Toch liever een andere maat?
Speciale prijs € 45,45 Normale prijs € 999.999,00

Laurier 'Caucasica' kluit 175-200 cm

Plantafstand
2 planten per strekkende meter
Minimale bestelhoeveelheid
min. 1 planten
Meer uitleg
Kies je staffelkorting
1+
€ 45,45
Kiezen
15+
€ 43,15
Kiezen
Je bespaart 5%
25+
€ 41,90
Kiezen
Je bespaart 7%
50+
€ 41,25
Kiezen
Je bespaart 9%
Meer productinformatie >
Direct beschikbaar
- + Stuks - + Meter
Winkelwagen
Gratis geleverd v.a. 500,-
Kies zelf uw leverweek
Direct van de kwekerij
 • Beschikbare maten
 • Omschrijving
 • Eigenschappen
 • Planten
 • Onderhoud
 • Kopen
 • Bestellen

Laurier 'Caucasica' Kluit 175-200 cm

De Laurier 'Caucasica' Kluit 175-200 cm onderscheidt zich van andere lauriersoorten door zijn donkere, smalle, groene bladeren. De witte bloemen die in mei bloeien, geven de haag een kleurrijk karakter en voegen iets extra's toe aan uw haag. De haagplant is een snelle groeier, met een groeisnelheid van ongeveer 35 tot 40 centimeter per jaar tussen april en september. Regelmatig snoeien is nodig voor een strakke en verzorgde haag, waarbij snoeien in de zomer en aan het einde van september voldoende is. Deze lauriersoort is redelijk winterhard, met een tolerantie tot -15°C.

De haagplant gedijt goed in verschillende bodem- en lichtomstandigheden en vereist niet veel extra zorg, behalve mogelijk bewatering tijdens droge periodes. Bemesting in het voorjaar bevordert de groei van de haagplant. Het wordt afgeraden om de Laurier 'Caucasica' Kluit 175-200 cm in de winter te snoeien, maar oude takken en takken met vorstschade kunnen in maart worden verwijderd.

Voordelen
 • Groeiplaats tolerant
 • Uitstekend geschikt voor schaduw
 • Verdraagt snoeien goed
Nadelen
 • Verdraagt geen langdurig natte grond
 • Matig vatbaar voor ziekten

Eigenschappen Laurier 'Caucasica' kluit 175-200 cm

Plantafstand
2 planten per strekkende meter
Dichtheid
volledig blikdicht
Groeisnelheid
40-60 cm per jaar
Verzorging
gemiddeld onderhoud
Water
gemiddeld water
Standplaats
schaduw, halfschaduw, zon
Wintervast
wintergroen

Laurier 'Caucasica' kluit 175-200 cm planten

Het planten van de laurier ‘Caucasica’ kan het hele jaar door, zolang er maar geen sprake is van vorst of nachtvorst. Planten met een kluit kunt u overigens ook beter niet in de zomer planten. Maak bij het planten van uw haag gebruik van aanplantgrond en let er op dat u de planten niet te diep plaatst. Het wortelstelsel hoeft maar net onder de grond verdwijnen.

Plantafstand

Om een mooie dichtheid te bereiken raden wij u aan om de aanbevolen plantafstand per strekkende meter aan te houden. Deze afstand is afhankelijk van de formaten die u bestelt. Gebruik de rekentool om te berekenen hoeveel u nodig heeft om een volle laurier 'Caucasica' haag te vormen. Deze tool berekent aan de hand van de plantgrootte en het aantal strekkende meters dat u wilt voorzien van haagplanten hoeveel planten u precies nodig heeft. Afwijken van deze plantafstand is mogelijk, maar houdt er dan wel rekening mee dan uw haag niet volledig dichtgroeit of dat de planten te weinig ruimte krijgen om tot hun volledige potentie door te groeien.

Prunus laurocerasus ‘Caucasica’ onderhoud

De laurier ‘Caucasica’ staat bekend als een onderhoudsvriendelijke plant. Er is niet veel aandacht nodig om de haag in goede conditie te houden. Om uw haag in topconditie te houden is een klein beetje zorg echter onvermijdelijk. De belangrijkste instructies voor het onderhouden van de laurier 'Caucasica' vindt u hieronder:

Bewatering

De Prunus laurocerasus ‘Caucasica’ is geen liefhebber van natte ondergronden. In principe hoeft u de plant dan ook geen extra water te geven. Tijdens periodes van extreme droogte kan het echter wel nodig zijn dat u de plant bewaterd. Na het planten van uw haag is het ook noodzakelijk om de plant voldoende water te geven gedurende enkele weken.

Bescherming

Als het gaat om bescherming hoeft u geen extra maatregelen te treffen om de laurier ‘Caucasica’ veilig en gezond te houden. De plant is wintergroen tot ongeveer -25°C en zal dus niet snel zijn blad verliezen gedurende de winter.

Snoeien

Snoeien doet u het beste twee keer per jaar, een keer rond de midzomer en een keer aan het einde van de zomer. De laurier ‘Caucasica’ is in staat om nieuwe takken te laten groeien wanneer u de plant ver terugsnoeit, u hoeft zich dus geen zorgen te maken als u per ongeluk teveel wegknipt. Gebruik bij voorkeur een kniptang en geen snoeischaar en knip de uitstekende takjes van de plant weg. Als u met een snoeischaar aan de slag gaat, knipt u dwars door de bladeren heen en worden de randen van deze bladeren bruin.

Voeding

De laurier ‘Caucasica’ kan zich goed uit de voeten met de voedingsstoffen die in de bodem hem bied. Wilt u de groei van de plant bevorderen? Bemest de plant dan in het voorjaar, zodat deze in de groeifase optimaal gebruik kan maken van de opgeslagen energie.

De beste hagen vindt u bij Haag & Heg

Bij Haag & Heg zorgen we voor een zorgvuldige verzending van uw Laurier 'Caucasica' Kluit 175-200 cm dankzij gespecialiseerde leveranciers. We streven voortdurend naar verbetering van onze service en garanderen een snelle levering en deskundig advies van onze medewerkers.