Toch liever een andere maat?
Speciale prijs € 18,70 Normale prijs € 999.999,00

Japanse hulst kluit 80-100 cm

Plantafstand
3 planten per strekkende meter
Minimale bestelhoeveelheid
min. 1 planten
Meer uitleg
Kies je staffelkorting
1+
€ 18,70
Kiezen
15+
€ 17,10
Kiezen
Je bespaart 8%
50+
€ 16,05
Kiezen
Je bespaart 14%
100+
€ 15,50
Kiezen
Je bespaart 17%
Meer productinformatie >
Reserveren mogelijk, Wordt geleverd vanaf 10/2024
- + Stuks - + Meter
Reserveren
Gratis geleverd v.a. 500,-
Kies zelf uw leverweek
Direct van de kwekerij
  • Beschikbare maten
  • Omschrijving
  • Eigenschappen
  • Planten
  • Onderhoud
  • Kopen
  • Bestellen

Beschrijving Japanse hulst Kluit 80-100 cm

De Japanse hulst Kluit 80-100 cm is een uitstekende vervanger voor buxusplanten, vooral als er buxusschimmel of buxusrupsen in de bodem aanwezig zijn. Deze sterke en dichtbegroeide plant gedijt goed op diverse grondsoorten en is bestand tegen verschillende omstandigheden. Deze plant kan tot 3,5 meter hoog worden en is daarmee ideaal als haag. De wintergroene eigenschap van de bladeren zorgt voor aanhoudende groene pracht gedurende de koude maanden.

Hoewel vergelijkbaar met buxus, heeft de Japanse hulst Kluit 80-100 cm zijn eigen karakteristieken. De plant groeit langzamer, met een snelheid van 20-30 cm per jaar, en vormt een brede, bollige haag van maximaal twee meter breed. Dit biedt optimale privacy en beschutting. De Japanse hulst gedijt goed in vochtige, voedselrijke bodems en moet regelmatig worden bewaterd, vooral tijdens droge periodes. Regelmatig snoeien en bemesting bevorderen een gezonde groei en een strakke haag. Ideaal snoeitijdstip is aan het begin van de lente en aan het einde van de zomer.

Voordelen
  • Bestand tegen ongedierte zoals de veel voorkomende buxusrups
  • Zeer geschikt als haag
Nadelen
  • Iets vaker snoeien dan normale Buxus

Eigenschappen Japanse hulst kluit 80-100 cm

Plantafstand
3 planten per strekkende meter
Plantperiode
oktober tot juni
Dichtheid
volledig blikdicht
Groeisnelheid
20-40 cm per jaar
Verzorging
weinig onderhoud
Water
gemiddeld water
Standplaats
schaduw, halfschaduw, zon
Wintervast
wintergroen

Japanse hulst planten

We raden het aan om de Ilex Crenata te planten tussen oktober en april. In deze periode zal de haag het beste groeien. Geef de Japanse Hulst direct na het plaatsen ook voldoende water. Deze plant heeft veel water nodig om zichzelf te ontwikkelen. Zorg er tevens voor dat de eerste weken na het planten u uw hulst voldoende water geeft. Ook dit draagt bij aan een gezonde groei.

Plantafstand

Om te berekenen hoeveel planten u nodig heeft voor het creëren van een volle haag, kunt u gebruik van de rekentool op onze website. Deze rekent uit hoeveel planten u nodig heeft per gestrekte meter. Het is per Ilex Crenata verschillend hoeveel planten nodig zijn.

Japanse hulst onderhoud

De Ilex Crenata is onderhoudsarm. De haag vraagt weinig onderhoud. Het maakt dan ook een zeer populaire haag. Lees hieronder meer over de onderhoudsinstructies van deze haagsoort.

Bewatering

Een Ilex Crenata is dol op water. Vooral tijdens droge zomer- en wintermaanden kan deze haag een extra beetje onderhoud vragen. Geef de Japanse Hulst daarom voldoende water, zodat hij niet uitdroogt en het hele jaar mooi in de bloei staat.

Bescherming

Deze wintergroene haag blijft het hele jaar door mooi, mits deze goed onderhouden wordt. Met het geven van voldoende water, tijdig snoeien en eenmalige bemesting zit al u goed.

Snoeien

Het is raadzaam om de Japanse Hulst twee keer per jaar te snoeien. U kunt dit het beste doen aan het begin van het voorjaar, in de maanden mei of juni én aan het einde van de zomer, rond augustus of september. Wilt u uw haag zo strak mogelijk houden? Houd dan echt twee keer snoeien per jaar aan.

Voeding

Om uw Ilex Crenata optimale ondersteuning te bieden kunt u één keer per jaar uw haag van voeding voorzien. Doe dit aan het begin van de lente.

Bestel bij Haag & Heg

Bij Haag & Heg zijn topkwaliteit hagen gegarandeerd. Snel en perfect afgeleverd door een betrouwbaar transportbedrijf. Onze Japanse hulst Kluit 80-100 cm wordt zorgvuldig ingepakt om de planten te beschermen. Voor vragen of bestellingen staan we altijd voor u klaar. Neem gerust contact met ons op.