Toch liever een andere maat?
Speciale prijs € 13,35 Normale prijs € 999.999,00

Japanse hulst kluit 60-80 cm

Plantafstand
3 planten per strekkende meter
Minimale bestelhoeveelheid
min. 1 planten
Meer uitleg
Kies je staffelkorting
1+
€ 13,35
Kiezen
15+
€ 11,75
Kiezen
Je bespaart 11%
50+
€ 10,45
Kiezen
Je bespaart 21%
200+
€ 9,10
Kiezen
Je bespaart 31%
Meer productinformatie >
Reserveren mogelijk, Wordt geleverd vanaf 10/2024
- + Stuks - + Meter
Reserveren
Gratis geleverd v.a. 500,-
Kies zelf uw leverweek
Direct van de kwekerij
  • Beschikbare maten
  • Omschrijving
  • Eigenschappen
  • Planten
  • Onderhoud
  • Kopen
  • Bestellen

Beschrijving Japanse hulst Kluit 60-80 cm

De Ilex crenata, ook bekend als Japanse hulst Kluit 60-80 cm, biedt een uitstekend alternatief voor buxusplanten, vooral in gebieden waar buxusschimmel aanwezig is. Deze sterke haagplant is resistent tegen de buxusrups en gedijt goed op diverse grondsoorten. In Japan groeit de Ilex crenata in vochtige dalen tussen bergen, maar deze haagplant kan ook in uiteenlopende tuinomstandigheden gedijen.

Met een hoogte tot 3,5 meter is deze haagplant ideaal voor heggen en biedt het hele jaar door privacy, dankzij zijn dichte, groenblijvende begroeiing. De groeisnelheid van 20 tot 30 centimeter per jaar zorgt voor een langzame maar stijlvolle groei. De Japanse hulst Kluit 60-80 cm gedijt het beste in vochtige, voedselrijke bodems met weinig zout of kalk. Regelmatig water geven is belangrijk, vooral tijdens droge periodes. Snoeien wordt aanbevolen in het vroege voorjaar en aan het einde van de zomer, om de haag strak en gezond te houden.

Voordelen
  • Bestand tegen ongedierte zoals de veel voorkomende buxusrups
  • Zeer geschikt als haag
Nadelen
  • Iets vaker snoeien dan normale Buxus

Eigenschappen Japanse hulst kluit 60-80 cm

Plantafstand
3 planten per strekkende meter
Plantperiode
oktober tot juni
Dichtheid
volledig blikdicht
Groeisnelheid
20-40 cm per jaar
Verzorging
weinig onderhoud
Water
gemiddeld water
Standplaats
schaduw, halfschaduw, zon
Wintervast
wintergroen

Japanse hulst planten

We raden het aan om de Ilex Crenata te planten tussen oktober en april. In deze periode zal de haag het beste groeien. Geef de Japanse Hulst direct na het plaatsen ook voldoende water. Deze plant heeft veel water nodig om zichzelf te ontwikkelen. Zorg er tevens voor dat de eerste weken na het planten u uw hulst voldoende water geeft. Ook dit draagt bij aan een gezonde groei.

Plantafstand

Om te berekenen hoeveel planten u nodig heeft voor het creëren van een volle haag, kunt u gebruik van de rekentool op onze website. Deze rekent uit hoeveel planten u nodig heeft per gestrekte meter. Het is per Ilex Crenata verschillend hoeveel planten nodig zijn.

Japanse hulst onderhoud

De Ilex Crenata is onderhoudsarm. De haag vraagt weinig onderhoud. Het maakt dan ook een zeer populaire haag. Lees hieronder meer over de onderhoudsinstructies van deze haagsoort.

Bewatering

Een Ilex Crenata is dol op water. Vooral tijdens droge zomer- en wintermaanden kan deze haag een extra beetje onderhoud vragen. Geef de Japanse Hulst daarom voldoende water, zodat hij niet uitdroogt en het hele jaar mooi in de bloei staat.

Bescherming

Deze wintergroene haag blijft het hele jaar door mooi, mits deze goed onderhouden wordt. Met het geven van voldoende water, tijdig snoeien en eenmalige bemesting zit al u goed.

Snoeien

Het is raadzaam om de Japanse Hulst twee keer per jaar te snoeien. U kunt dit het beste doen aan het begin van het voorjaar, in de maanden mei of juni én aan het einde van de zomer, rond augustus of september. Wilt u uw haag zo strak mogelijk houden? Houd dan echt twee keer snoeien per jaar aan.

Voeding

Om uw Ilex Crenata optimale ondersteuning te bieden kunt u één keer per jaar uw haag van voeding voorzien. Doe dit aan het begin van de lente.

Bestel bij Haag & Heg

Haag & Heg is een ervaren kwekerij waar u rechtstreeks kwaliteitsplanten kunt bestellen. Met 30+ jaar ervaring hebben we expertise opgebouwd in plantenkennis, kwekerijoptimalisatie en thuisbezorging. Onze Japanse hulst Kluit 60-80 cm heggen staan voor topkwaliteit en alle haagplanten komen uit onze eigen kwekerij.  Onze klantenservice staat paraat voor advies en hulp bij uw keuzes.