Toch liever een andere maat?
Speciale prijs € 24,50 Normale prijs € 999.999,00

Hulst 'Alaska' kluit 100-125 cm

Plantafstand
3 planten per strekkende meter
Minimale bestelhoeveelheid
min. 1 planten
Meer uitleg
Kies je staffelkorting
1+
€ 24,50
Kiezen
15+
€ 20,65
Kiezen
Je bespaart 15%
50+
€ 18,50
Kiezen
Je bespaart 24%
100+
€ 18,10
Kiezen
Je bespaart 26%
Meer productinformatie >
Reserveren mogelijk, Wordt geleverd vanaf 10/2024
- + Stuks - + Meter
Reserveren
Gratis geleverd v.a. 500,-
Kies zelf uw leverweek
Direct van de kwekerij
 • Beschikbare maten
 • Omschrijving
 • Eigenschappen
 • Planten
 • Onderhoud
 • Kopen
 • Bestellen

Beschrijving Hulst 'Alaska' Kluit 100-125 cm

De Hulst 'Alaska' Kluit 100-125 cm is een bekende en geliefde soort, opmerkelijk door zijn snelle groei en indrukwekkende hoogte, tot wel 6 meter. Met glanzende groene bladeren biedt deze haag een levendige toevoeging aan uw tuin. De plant heeft een groeisnelheid van 15-30 cm per jaar en kan, zonder snoei, een breedte van 3-6 meter behalen. De 'Alaska' biedt privacy en beschutting door zijn dichte groei. Winterhard en wintergroen is deze haag geschikt voor het Nederlandse klimaat, behalve bij extreme vorst.

De Hulst 'Alaska' Kluit 100-125 cm verkiest humusrijke grond en halfschaduw met maximaal 4 uur zon per dag. Planten gebeurd bij voorkeur in de rustperiode van eind oktober tot eind maart. Onderhoud is eenvoudig waarbij een voorjaarssnoei de groei bevorderd. Wees hierbij voorzichtig en draag handschoenen vanwege de scherpe bladranden. Bemesting in het voorjaar ondersteunt het energieverbruik van maart-mei.

Voordelen
 • Groeit op bijna elke grond
 • Krijgt mooie rode bessen
Nadelen
 • Niet geschikt voor extreem koud weer
 • Pas na een paar keer snoeien helemaal dicht

Eigenschappen Hulst 'Alaska' kluit 100-125 cm

Plantafstand
3 planten per strekkende meter
Plantperiode
oktober tot juni
Dichtheid
volledig blikdicht
Groeisnelheid
20-40 cm per jaar
Verzorging
weinig onderhoud
Groeisnelheid
groenblijvend
Standplaats
schaduw, halfschaduw, zon
Wintervast
wintergroen

Hulst 'Alaska' kluit 100-125 cm planten

We raden aan om de ilex ‘Alaska’ haag van eind oktober tot eind maart te planten. In deze periode zitten de planten in een rustfase, waardoor dit het ideale moment is om te planten. De haag heeft dan niet veel voedingsstoffen nodig en krijgt de tijd om rustig te acclimatiseren. Let wel op met vorst; we raden het af om de hulst ‘Alaska’ te planten als het vriest of kan gaan vriezen.

Plantafstand

Maak gebruik van onze handige rekentool om het benodigde aantal planten te bepalen voor het gewenste aantal meters haag. Voor een dichte hulst ‘Alaska’ haag heeft u zo’n twee tot drie planten per strekkende meter nodig.

Hulst 'Alaska' kluit 100-125 cm onderhoud

De hulst ‘Alaska’ laat zich goed onderhouden en heeft geen bijzondere wensen waar u rekening mee dient te houden. Omdat deze haag wintergroen is bent u in de herfst ook geen tijd kwijt aan het opharken van het dode blad. Snoeien vormt de belangrijkste handeling bij het creëren van een gezonde, volle haag.

Bewatering

Geef de haag na het planten extra water. Na ongeveer twee tot drie weken kunt u dit afbouwen. Geef de haag ook extra water wanneer het lang droog of heel warm is.

Bescherming

Ilex hagen zijn zeer winterhard. U hoeft deze dus niet te beschermen in de winter. Wanneer het meer dan 25 graden vriest krijgt de hulst ‘Alaska’ het lastig.

Snoeien

We raden aan om de hulst ‘Alaska’ haag in het voorjaar te snoeien. Zeker bij een kale haag mag u takken fors insnoeien vanaf het moment dat het niet meer vriest. Zo geeft u de plant de gelegenheid om opnieuw uit te lopen en weer dicht te groeien. Zeker in de eerste jaren is het fors terugsnoeien noodzakelijk om uiteindelijk tot een volle haag te komen. Let er bij het snoeien van deze hulst op dat de bladeren scherpe tanden hebben. Zorg voor dikke handschoenen en bij voorkeur een takkenschaar met lange armen.

Voeding

Omdat de ilex ‘Alaska’ in het voorjaar uitloopt, verbruikt de plant veel energie in de periode maart tot en met mei. Bemest de haag in het voorjaar om de planten net dat beetje extra te geven dat ze in deze periode zo goed kunnen gebruiken.

Bestel nu online bij Haag & Heg

Bij Haag & Heg zijn topkwaliteit hagen gegarandeerd. Snel en perfect afgeleverd door een betrouwbaar transportbedrijf. Onze Hulst 'Alaska' Kluit 100-125 cm wordt zorgvuldig ingepakt om de planten te beschermen. Voor vragen of bestellingen staan we altijd voor u klaar. Neem gerust contact met ons op.