Toch liever een andere maat?
Speciale prijs € 84,55 Normale prijs € 999.999,00

Hulst 'Heckenstar' kluit 200-225 cm

Plantafstand
2 planten per strekkende meter
Minimale bestelhoeveelheid
min. 5 planten
Meer uitleg
Kies je staffelkorting
5+
€ 84,55
Kiezen
15+
€ 69,95
Kiezen
Je bespaart 17%
30+
€ 61,40
Kiezen
Je bespaart 27%
50+
€ 57,25
Kiezen
Je bespaart 32%
Meer productinformatie >
Reserveren mogelijk, Wordt geleverd vanaf 10/2024
- + Stuks - + Meter
Reserveren
Gratis geleverd v.a. 500,-
Kies zelf uw leverweek
Direct van de kwekerij
 • Beschikbare maten
 • Omschrijving
 • Eigenschappen
 • Planten
 • Onderhoud
 • Kopen
 • Bestellen

Beschrijving hulst 'Heckenstar' kluit 200-225 cm

De hulst 'Heckenstar' kluit 200-225 cm is een uitstekende keuze voor het creëren van een inbraakwerende haag. Deze wintergroene hulst onderscheidt zich door zijn donkergroene, glanzende bladeren met stekelige randen, die echter minder scherp zijn bij jonge bladeren. hulst 'Heckenstar' is de mannelijke variant van de hulst 'Heckenfee' en moet samen met deze vrouwelijke variant geplant worden om rode bessen aan de haag te laten groeien, aangezien ze elkaar bestuiven.

Met een groeisnelheid van ongeveer 30 centimeter per jaar en een hoogte van maximaal 3 meter, behoudt de haag zijn smalle vorm dankzij rechtop groeiende takken. De haag biedt uitstekende privacy en beschutting. De hulst 'Heckenstar' kluit 200-225 cm is winterhard tot temperaturen onder de -25 graden Celsius en behoudt zijn bladeren in de herfst. Deze hulst gedijt goed in humusrijke grond, kan in zon- en schaduwrijke omgevingen groeien en vereist goed doorlatende grond.

Planten tussen eind oktober en eind maart wordt aanbevolen, maar vorst vermijden is essentieel. Het onderhoud is relatief eenvoudig, met een cruciale snoeibeurt in het voorjaar en aanvullende watergift indien nodig.

Voordelen
 • Groeit op bijna elke grond
 • Zeer geschikt voor het maken van een formele haag
Nadelen
 • Heeft een stekelig blad
 • Pas na een paar keer snoeien helemaal dicht

Eigenschappen Hulst 'Heckenstar' kluit 200-225 cm

Plantafstand
2 planten per strekkende meter
Plantperiode
oktober tot juni
Dichtheid
volledig blikdicht
Groeisnelheid
20-40 cm per jaar
Verzorging
weinig onderhoud
Groeisnelheid
groenblijvend
Standplaats
schaduw, halfschaduw, zon
Wintervast
wintergroen

Hulst 'Heckenstar' kluit 200-225 cm planten

Het beste moment om de hulst ‘Heckenstar’ te planten is de periode tussen eind oktober tot eind maart. In deze periode zijn de planten in rust, wat dit het ideale moment maakt om te planten. De haag heeft dan niet veel voedingsstoffen nodig en krijgt de tijd om rustig te acclimatiseren. Let wel op met vorst; we raden het af om de hulst ‘Heckenstar’ te planten als het vriest of kan gaan vriezen. Om rode bessen aan de haag te krijgen moet u er wel op letten dat u de mannelijke ‘Heckenstar’ en de vrouwelijke ‘Heckenfee’ door elkaar plant. Zo kunnen de mannelijke planten de vrouwelijke bestuiven.

Plantafstand

Maak gebruik van onze handige rekentool om te bepalen hoeveel planten u nodig heeft voor het gewenste aantal meters haag. Omdat de hulst ‘Heckenstar’ smal omhoog groeit, zijn er relatief veel planten per strekkende meter nodig om een dichte haag te creëren.

Hulst 'Heckenstar' kluit 200-225 cm onderhoud

Het onderhouden van de hulst ‘Heckenstar’ is redelijk eenvoudig. De haag heeft geen bijzondere wensen waar u rekening mee dient te houden. Omdat deze haag wintergroen is bent u in de herfst ook geen tijd kwijt aan het opharken van het dode blad. Om een volle haag te creëren is de snoeibeurt in het voorjaar wel cruciaal.

Bewatering

Geef de haag na het planten extra water. Na ongeveer twee tot drie weken kunt u dit afbouwen. Geef de haag ook extra water wanneer het lang droog of heel warm is. Let erop dat de grond niet langdurig nat blijft.

Bescherming

De hulst ‘Heckenstar’ is een zeer winterharde haagplant. U hoeft deze dus niet te beschermen in de winter tegen vorst, sneeuw of de gure wind.

Snoeien

We raden aan om de hulst ‘Heckenstar’ haag in het voorjaar te snoeien. Zeker bij een jonge, kale haag mag u takken fors insnoeien vanaf het moment dat het niet meer vriest. Zo geeft u de plant de gelegenheid om opnieuw uit te lopen en weer dicht te groeien. De scherpe randen van het blad maken het snoeien van de haag wel wat lastiger. Maak gebruik van dikke handschoenen en bij voorkeur een takkenschaar met lange armen om direct contact met de stekels te vermijden.

Voeding

Omdat de ilex ‘Heckenstar’ in het voorjaar uitloopt, verbruikt de plant veel energie in de periode maart tot en met mei. Bemest de haag in het voorjaar om de planten net dat beetje extra te geven dat ze in deze periode zo goed kunnen gebruiken.

Haag & Heg is uw specialist in haagplanten

Bestel uw hulst 'Heckenstar' kluit 200-225 cm direct bij ervaren kwekerij Haag & Heg. Al onze planten zijn van hoge en constante kwaliteit, omdat ze afkomstig zijn van onze eigen kwekerij. Profiteer van scherpe prijzen dankzij lage kosten. Neem contact op met onze klantenservice voor advies en hulp.