Toch liever een andere maat?
Speciale prijs € 27,30 Normale prijs € 999.999,00

Laurier 'Etna' pot 80-100 cm

Plantafstand
3 planten per strekkende meter
Minimale bestelhoeveelheid
min. 10 planten
Meer uitleg
Kies je staffelkorting
10+
€ 27,30
Kiezen
15+
€ 25,15
Kiezen
Je bespaart 7%
50+
€ 22,05
Kiezen
Je bespaart 19%
200+
€ 20,85
Kiezen
Je bespaart 23%
Meer productinformatie >
Direct beschikbaar
- + Stuks - + Meter
Winkelwagen
Gratis geleverd v.a. 500,-
Kies zelf uw leverweek
Direct van de kwekerij
 • Beschikbare maten
 • Omschrijving
 • Eigenschappen
 • Planten
 • Onderhoud
 • Kopen
 • Bestellen

Beschrijving Laurier 'Etna' Pot 100-125 cm

De Laurier 'Etna' Pot 100-125 cm is een uiterst geliefde haagplant vanwege zijn weelderige verschijning en grote bladeren. Deze wintergroene haag is gemakkelijk te onderhouden en gedijt goed onder verschillende omstandigheden. De haag heeft een brede groeivorm en een compact karakter, waardoor deze ook geschikt is als solitaire bolvormige optie. Met een gemiddelde jaarlijkse groei van 30 tot 35 centimeter bereikt deze haagplant een maximale hoogte van ongeveer 200 cm. De haag is redelijk winterhard en kan temperaturen tot -25°C verdragen. Bovendien gedijt het goed in zon, schaduw of halfschaduw en diverse bodemomstandigheden.

Bij een Laurier 'Etna' Pot 100-125 cm is het belangrijk om de grond goed te laten afwateren. Deze hagen houden namelijk niet van natte voeten. Het onderhouden van de 'Etna' is relatief eenvoudig, maar het is essentieel om te begrijpen welke eigenschappen deze haag heeft, zodat u de beste keuze maakt voor uw tuin. Met zijn weelderige groei, wintergroene eigenschappen en gemakkelijk onderhoud is de Prunus Laurocerasus 'Etna' een uitstekende keuze voor het creëren van een prachtige en dichte haag in uw tuin.

Voordelen
 • Goed winterhard
 • UItstekend geschikt voor schaduw
 • Groeit mooi dicht
Nadelen
 • Verdraagt geen langdurige natte grond
 • Wordt minder hoog dan andere lauriersoorten

Eigenschappen Laurier 'Etna' pot 80-100 cm

Plantafstand
3 planten per strekkende meter
Dichtheid
volledig blikdicht
Groeisnelheid
20-40 cm per jaar
Verzorging
weinig onderhoud
Water
gemiddeld water
Standplaats
schaduw, halfschaduw, zon
Wintervast
wintergroen

Laurier 'Etna' pot 80-100 cm planten

U kunt de laurier ‘Etna’ in principe het hele jaar door planten, behalve tijdens periodes van vorst. Wilt u in het voor- of najaar planten? Let er dan op dat er geen (nacht)vorst verwacht wordt voor die komende week. Dit kan de aangroei van uw haag belemmeren. Voor planten met kluit raden we het af om in de zomer te planten. Maak bij het planten van uw laurier ‘Etna’ gebruik van aanplantgrond en graaf niet te diep. Het wortelstelsel hoeft maar net onder de grond verdwijnen. Houd er bij het planten van een haag altijd rekening mee dat het in een rechte lijn planten van de haag van groot belang is. Controleer dus regelmatig of uw haag nog recht staat tijdens het planten, voordat u verder gaat met het toevoegen van meer planten.

Plantafstand

Belangrijk bij het planten van een haag is het uitrekenen van het aantal planten per strekkende meter. Hoe groter de plant, hoe minder planten u nodig heeft om een dichte, volle haag te creëren. Maak gebruik van onze handige rekentool om het benodigde aantal planten te bepalen voor het gewenste aantal meters haag. De kleinste laurier ‘Etna’ formaten van 60-80 cm vereisen vier planten per meter. Van de grotere planten van 175-200 cm heeft u er maar anderhalf per meter nodig.
 

Het onderhouden van de laurierkers 'Etna'

Het verzorgen van de laurier ‘Etna’ is gelukkig relatief eenvoudig. Het is echter wel verstandig om u goed in te lezen over de eigenschappen van de plant, om er zeker van te zijn dat laurier ‘Etna’ de beste keuze is voor uw tuin. Ook maakt dat het onderhoud van uw haag een stuk eenvoudiger.

Bewatering

Na het planten van de laurier ‘Etna’ is het goed om de planten regelmatig water te geven voor een periode van een aantal weken. We adviseren om hierna om de planten enkel water te geven in de zomer, mits er sprake is van extreme droogte. Lauriersoorten houden immers niet van natte voeten.

Bescherming

Wat bescherming betreft hoeft u geen extra maatregelen te treffen om de laurier ‘Etna’ veilig en gezond te houden. De plant is wintergroen tot ongeveer -25°C en zal dus niet snel zijn blad verliezen gedurende de winter.

Snoeien

Snoeien doet u best tweemaal per jaar rond de midzomer en tegen het einde van september. U kunt de laurier ‘Etna’ ook als bolvorm laten groeien, door de groei in de hoogte te beperken en de groei in de breedte wat meer vrijheid te geven. Bij het snoeien van een laurierhaag kunt u bijna niets fout doen. Snoeit u iets te ver terug? Dan groeit dit gewoon weer terug. Knip bij voorkeur niet de bladeren doormidden, hierdoor ontstaan namelijk bruine randen aan het blad.

Voeding

De laurierkers ‘Etna’ is niet veeleisend en haalt over het algemeen voldoende voeding uit de grond om gezond en sterk te kunnen groeien. Om de plant wat extra fut te geven voor de groeifase aanbreekt kunt u deze extra bemesten in het voorjaar. U kunt bij ons ook organische mest met uw haagplanten meebestellen.

Bestellen bij Haag & Heg

Onze hagen worden rechtstreeks vanuit onze eigen kwekerij verzonden, waardoor we volledige controle hebben over hun kwaliteit en versheid. We streven ernaar om bestellingen binnen 4 dagen te leveren. We hechten veel waarde aan de conditie van ons assortiment, daarom worden ze pas op het laatste moment klaargemaakt voor verzending. Op deze manier kunnen we ervoor zorgen dat ze in optimale staat bij onze klanten arriveren. Heeft u vragen over Laurier 'Etna' Pot 100-125 cm of hulp nodig bij het kiezen van de juiste hagen, het verzorgen van de tuin of het oplossen van eventuele problemen, wij staan altijd paraat om onze klanten te helpen!