Toch liever een andere maat?
Speciale prijs € 61,20 Normale prijs € 999.999,00

Hulst kluit 150-175 cm

Plantafstand
2 planten per strekkende meter
Minimale bestelhoeveelheid
min. 1 planten
Meer uitleg
Kies je staffelkorting
1+
€ 61,20
Kiezen
15+
€ 58,05
Kiezen
Je bespaart 5%
25+
€ 55,95
Kiezen
Je bespaart 8%
50+
€ 55,10
Kiezen
Je bespaart 9%
Meer productinformatie >
Hulst kluit 150-175 cm is te bestellen in veelvoud van 1
- + Stuks - + Meter
Winkelwagen
Gratis geleverd v.a. 500,-
Kies zelf uw leverweek
Direct van de kwekerij
 • Beschikbare maten
 • Omschrijving
 • Eigenschappen
 • Planten
 • Onderhoud
 • Kopen
 • Bestellen

Europäische Stechpalme Wurzelballen 150-175 cm

Die Europäische Stechpalme Wurzelballen 150-175 cm ist eine bekannte und beliebte Stechpalmensorte. Der Ilex aquifolium wächst recht langsam und wird bis zu 10 Metern hoch. Aus diesen Gründen eignet sich die Europäische Stechpalme in kleinen und mittelgroßen Gärten hervorragend als Sichtschutz. Für eine dichte Hecke empfehlen wir eine maximale Höhe von vier Metern. Die Europäische Stechpalme ist immergrüne und in unseren Breiten heimisch. Stechpalmenzweige werden gerne zur Dekoration in Weihnachtsgestecken verwendet.

Der Ilex aquifolium wächst etwa 15 bis 20 Zentimeter pro Jahr. Mit ihren dichten, spitzen Blättern bietet eine Stechpalmenhecke Schutz vor unerwünschten Blicken und Eindringlingen. Kaufen und pflanzen Sie die Europäische Stechpalme Wurzelballen 150-175 cm vorzugsweise zwischen Ende Oktober und Ende März. Der pflegeleichte Strauch sollte im Frühling gestutzt und gedüngt werden. Ein weiterer Rückschnitte im September hält Ihre Hecke in Form.

Voordelen
 • Groeit op bijna elke grond
 • Krijgt mooie rode bessen
Nadelen
 • Niet geschikt voor extreem koud weer
 • Pas na een paar keer snoeien helemaal dicht

Eigenschappen Hulst kluit 150-175 cm

Plantafstand
2 planten per strekkende meter
Plantperiode
oktober tot juni
Dichtheid
volledig blikdicht
Groeisnelheid
20-40 cm per jaar
Verzorging
weinig onderhoud
Groeisnelheid
groenblijvend
Standplaats
schaduw, halfschaduw, zon
Wintervast
wintergroen

Hulst Kluit 150-175 cm

De Hulst Kluit 150-175 cm is een bekende en geliefde hulstsoort, die geschikt is voor kleine en middelgrote tuinen vanwege zijn langzamere groei en maximale hoogte van tien meter. Voor een dichte haag wordt een hoogte van vier meter aanbevolen. Deze groenblijvende loofboom is de enige van nature voorkomende in de Benelux. De takken van de hulst zijn populair voor decoratie in kerststukjes.

De groei van de Hulst Kluit 150-175 cm bedraagt ongeveer 15 tot 20 centimeter per jaar. De haagplant biedt privacy en beschutting vanwege zijn blikdichte karakter en inbraakwerende stekels. De wintergroene en winterharde eigenschappen maken onderhoud eenvoudig. Het planten gebeurt bij voorkeur tussen eind oktober en eind maart, terwijl het snoeien in het voorjaar wordt aanbevolen. Het bemesten in het voorjaar helpt de hagen de energie te geven die ze nodig hebben om uit te lopen tussen maart en mei.

Hulst kluit 150-175 cm onderhoud

De hulst aquifolium laat zich goed onderhouden en heeft geen bijzondere wensen om rekening mee te houden wat het onderhoud betreft. Omdat deze haag wintergroen is bent u in de herfst ook geen tijd kwijt aan het opharken van dode bladeren die van de takken vallen. Regelmatig snoeien vormt de belangrijkste handeling bij het onderhouden van een gezonde, volle haag.

Bewatering

Geef de haag na het planten extra water. Na ongeveer twee tot drie weken kunt u dit afbouwen. Doe dit ook wanneer het lang droog of heel warm is.

Bescherming

De ilex aquifolium is zeer winterhard. U hoeft deze dus niet te beschermen in de winter tegen de vorst of gure wind. Dat maakt het onderhouden van deze haagsoort een stuk eenvoudiger.

Snoeien

We raden aan om de gewone hulst haag in het voorjaar te snoeien. Zeker bij een kale haag mag u takken fors insnoeien vanaf het moment dat het niet meer vriest. Op deze manier geeft u de plant de mogelijkheid om opnieuw uit te lopen en weer dicht te groeien. Zeker in de eerste jaren is het fors terugsnoeien noodzakelijk om uiteindelijk tot een volle haag te komen. Let er bij het snoeien van de gewone hulst op dat de bladeren scherpe tanden hebben. Draag dikke handschoenen om gebruik een takkenschaar met lange armen als dat mogelijk is.

Voeding

Omdat de ilex aquifolium in het voorjaar uitloopt, verbruikt de plant veel energie in de periode maart tot en met mei. Bemest de haag in het voorjaar om de planten net dat beetje extra te geven dat ze in deze periode zo goed kunnen gebruiken.

Haag & Heg voor al uw hagen

Bij Haag & Heg garanderen we topkwaliteit en snelle bezorging. Samen met specialistische leveranciers bieden we een breed assortiment aan hagen. Uitstekende service en kwaliteit zijn onze prioriteit. Deskundig advies en een levering binnen vier dagen zorgen ervoor dat uw tuin perfect wordt verzorgd.