Toch liever een andere maat?
Speciale prijs € 84,55 Normale prijs € 999.999,00

Hulst kluit 200-225 cm

Plantafstand
2,5 planten per strekkende meter
Minimale bestelhoeveelheid
min. 5 planten
Meer uitleg
Kies je staffelkorting
5+
€ 84,55
Kiezen
15+
€ 82,60
Kiezen
Je bespaart 2%
30+
€ 80,85
Kiezen
Je bespaart 4%
50+
€ 78,70
Kiezen
Je bespaart 6%
Meer productinformatie >
Reserveren mogelijk, Wordt geleverd vanaf 10/2024
- + Stuks - + Meter
Reserveren
Gratis geleverd v.a. 500,-
Kies zelf uw leverweek
Direct van de kwekerij
 • Beschikbare maten
 • Omschrijving
 • Eigenschappen
 • Planten
 • Onderhoud
 • Kopen
 • Bestellen

Hulst Kluit 200-225 cm

De Hulst Kluit 200-225 cm is een bekende en populaire hulstsoort, geschikt voor kleine en middelgrote tuinen. De haagplant groeit ongeveer 15 tot 20 centimeter per jaar. Het is een wintergroene en winterharde haagplant, die geen bescherming tegen vorst of wind nodig heeft. De hulst gedijt goed op humusrijke en goed waterdoorlatende grond. De haag kan ook groeien op schaduwarme standplaatsen, aangezien deze van nature voorkomt als ondergroei in bossen.

Het beste moment om de Hulst Kluit 200-225 cm te planten is van eind oktober tot eind maart, wanneer de haagplant in rust is en minder voedingsstoffen nodig heeft. Extra water geven na het planten is aan te raden, vooral gedurende de eerste twee tot drie weken en tijdens droge of warme periodes. Het snoeien van de gewone hulst wordt het beste in het voorjaar gedaan, nadat het niet meer vriest. Het fors terugsnoeien is vooral in de eerste jaren noodzakelijk om een volle haag te krijgen.

Voordelen
 • Groeit op bijna elke grond
 • Krijgt mooie rode bessen
Nadelen
 • Niet geschikt voor extreem koud weer
 • Pas na een paar keer snoeien helemaal dicht

Eigenschappen Hulst kluit 200-225 cm

Plantafstand
2,5 planten per strekkende meter
Plantperiode
oktober tot juni
Dichtheid
volledig blikdicht
Groeisnelheid
20-40 cm per jaar
Verzorging
weinig onderhoud
Groeisnelheid
groenblijvend
Standplaats
schaduw, halfschaduw, zon
Wintervast
wintergroen

Hulst kluit 200-225 cm planten

Plant uw haag van eind oktober tot eind maart. In deze periode bevindt de gewone hulst zich in een rustfase, waardoor dit het ideale moment is om te planten. De haag heeft dan niet veel voedingsstoffen nodig en krijgt de tijd om rustig te acclimatiseren. Houd wel rekening met vorst; als het vriest of als de kans op vorst aanwezig is, raden we af om uw haag te planten.

Plantafstand

Met behulp van onze handige rekentool bepaalt u het benodigde aantal planten voor het gewenste aantal meters haag. Voor een dichte gewone hulst haag heeft u zo’n drie tot vier planten per strekkende meter nodig.

Hulst kluit 200-225 cm onderhoud

De hulst aquifolium laat zich goed onderhouden en heeft geen bijzondere wensen om rekening mee te houden wat het onderhoud betreft. Omdat deze haag wintergroen is bent u in de herfst ook geen tijd kwijt aan het opharken van dode bladeren die van de takken vallen. Regelmatig snoeien vormt de belangrijkste handeling bij het onderhouden van een gezonde, volle haag.

Bewatering

Geef de haag na het planten extra water. Na ongeveer twee tot drie weken kunt u dit afbouwen. Doe dit ook wanneer het lang droog of heel warm is.

Bescherming

De ilex aquifolium is zeer winterhard. U hoeft deze dus niet te beschermen in de winter tegen de vorst of gure wind. Dat maakt het onderhouden van deze haagsoort een stuk eenvoudiger.

Snoeien

We raden aan om de gewone hulst haag in het voorjaar te snoeien. Zeker bij een kale haag mag u takken fors insnoeien vanaf het moment dat het niet meer vriest. Op deze manier geeft u de plant de mogelijkheid om opnieuw uit te lopen en weer dicht te groeien. Zeker in de eerste jaren is het fors terugsnoeien noodzakelijk om uiteindelijk tot een volle haag te komen. Let er bij het snoeien van de gewone hulst op dat de bladeren scherpe tanden hebben. Draag dikke handschoenen om gebruik een takkenschaar met lange armen als dat mogelijk is.

Voeding

Omdat de ilex aquifolium in het voorjaar uitloopt, verbruikt de plant veel energie in de periode maart tot en met mei. Bemest de haag in het voorjaar om de planten net dat beetje extra te geven dat ze in deze periode zo goed kunnen gebruiken.

Bestellen bij Haag & Heg

Bestel de Hulst Kluit 200-225 cm bij Haag & Heg. Geleverd binnen vier dagen. Ons deskundige team biedt advies op maat en de beste service. Onze hagen worden pas op het laatste moment klaargemaakt voor verzending, zodat ze in optimale conditie bij u aankomen