Toch liever een andere maat?
Speciale prijs € 75,10 Normale prijs € 999.999,00

Hulst 'Heckenpracht' kluit 175-200 cm

Plantafstand
2,5 planten per strekkende meter
Minimale bestelhoeveelheid
min. 1 planten
Meer uitleg
Kies je staffelkorting
1+
€ 75,10
Kiezen
15+
€ 63,40
Kiezen
Je bespaart 15%
25+
€ 57,55
Kiezen
Je bespaart 23%
50+
€ 54,55
Kiezen
Je bespaart 27%
Meer productinformatie >
Reserveren mogelijk, Wordt geleverd vanaf 10/2024
- + Stuks - + Meter
Reserveren
Gratis geleverd v.a. 500,-
Kies zelf uw leverweek
Direct van de kwekerij
 • Beschikbare maten
 • Omschrijving
 • Eigenschappen
 • Planten
 • Onderhoud
 • Kopen
 • Bestellen

Beschrijving Hulst 'Heckenpracht' Kluit 175-200 cm

De Hulst 'Heckenpracht' Kluit 175-200 cm is een winterharde en onderhoudsvriendelijke haagplant die gedijt in diverse tuinomstandigheden en weinig water vereist. Met een gemiddelde groeisnelheid van 15 tot 30 cm per jaar, kan de haagplant in ongeveer 10 jaar tot wel vijf meter hoog worden. Opvallend aan deze hulst zijn de bronzen bladeren aan jonge takken, die later in het jaar transformeren naar de kenmerkende donkergroene kleur. De hulst 'Heckenpracht' biedt scherpe inbraakwerende bladeren en blijft wintergroen. Zelfs bij temperaturen ver onder nul blijft deze wintergroene en winterharde hulst haag zijn volle bladerdek behouden.

Planten in goed doorlatende grond wordt aangeraden, bij voorkeur tussen eind oktober en eind maart. Snoeien in het voorjaar bevordert de volle haaggroei, terwijl extra water in droge periodes essentieel is. De Hulst 'Heckenpracht' Kluit 175-200 cm is en gemakkelijke haagplant met weinig snoei-, bemestings- of bewateringseisen. Voor een optimale groei is bemesting in het voorjaar aanbevolen.

Voordelen
 • Groeit op bijna elke grond
 • Zeer geschikt voor het maken van een formele haag
Nadelen
 • Heeft een stekelig blad
 • Pas na een paar keer snoeien helemaal dicht

Eigenschappen Hulst 'Heckenpracht' kluit 175-200 cm

Plantafstand
2,5 planten per strekkende meter
Plantperiode
oktober tot juni
Dichtheid
volledig blikdicht
Groeisnelheid
20-40 cm per jaar
Verzorging
weinig onderhoud
Groeisnelheid
groenblijvend
Standplaats
schaduw, halfschaduw, zon
Wintervast
wintergroen

Hulst 'Heckenpracht' kluit 175-200 cm planten

We raden aan om uw haag in de periode tussen eind oktober tot eind maart te planten. Dit is de natuurlijke rustperiode van de plant, waarin ze hun energie sparen om de winter door te komen. De haag heeft dan niet veel voedingsstoffen nodig en krijgt na het planten de tijd om rustig te acclimatiseren. Let wel op met vorst; we raden het af om de hulst ‘Heckenpracht’ te planten als het vriest of kan gaan vriezen.

Plantafstand

Gebruik onze handige rekentool om te bepalen hoeveel planten u nodig heeft voor het gewenste aantal meters haag. Omdat de hulst ‘Heckenpracht’ smal omhoog groeit, zijn er relatief veel planten per strekkende meter nodig om een dichte haag te creëren.

Hulst 'Heckenpracht' kluit 175-200 cm onderhoud

De hulst ‘Heckenpracht’ is onderhoudsvriendelijk en stelt geen bijzondere eisen aan het snoeien, bemesten of bewateren. Omdat deze haag wintergroen is bent u in de herfst ook geen tijd kwijt aan het opharken van het dode blad. Om een volle haag te creëren is de snoeibeurt in het voorjaar wel cruciaal.

Bewatering

Geef de haag na het planten extra water. Na ongeveer twee tot drie weken kunt u hiermee stoppen. Geef de haag ook extra water wanneer het lang droog of heel warm is. Zorg er voor dat de grond rond de haag niet langdurig nat blijft, daar houdt de ilex ‘Heckenpracht’ niet van.

Bescherming

De hulst ‘Heckenpracht’ is een zeer winterharde haagplant. U hoeft deze dus niet te beschermen in de winter tegen vorst, sneeuw of de gure wind.

Snoeien

We raden aan om de hulst ‘Heckenpracht’ haag in het voorjaar te snoeien. Zeker bij een jonge, kale haag is het fors insnoeien belangrijk om ervoor te zorgen dat de planten weer opnieuw uit kunnen lopen. Dit levert uiteindelijk het beste resultaat op. Houd er rekening mee dat uw haag tot wel 10 jaar nodig kan hebben om de maximale hoogte te bereiken. Kies voor de grootste formaten als u snel een volle, hoge haag wenst. De scherpe randen van het blad maken het snoeien van de haag wel wat lastiger. Maak gebruik van dikke handschoenen en bij voorkeur een takkenschaar met lange armen om direct contact met de stekels te vermijden.

Voeding

De ilex ‘Heckenpracht’ verbruikt veel energie in de periode na maart tot eind mei. Bemest de haag in het voorjaar om de planten net dat extra beetje voeding te geven om een gezonde groei te garanderen.

Bestel bij Haag & Heg

Bij Haag & Heg zijn topkwaliteit hagen gegarandeerd. Snel en perfect afgeleverd door een betrouwbaar transportbedrijf. Onze Hulst 'Heckenpracht' Kluit 175-200 cm wordt zorgvuldig ingepakt om de haagplanten te beschermen. Voor vragen of bestellingen staan we altijd voor u klaar. Neem gerust contact met ons op.