Toch liever een andere maat?
Speciale prijs € 11,75 Normale prijs € 999.999,00

Laurier 'Caucasica' kluit 80-100 cm

Plantafstand
3 planten per strekkende meter
Minimale bestelhoeveelheid
min. 1 planten
Meer uitleg
Kies je staffelkorting
1+
€ 11,75
Kiezen
15+
€ 8,90
Kiezen
Je bespaart 24%
50+
€ 8,30
Kiezen
Je bespaart 29%
100+
€ 7,95
Kiezen
Je bespaart 32%
Meer productinformatie >
Laurier 'Caucasica' kluit 80-100 cm is te bestellen in veelvoud van 1
Direct beschikbaar
- + Stuks - + Meter
Winkelwagen
Gratis geleverd v.a. 500,-
Kies zelf uw leverweek
Direct van de kwekerij
 • Beschikbare maten
 • Omschrijving
 • Eigenschappen
 • Planten
 • Onderhoud
 • Kopen
 • Bestellen

Laurier 'Caucasica' Kluit 80-100 cm

De Laurier 'Caucasica' Kluit 80-100 cm onderscheidt zich van andere lauriersoorten door zijn donkere en smallere, groene bladeren. Met zijn witte bloemen in mei voegt deze haagplant een kleurrijk accent toe aan uw haag. De groei bedraagt ongeveer 35 tot 40 centimeter per jaar, van april tot september. Regelmatig snoeien is essentieel voor een strakke en verzorgde haag, waarbij een snoeibeurt in het midden van de zomer en een andere tegen het einde van september voldoende zijn. De maximale hoogte van de 'Caucasica' is ongeveer vier meter.

De Laurier 'Caucasica' Kluit 80-100 cm is redelijk winterhard en behoudt zijn groene bladeren bij temperaturen tot -15°C. Planten kan het hele jaar door, behalve bij vorst. Bemesting in het voorjaar bevordert de groei van de haagplant. Het snoeien in de winter wordt afgeraden, maar het verwijderen van oude en vorstbeschadigde takken in maart is wel mogelijk.

Voordelen
 • Groeiplaats tolerant
 • Uitstekend geschikt voor schaduw
 • Verdraagt snoeien goed
Nadelen
 • Verdraagt geen langdurig natte grond
 • Matig vatbaar voor ziekten

Eigenschappen Laurier 'Caucasica' kluit 80-100 cm

Plantafstand
3 planten per strekkende meter
Plantperiode
oktober tot juni
Dichtheid
volledig blikdicht
Groeisnelheid
40-60 cm per jaar
Verzorging
gemiddeld onderhoud
Water
gemiddeld water
Standplaats
schaduw, halfschaduw, zon
Wintervast
wintergroen

Laurier 'Caucasica' kluit 80-100 cm planten

Het planten van de laurier ‘Caucasica’ kan het hele jaar door, zolang er maar geen sprake is van vorst of nachtvorst. Planten met een kluit kunt u overigens ook beter niet in de zomer planten. Maak bij het planten van uw haag gebruik van aanplantgrond en let er op dat u de planten niet te diep plaatst. Het wortelstelsel hoeft maar net onder de grond verdwijnen.

Plantafstand

Om een mooie dichtheid te bereiken raden wij u aan om de aanbevolen plantafstand per strekkende meter aan te houden. Deze afstand is afhankelijk van de formaten die u bestelt. Gebruik de rekentool om te berekenen hoeveel u nodig heeft om een volle laurier 'Caucasica' haag te vormen. Deze tool berekent aan de hand van de plantgrootte en het aantal strekkende meters dat u wilt voorzien van haagplanten hoeveel planten u precies nodig heeft. Afwijken van deze plantafstand is mogelijk, maar houdt er dan wel rekening mee dan uw haag niet volledig dichtgroeit of dat de planten te weinig ruimte krijgen om tot hun volledige potentie door te groeien.

Prunus laurocerasus ‘Caucasica’ onderhoud

De laurier ‘Caucasica’ staat bekend als een onderhoudsvriendelijke plant. Er is niet veel aandacht nodig om de haag in goede conditie te houden. Om uw haag in topconditie te houden is een klein beetje zorg echter onvermijdelijk. De belangrijkste instructies voor het onderhouden van de laurier 'Caucasica' vindt u hieronder:

Bewatering

De Prunus laurocerasus ‘Caucasica’ is geen liefhebber van natte ondergronden. In principe hoeft u de plant dan ook geen extra water te geven. Tijdens periodes van extreme droogte kan het echter wel nodig zijn dat u de plant bewaterd. Na het planten van uw haag is het ook noodzakelijk om de plant voldoende water te geven gedurende enkele weken.

Bescherming

Als het gaat om bescherming hoeft u geen extra maatregelen te treffen om de laurier ‘Caucasica’ veilig en gezond te houden. De plant is wintergroen tot ongeveer -25°C en zal dus niet snel zijn blad verliezen gedurende de winter.

Snoeien

Snoeien doet u het beste twee keer per jaar, een keer rond de midzomer en een keer aan het einde van de zomer. De laurier ‘Caucasica’ is in staat om nieuwe takken te laten groeien wanneer u de plant ver terugsnoeit, u hoeft zich dus geen zorgen te maken als u per ongeluk teveel wegknipt. Gebruik bij voorkeur een kniptang en geen snoeischaar en knip de uitstekende takjes van de plant weg. Als u met een snoeischaar aan de slag gaat, knipt u dwars door de bladeren heen en worden de randen van deze bladeren bruin.

Voeding

De laurier ‘Caucasica’ kan zich goed uit de voeten met de voedingsstoffen die in de bodem hem bied. Wilt u de groei van de plant bevorderen? Bemest de plant dan in het voorjaar, zodat deze in de groeifase optimaal gebruik kan maken van de opgeslagen energie.

Bestel bij Haag & Heg

Onze hagen komen rechtstreeks van onze eigen kwekerij, We werken samen met een gerenommeerd transportbedrijf dat uw Laurier 'Caucasica' Kluit 80-100 cm snel en veilig afleverd. Voor minimale belasting worden hagen vlak voor verzending ingepakt. Neem gerust contact op voor vragen of bestellingen.