gesnoeid wordt. Als haag kan de 'Alaska' zowel breed als smal worden gehouden, en biedt hij een dichte, blikdichte privacy en beschutting. De plant gedijt goed in humusrijke, goed doorlatende grond met voorkeur voor halfschaduw en maximaal vier uur zon per dag en is wintergroen en winterhard.

Het planten van de Hulst 'Alaska' Kluit 175-200 cm wordt, voor een rustige acclimatisatieperiode, tussen oktober en maart aanbevolen. Snoeien in het voorjaar bevordert de groei en volle haagvorming. Let op de scherpe bladranden bij het snoeien en draag handschoenen ter bescherming.

Voordelen
 • Groeit op bijna elke grond
 • Krijgt mooie rode bessen
Nadelen
 • Niet geschikt voor extreem koud weer
 • Pas na een paar keer snoeien helemaal dicht

Eigenschappen Hulst 'Alaska' kluit 175-200 cm

Plantafstand
2,5 planten per strekkende meter
Plantperiode
oktober tot juni
Dichtheid
volledig blikdicht
Groeisnelheid
20-40 cm per jaar
Verzorging
weinig onderhoud
Groeisnelheid
groenblijvend
Standplaats
schaduw, halfschaduw, zon
Wintervast
wintergroen

Hulst 'Alaska' kluit 175-200 cm planten

We raden aan om de ilex ‘Alaska’ haag van eind oktober tot eind maart te planten. In deze periode zitten de planten in een rustfase, waardoor dit het ideale moment is om te planten. De haag heeft dan niet veel voedingsstoffen nodig en krijgt de tijd om rustig te acclimatiseren. Let wel op met vorst; we raden het af om de hulst ‘Alaska’ te planten als het vriest of kan gaan vriezen.

Plantafstand

Maak gebruik van onze handige rekentool om het benodigde aantal planten te bepalen voor het gewenste aantal meters haag. Voor een dichte hulst ‘Alaska’ haag heeft u zo’n twee tot drie planten per strekkende meter nodig.

Hulst 'Alaska' kluit 175-200 cm onderhoud

De hulst ‘Alaska’ laat zich goed onderhouden en heeft geen bijzondere wensen waar u rekening mee dient te houden. Omdat deze haag wintergroen is bent u in de herfst ook geen tijd kwijt aan het opharken van het dode blad. Snoeien vormt de belangrijkste handeling bij het creëren van een gezonde, volle haag.

Bewatering

Geef de haag na het planten extra water. Na ongeveer twee tot drie weken kunt u dit afbouwen. Geef de haag ook extra water wanneer het lang droog of heel warm is.

Bescherming

Ilex hagen zijn zeer winterhard. U hoeft deze dus niet te beschermen in de winter. Wanneer het meer dan 25 graden vriest krijgt de hulst ‘Alaska’ het lastig.

Snoeien

We raden aan om de hulst ‘Alaska’ haag in het voorjaar te snoeien. Zeker bij een kale haag mag u takken fors insnoeien vanaf het moment dat het niet meer vriest. Zo geeft u de plant de gelegenheid om opnieuw uit te lopen en weer dicht te groeien. Zeker in de eerste jaren is het fors terugsnoeien noodzakelijk om uiteindelijk tot een volle haag te komen. Let er bij het snoeien van deze hulst op dat de bladeren scherpe tanden hebben. Zorg voor dikke handschoenen en bij voorkeur een takkenschaar met lange armen.

Voeding

Omdat de ilex ‘Alaska’ in het voorjaar uitloopt, verbruikt de plant veel energie in de periode maart tot en met mei. Bemest de haag in het voorjaar om de planten net dat beetje extra te geven dat ze in deze periode zo goed kunnen gebruiken.

Bestel bij Haag & Heg

Bij Haag & Heg garanderen we topkwaliteit en snelle bezorging. Samen met specialistische leveranciers bieden we een breed assortiment aan hagen waaronder de Hulst 'Alaska' Kluit 175-200 cm. Uitstekende service en kwaliteit zijn onze prioriteit. Deskundig advies en een levering binnen 4 dagen zorgen ervoor dat uw tuin perfect wordt verzorgd.