Toch liever een andere maat?
Speciale prijs € 50,80 Normale prijs € 999.999,00

Laurier 'Caucasica' pot 175-200 cm

Plantafstand
2 planten per strekkende meter
Minimale bestelhoeveelheid
min. 1 planten
Meer uitleg
Kies je staffelkorting
1+
€ 50,80
Kiezen
15+
€ 47,60
Kiezen
Je bespaart 6%
30+
€ 44,90
Kiezen
Je bespaart 11%
100+
€ 42,25
Kiezen
Je bespaart 16%
Meer productinformatie >
Direct beschikbaar
- + Stuks - + Meter
Winkelwagen
Gratis geleverd v.a. 500,-
Kies zelf uw leverweek
Direct van de kwekerij
 • Beschikbare maten
 • Omschrijving
 • Eigenschappen
 • Planten
 • Onderhoud
 • Kopen
 • Bestellen

Laurier 'Caucasica' Pot 175-200 cm

De Laurier 'Caucasica' Pot 175-200 cm is een unieke lauriersoort met donkere en smallere, groene bladeren. De haagplant bloeit in mei met witte bloemen en gedijt goed in verschillende omstandigheden. Het onderhoud van de haag is eenvoudig. De haagplant groeit snel, ongeveer 35 tot 40 centimeter per jaar, en snoeien is essentieel voor een strakke haag. De 'Caucasica' biedt voldoende privacy en beschutting dankzij de dichte groei. De haag is redelijk winterhard, met een tolerantie tot -15°C, en behoudt zijn groene bladeren, waardoor uw tuin altijd een groene uitstraling heeft.

De Laurier 'Caucasica' Pot 175-200 cm gedijt in zon, schaduw of halfschaduw en heeft een beperkt vochtige bodem nodig. Snoeien gebeurt het beste in de zomer, twee keer per jaar. Het is een onderhoudsvriendelijke haagplant en heeft weinig extra bescherming nodig. Bemesting in het voorjaar bevordert de groei. Snoeien in de winter wordt afgeraden, behalve het verwijderen van oude takken en vorstschade in maart.

Voordelen
 • Groeiplaats tolerant
 • Uitstekend geschikt voor schaduw
 • Verdraagt snoeien goed
Nadelen
 • Verdraagt geen langdurig natte grond
 • Matig vatbaar voor ziekten

Eigenschappen Laurier 'Caucasica' pot 175-200 cm

Plantafstand
2 planten per strekkende meter
Dichtheid
volledig blikdicht
Groeisnelheid
40-60 cm per jaar
Verzorging
gemiddeld onderhoud
Water
gemiddeld water
Standplaats
schaduw, halfschaduw, zon
Wintervast
wintergroen

Laurier 'Caucasica' pot 175-200 cm planten

Het planten van de laurier ‘Caucasica’ kan het hele jaar door, zolang er maar geen sprake is van vorst of nachtvorst. Planten met een kluit kunt u overigens ook beter niet in de zomer planten. Maak bij het planten van uw haag gebruik van aanplantgrond en let er op dat u de planten niet te diep plaatst. Het wortelstelsel hoeft maar net onder de grond verdwijnen.

Plantafstand

Om een mooie dichtheid te bereiken raden wij u aan om de aanbevolen plantafstand per strekkende meter aan te houden. Deze afstand is afhankelijk van de formaten die u bestelt. Gebruik de rekentool om te berekenen hoeveel u nodig heeft om een volle laurier 'Caucasica' haag te vormen. Deze tool berekent aan de hand van de plantgrootte en het aantal strekkende meters dat u wilt voorzien van haagplanten hoeveel planten u precies nodig heeft. Afwijken van deze plantafstand is mogelijk, maar houdt er dan wel rekening mee dan uw haag niet volledig dichtgroeit of dat de planten te weinig ruimte krijgen om tot hun volledige potentie door te groeien.

Prunus laurocerasus ‘Caucasica’ onderhoud

De laurier ‘Caucasica’ staat bekend als een onderhoudsvriendelijke plant. Er is niet veel aandacht nodig om de haag in goede conditie te houden. Om uw haag in topconditie te houden is een klein beetje zorg echter onvermijdelijk. De belangrijkste instructies voor het onderhouden van de laurier 'Caucasica' vindt u hieronder:

Bewatering

De Prunus laurocerasus ‘Caucasica’ is geen liefhebber van natte ondergronden. In principe hoeft u de plant dan ook geen extra water te geven. Tijdens periodes van extreme droogte kan het echter wel nodig zijn dat u de plant bewaterd. Na het planten van uw haag is het ook noodzakelijk om de plant voldoende water te geven gedurende enkele weken.

Bescherming

Als het gaat om bescherming hoeft u geen extra maatregelen te treffen om de laurier ‘Caucasica’ veilig en gezond te houden. De plant is wintergroen tot ongeveer -25°C en zal dus niet snel zijn blad verliezen gedurende de winter.

Snoeien

Snoeien doet u het beste twee keer per jaar, een keer rond de midzomer en een keer aan het einde van de zomer. De laurier ‘Caucasica’ is in staat om nieuwe takken te laten groeien wanneer u de plant ver terugsnoeit, u hoeft zich dus geen zorgen te maken als u per ongeluk teveel wegknipt. Gebruik bij voorkeur een kniptang en geen snoeischaar en knip de uitstekende takjes van de plant weg. Als u met een snoeischaar aan de slag gaat, knipt u dwars door de bladeren heen en worden de randen van deze bladeren bruin.

Voeding

De laurier ‘Caucasica’ kan zich goed uit de voeten met de voedingsstoffen die in de bodem hem bied. Wilt u de groei van de plant bevorderen? Bemest de plant dan in het voorjaar, zodat deze in de groeifase optimaal gebruik kan maken van de opgeslagen energie.

Bestel bij Haag & Heg

Bij Haag & Heg bestelt u direct uw Laurier 'Caucasica' Pot 175-200 cm haag. Binnen vier werkdagen leveren wij als ervaren kwekerij deze haagplant bij u thuis. Dankzij onze 30+ jaar ervaring hebben we onze kwekerij, webshop en transport kunnen optimaliseren.