Toch liever een andere maat?
Speciale prijs € 23,40 Normale prijs € 999.999,00

Laurier 'Caucasica' pot 125-150 cm

Plantafstand
2 planten per strekkende meter
Minimale bestelhoeveelheid
min. 1 planten
Meer uitleg
Kies je staffelkorting
1+
€ 23,40
Kiezen
15+
€ 20,10
Kiezen
Je bespaart 14%
50+
€ 19,55
Kiezen
Je bespaart 16%
100+
€ 19,05
Kiezen
Je bespaart 18%
Meer productinformatie >
Direct beschikbaar
- + Stuks - + Meter
Winkelwagen
Gratis geleverd v.a. 500,-
Kies zelf uw leverweek
Direct van de kwekerij
 • Beschikbare maten
 • Omschrijving
 • Eigenschappen
 • Planten
 • Onderhoud
 • Kopen
 • Bestellen

Laurier 'Caucasica' Pot 125-150 cm

De Laurier 'Caucasica' Pot 125-150 cm is een prachtige lauriersoort die een unieke charme toevoegt aan elke tuin. Wat deze laurier onderscheidt van andere soorten zijn de opvallende, donkere en smalle groene bladeren. In de lente brengt de haagplant witte bloemen voort. Met zijn slanke en opwaartse groei is deze laurier bijzonder geschikt voor kleine tuinen. Snoeien zorgt voor een strakke haag, bij voorkeur in de zomer en aan het einde van september. Hoewel hij een maximale hoogte van ongeveer vier meter kan bereiken, is een hoogte van twee tot drie meter ideaal voor een stabiele haagplant die voldoende privacy en beschutting biedt.

De 'Caucasica' trotseert moeiteloos winterse omstandigheden, met een temperatuurbestendigheid tot -15°C, terwijl hij zijn prachtige groene bladeren behoudt, waardoor uw tuin het hele jaar door een levendige uitstraling heeft. Hij voelt zich thuis in zon, schaduw of halfschaduw en gedijt in een bodem die niet te vochtig is. Bemesting in het voorjaar stimuleert de groei.

Voordelen
 • Groeiplaats tolerant
 • Uitstekend geschikt voor schaduw
 • Verdraagt snoeien goed
Nadelen
 • Verdraagt geen langdurig natte grond
 • Matig vatbaar voor ziekten

Eigenschappen Laurier 'Caucasica' pot 125-150 cm

Plantafstand
2 planten per strekkende meter
Dichtheid
volledig blikdicht
Groeisnelheid
40-60 cm per jaar
Verzorging
gemiddeld onderhoud
Water
gemiddeld water
Standplaats
schaduw, halfschaduw, zon
Wintervast
wintergroen

Laurier 'Caucasica' pot 125-150 cm planten

Het planten van de laurier ‘Caucasica’ kan het hele jaar door, zolang er maar geen sprake is van vorst of nachtvorst. Planten met een kluit kunt u overigens ook beter niet in de zomer planten. Maak bij het planten van uw haag gebruik van aanplantgrond en let er op dat u de planten niet te diep plaatst. Het wortelstelsel hoeft maar net onder de grond verdwijnen.

Plantafstand

Om een mooie dichtheid te bereiken raden wij u aan om de aanbevolen plantafstand per strekkende meter aan te houden. Deze afstand is afhankelijk van de formaten die u bestelt. Gebruik de rekentool om te berekenen hoeveel u nodig heeft om een volle laurier 'Caucasica' haag te vormen. Deze tool berekent aan de hand van de plantgrootte en het aantal strekkende meters dat u wilt voorzien van haagplanten hoeveel planten u precies nodig heeft. Afwijken van deze plantafstand is mogelijk, maar houdt er dan wel rekening mee dan uw haag niet volledig dichtgroeit of dat de planten te weinig ruimte krijgen om tot hun volledige potentie door te groeien.

Prunus laurocerasus ‘Caucasica’ onderhoud

De laurier ‘Caucasica’ staat bekend als een onderhoudsvriendelijke plant. Er is niet veel aandacht nodig om de haag in goede conditie te houden. Om uw haag in topconditie te houden is een klein beetje zorg echter onvermijdelijk. De belangrijkste instructies voor het onderhouden van de laurier 'Caucasica' vindt u hieronder:

Bewatering

De Prunus laurocerasus ‘Caucasica’ is geen liefhebber van natte ondergronden. In principe hoeft u de plant dan ook geen extra water te geven. Tijdens periodes van extreme droogte kan het echter wel nodig zijn dat u de plant bewaterd. Na het planten van uw haag is het ook noodzakelijk om de plant voldoende water te geven gedurende enkele weken.

Bescherming

Als het gaat om bescherming hoeft u geen extra maatregelen te treffen om de laurier ‘Caucasica’ veilig en gezond te houden. De plant is wintergroen tot ongeveer -25°C en zal dus niet snel zijn blad verliezen gedurende de winter.

Snoeien

Snoeien doet u het beste twee keer per jaar, een keer rond de midzomer en een keer aan het einde van de zomer. De laurier ‘Caucasica’ is in staat om nieuwe takken te laten groeien wanneer u de plant ver terugsnoeit, u hoeft zich dus geen zorgen te maken als u per ongeluk teveel wegknipt. Gebruik bij voorkeur een kniptang en geen snoeischaar en knip de uitstekende takjes van de plant weg. Als u met een snoeischaar aan de slag gaat, knipt u dwars door de bladeren heen en worden de randen van deze bladeren bruin.

Voeding

De laurier ‘Caucasica’ kan zich goed uit de voeten met de voedingsstoffen die in de bodem hem bied. Wilt u de groei van de plant bevorderen? Bemest de plant dan in het voorjaar, zodat deze in de groeifase optimaal gebruik kan maken van de opgeslagen energie.

Bestel bij Haag & Heg

Onze hagen komen rechtstreeks van onze eigen kwekerij. We werken samen met een gerenommeerd transportbedrijf om uw Laurier 'Caucasica' Pot 125-150 cm af te leveren. Voor minimale belasting worden hagen vlak voor verzending ingepakt. Neem contact op voor vragen of bestellingen.