Toch liever een andere maat?
Speciale prijs € 18,70 Normale prijs € 999.999,00

Laurier 'Etna' pot 60-80 cm

Plantafstand
3 planten per strekkende meter
Minimale bestelhoeveelheid
min. 10 planten
Meer uitleg
Kies je staffelkorting
10+
€ 18,70
Kiezen
15+
€ 17,65
Kiezen
Je bespaart 5%
50+
€ 16,60
Kiezen
Je bespaart 11%
200+
€ 15,50
Kiezen
Je bespaart 17%
Meer productinformatie >
Laurier 'Etna' pot 60-80 cm is te bestellen in veelvoud van 1
- + Stuks - + Meter
Winkelwagen
Gratis geleverd v.a. 500,-
Kies zelf uw leverweek
Direct van de kwekerij
 • Beschikbare maten
 • Omschrijving
 • Eigenschappen
 • Planten
 • Onderhoud
 • Kopen
 • Bestellen

Beschrijving Laurier 'Etna' Pot 60-80 cm

De Laurier 'Etna' Pot 60-80 cm is een wintergroene haag die in verschillende omstandigheden goed kan groeien en weinig onderhoud nodig heeft. Met een gemiddelde groeisnelheid van 30-35 centimeter per jaar, zal uw haag binnen enkele jaren imposant zijn. De maximale hoogte van deze haagsoort is ongeveer 200 cm, en het groeit voornamelijk tussen april en september. De laurier ‘Etna’ is een winterharde haag die temperaturen tot -25°C aankan en het hele jaar door geplant kan worden, behalve tijdens periodes van vorst. Bij het planten van uw haag is het van belang om in een rechte lijn te planten en het aantal hagen per strekkende meter te berekenen.

Het verzorgen van de laurier ‘Etna’ is relatief eenvoudig, maar het is wel verstandig om u goed in te lezen over de eigenschappen voordat u deze in uw tuin plant. Het is belangrijk om de haag, gedurende een paar weken, regelmatig water te geven na het planten. Daarna alleen in de zomer bij extreme droogte. De Laurier 'Etna' Pot 60-80 cm gedijt het beste in waterdoorlatende grond en houdt niet van natte voeten.

Voordelen
 • Goed winterhard
 • UItstekend geschikt voor schaduw
 • Groeit mooi dicht
Nadelen
 • Verdraagt geen langdurige natte grond
 • Wordt minder hoog dan andere lauriersoorten

Eigenschappen Laurier 'Etna' pot 60-80 cm

Plantafstand
3 planten per strekkende meter
Dichtheid
volledig blikdicht
Groeisnelheid
20-40 cm per jaar
Verzorging
weinig onderhoud
Water
gemiddeld water
Standplaats
schaduw, halfschaduw, zon
Wintervast
wintergroen

Laurier 'Etna' pot 60-80 cm planten

U kunt de laurier ‘Etna’ in principe het hele jaar door planten, behalve tijdens periodes van vorst. Wilt u in het voor- of najaar planten? Let er dan op dat er geen (nacht)vorst verwacht wordt voor die komende week. Dit kan de aangroei van uw haag belemmeren. Voor planten met kluit raden we het af om in de zomer te planten. Maak bij het planten van uw laurier ‘Etna’ gebruik van aanplantgrond en graaf niet te diep. Het wortelstelsel hoeft maar net onder de grond verdwijnen. Houd er bij het planten van een haag altijd rekening mee dat het in een rechte lijn planten van de haag van groot belang is. Controleer dus regelmatig of uw haag nog recht staat tijdens het planten, voordat u verder gaat met het toevoegen van meer planten.

Plantafstand

Belangrijk bij het planten van een haag is het uitrekenen van het aantal planten per strekkende meter. Hoe groter de plant, hoe minder planten u nodig heeft om een dichte, volle haag te creëren. Maak gebruik van onze handige rekentool om het benodigde aantal planten te bepalen voor het gewenste aantal meters haag. De kleinste laurier ‘Etna’ formaten van 60-80 cm vereisen vier planten per meter. Van de grotere planten van 175-200 cm heeft u er maar anderhalf per meter nodig.
 

Het onderhouden van de laurierkers 'Etna'

Het verzorgen van de laurier ‘Etna’ is gelukkig relatief eenvoudig. Het is echter wel verstandig om u goed in te lezen over de eigenschappen van de plant, om er zeker van te zijn dat laurier ‘Etna’ de beste keuze is voor uw tuin. Ook maakt dat het onderhoud van uw haag een stuk eenvoudiger.

Bewatering

Na het planten van de laurier ‘Etna’ is het goed om de planten regelmatig water te geven voor een periode van een aantal weken. We adviseren om hierna om de planten enkel water te geven in de zomer, mits er sprake is van extreme droogte. Lauriersoorten houden immers niet van natte voeten.

Bescherming

Wat bescherming betreft hoeft u geen extra maatregelen te treffen om de laurier ‘Etna’ veilig en gezond te houden. De plant is wintergroen tot ongeveer -25°C en zal dus niet snel zijn blad verliezen gedurende de winter.

Snoeien

Snoeien doet u best tweemaal per jaar rond de midzomer en tegen het einde van september. U kunt de laurier ‘Etna’ ook als bolvorm laten groeien, door de groei in de hoogte te beperken en de groei in de breedte wat meer vrijheid te geven. Bij het snoeien van een laurierhaag kunt u bijna niets fout doen. Snoeit u iets te ver terug? Dan groeit dit gewoon weer terug. Knip bij voorkeur niet de bladeren doormidden, hierdoor ontstaan namelijk bruine randen aan het blad.

Voeding

De laurierkers ‘Etna’ is niet veeleisend en haalt over het algemeen voldoende voeding uit de grond om gezond en sterk te kunnen groeien. Om de plant wat extra fut te geven voor de groeifase aanbreekt kunt u deze extra bemesten in het voorjaar. U kunt bij ons ook organische mest met uw haagplanten meebestellen.

Bestel uw haag direct online bij Haag & Heg

De hagen in het assortiment van Haag & Heg komen rechtstreeks van onze eigen kwekerij. Met grote passie kweken we diverse haagplanten, die prachtig en sterk zijn en geschikt voor elke tuin. Al jarenlang werken we samen met een bekend transportbedrijf om uw bestelling bij u thuis te bezorgen. Met hun expertise in het vervoer van Laurier 'Etna' Pot 80-100 cm  zorgen ze ervoor dat uw bestelling snel en in uitstekende staat wordt afgeleverd. We verpakken de hagen pas vlak voor verzending, zodat deze zo min mogelijk worden belast. Als u vragen heeft over ons assortiment of uw geplaatste bestelling, kunt u altijd contact met ons opnemen. We helpen u graag verder!