Toch liever een andere maat?
Speciale prijs € 79,80 Normale prijs € 999.999,00

Hulst 'Heckenstar' kluit 175-200 cm

Plantafstand
2,5 planten per strekkende meter
Minimale bestelhoeveelheid
min. 1 planten
Meer uitleg
Kies je staffelkorting
1+
€ 79,80
Kiezen
15+
€ 63,05
Kiezen
Je bespaart 20%
25+
€ 57,10
Kiezen
Je bespaart 28%
50+
€ 54,35
Kiezen
Je bespaart 31%
Meer productinformatie >
Direct beschikbaar
- + Stuks - + Meter
Winkelwagen
Gratis geleverd v.a. 500,-
Kies zelf uw leverweek
Direct van de kwekerij
 • Beschikbare maten
 • Omschrijving
 • Eigenschappen
 • Planten
 • Onderhoud
 • Kopen
 • Bestellen

Beschrijving Hulst 'Heckenstar' Kluit 175-200 cm

De hulstvariëteit 'Heckenstar' vertoont gelijke kenmerken als de 'Heckenfee'. Beide hulsten hebben opvallend rechtopstaande takken en groeien iets sneller dan gewone hulsten. Echter, alleen de 'Heckenstar' resulteert niet in bessen; kruisbestuiving tussen beide variëteiten leidt tot de opvallende rode zomerbessen. De wintergroene 'Heckenstar' groeit snel en dicht, met stekelige bladeren die zowel voordelen, zoals het ontmoedigen van ongewenste bezoekers, als nadelen, zoals moeilijk snoeien, met zich meebrengen.

Met een groeisnelheid van 30 cm per jaar en maximaal drie meter hoog, blijft de haag smal en dit vereenvoudigt enigszins het snoeien. De Hulst 'Heckenstar' Kluit 175-200 cm biedt uitstekende privacy en beschutting, overleeft strenge winters tot -25°C en behoudt de hele winter zijn bladeren. De haag staat het liefste in humusrijke, goed doorlatende grond. Plant de haag tussen oktober en maart, maar vermijd vorst. Snoeien in het voorjaar is belangrijk voor een volle groei. Gebruik hierbij wel beschermende kleding en gereedschap.

Voordelen
 • Groeit op bijna elke grond
 • Zeer geschikt voor het maken van een formele haag
Nadelen
 • Heeft een stekelig blad
 • Pas na een paar keer snoeien helemaal dicht

Eigenschappen Hulst 'Heckenstar' kluit 175-200 cm

Plantafstand
2,5 planten per strekkende meter
Plantperiode
oktober tot juni
Dichtheid
volledig blikdicht
Groeisnelheid
20-40 cm per jaar
Verzorging
weinig onderhoud
Groeisnelheid
groenblijvend
Standplaats
schaduw, halfschaduw, zon
Wintervast
wintergroen

Hulst 'Heckenstar' kluit 175-200 cm planten

Het beste moment om de hulst ‘Heckenstar’ te planten is de periode tussen eind oktober tot eind maart. In deze periode zijn de planten in rust, wat dit het ideale moment maakt om te planten. De haag heeft dan niet veel voedingsstoffen nodig en krijgt de tijd om rustig te acclimatiseren. Let wel op met vorst; we raden het af om de hulst ‘Heckenstar’ te planten als het vriest of kan gaan vriezen. Om rode bessen aan de haag te krijgen moet u er wel op letten dat u de mannelijke ‘Heckenstar’ en de vrouwelijke ‘Heckenfee’ door elkaar plant. Zo kunnen de mannelijke planten de vrouwelijke bestuiven.

Plantafstand

Maak gebruik van onze handige rekentool om te bepalen hoeveel planten u nodig heeft voor het gewenste aantal meters haag. Omdat de hulst ‘Heckenstar’ smal omhoog groeit, zijn er relatief veel planten per strekkende meter nodig om een dichte haag te creëren.

Hulst 'Heckenstar' kluit 175-200 cm onderhoud

Het onderhouden van de hulst ‘Heckenstar’ is redelijk eenvoudig. De haag heeft geen bijzondere wensen waar u rekening mee dient te houden. Omdat deze haag wintergroen is bent u in de herfst ook geen tijd kwijt aan het opharken van het dode blad. Om een volle haag te creëren is de snoeibeurt in het voorjaar wel cruciaal.

Bewatering

Geef de haag na het planten extra water. Na ongeveer twee tot drie weken kunt u dit afbouwen. Geef de haag ook extra water wanneer het lang droog of heel warm is. Let erop dat de grond niet langdurig nat blijft.

Bescherming

De hulst ‘Heckenstar’ is een zeer winterharde haagplant. U hoeft deze dus niet te beschermen in de winter tegen vorst, sneeuw of de gure wind.

Snoeien

We raden aan om de hulst ‘Heckenstar’ haag in het voorjaar te snoeien. Zeker bij een jonge, kale haag mag u takken fors insnoeien vanaf het moment dat het niet meer vriest. Zo geeft u de plant de gelegenheid om opnieuw uit te lopen en weer dicht te groeien. De scherpe randen van het blad maken het snoeien van de haag wel wat lastiger. Maak gebruik van dikke handschoenen en bij voorkeur een takkenschaar met lange armen om direct contact met de stekels te vermijden.

Voeding

Omdat de ilex ‘Heckenstar’ in het voorjaar uitloopt, verbruikt de plant veel energie in de periode maart tot en met mei. Bemest de haag in het voorjaar om de planten net dat beetje extra te geven dat ze in deze periode zo goed kunnen gebruiken.

De beste hagen vindt u bij Haag & Heg

Bij Haag & Heg zorgen we voor een zorgvuldige verzending van uw Hulst 'Heckenstar' Kluit 175-200 cm dankzij gespecialiseerde leveranciers. We streven voortdurende naar verbetering van onze service en garanderen eens snelle vierdaagse levering en deskundig advies van onze medewerkers.