Toch liever een andere maat?
Speciale prijs € 41,90 Normale prijs € 999.999,00

Hulst 'Heckenpracht' kluit 125-150 cm

Plantafstand
3 planten per strekkende meter
Minimale bestelhoeveelheid
min. 1 planten
Meer uitleg
Kies je staffelkorting
1+
€ 41,90
Kiezen
15+
€ 33,55
Kiezen
Je bespaart 19%
50+
€ 29,85
Kiezen
Je bespaart 28%
100+
€ 28,40
Kiezen
Je bespaart 32%
Meer productinformatie >
Reserveren mogelijk, Wordt geleverd vanaf 10/2024
- + Stuks - + Meter
Reserveren
Gratis geleverd v.a. 500,-
Kies zelf uw leverweek
Direct van de kwekerij
 • Beschikbare maten
 • Omschrijving
 • Eigenschappen
 • Planten
 • Onderhoud
 • Kopen
 • Bestellen

Beschrijving Hulst 'Heckenpracht' Kluit 125-150 cm

De 'Hulst 'Heckenpracht' Kluit 125-150 cm is een onderhoudsvriendelijke haagplant die gedijt op diverse plekken in de tuin. De haag vereist weinig water en is winterhard tot temperaturen onder -25°C. De haagplant heeft bronzen bladeren aan jonge takken, die later veranderen in de kenmerkende donkergroene tint van een hulsthaag. Deze winterharde én wintergroene variëteit groeit gemiddeld 15-30 cm per jaar en kan een hoogte van drie meter bereiken. Dankzij opgroeiende takken is de haag eenvoudig smal te houden voor privacy.

Het planten van de Hulst 'Heckenpracht' Kluit 125-150 cm wordt aanbevolen tussen eind oktober en eind maart. De haag heeft weinig onderhoud nodig, behalve een snoeibeurt in het voorjaar voor een volle haag. In het voorjaar bemesten bevordert een gezonde groei. De haagplant heeft geen extra water nodig, behalve vlak na het planten en tijdens extreem droge periodes, en houdt niet van natte voeten. Beschermende kleding en gereedschap tijdens het snoeien zijn nodig vanwege scherpe bladranden.

Voordelen
 • Groeit op bijna elke grond
 • Zeer geschikt voor het maken van een formele haag
Nadelen
 • Heeft een stekelig blad
 • Pas na een paar keer snoeien helemaal dicht

Eigenschappen Hulst 'Heckenpracht' kluit 125-150 cm

Plantafstand
3 planten per strekkende meter
Plantperiode
oktober tot juni
Dichtheid
volledig blikdicht
Groeisnelheid
20-40 cm per jaar
Verzorging
weinig onderhoud
Groeisnelheid
groenblijvend
Standplaats
schaduw, halfschaduw, zon
Wintervast
wintergroen

Hulst 'Heckenpracht' kluit 125-150 cm planten

We raden aan om uw haag in de periode tussen eind oktober tot eind maart te planten. Dit is de natuurlijke rustperiode van de plant, waarin ze hun energie sparen om de winter door te komen. De haag heeft dan niet veel voedingsstoffen nodig en krijgt na het planten de tijd om rustig te acclimatiseren. Let wel op met vorst; we raden het af om de hulst ‘Heckenpracht’ te planten als het vriest of kan gaan vriezen.

Plantafstand

Gebruik onze handige rekentool om te bepalen hoeveel planten u nodig heeft voor het gewenste aantal meters haag. Omdat de hulst ‘Heckenpracht’ smal omhoog groeit, zijn er relatief veel planten per strekkende meter nodig om een dichte haag te creëren.

Hulst 'Heckenpracht' kluit 125-150 cm onderhoud

De hulst ‘Heckenpracht’ is onderhoudsvriendelijk en stelt geen bijzondere eisen aan het snoeien, bemesten of bewateren. Omdat deze haag wintergroen is bent u in de herfst ook geen tijd kwijt aan het opharken van het dode blad. Om een volle haag te creëren is de snoeibeurt in het voorjaar wel cruciaal.

Bewatering

Geef de haag na het planten extra water. Na ongeveer twee tot drie weken kunt u hiermee stoppen. Geef de haag ook extra water wanneer het lang droog of heel warm is. Zorg er voor dat de grond rond de haag niet langdurig nat blijft, daar houdt de ilex ‘Heckenpracht’ niet van.

Bescherming

De hulst ‘Heckenpracht’ is een zeer winterharde haagplant. U hoeft deze dus niet te beschermen in de winter tegen vorst, sneeuw of de gure wind.

Snoeien

We raden aan om de hulst ‘Heckenpracht’ haag in het voorjaar te snoeien. Zeker bij een jonge, kale haag is het fors insnoeien belangrijk om ervoor te zorgen dat de planten weer opnieuw uit kunnen lopen. Dit levert uiteindelijk het beste resultaat op. Houd er rekening mee dat uw haag tot wel 10 jaar nodig kan hebben om de maximale hoogte te bereiken. Kies voor de grootste formaten als u snel een volle, hoge haag wenst. De scherpe randen van het blad maken het snoeien van de haag wel wat lastiger. Maak gebruik van dikke handschoenen en bij voorkeur een takkenschaar met lange armen om direct contact met de stekels te vermijden.

Voeding

De ilex ‘Heckenpracht’ verbruikt veel energie in de periode na maart tot eind mei. Bemest de haag in het voorjaar om de planten net dat extra beetje voeding te geven om een gezonde groei te garanderen.

De beste hagen vindt u bij Haag & Heg

Bij Haag & Heg zorgen we voor een zorgvuldige verzending van uw Hulst 'Heckenpracht' Kluit 125-150 cm dankzij gespecialiseerde leveranciers. We streven voortdurende naar verbetering van onze service en garanderen eens snelle vierdaagse levering en deskundig advies van onze medewerkers.