Toch liever een andere maat?
Speciale prijs € 26,95 Normale prijs € 999.999,00

Laurier 'Etna' kluit 100-125 cm

Plantafstand
2 planten per strekkende meter
Minimale bestelhoeveelheid
min. 1 planten
Meer uitleg
Kies je staffelkorting
1+
€ 26,95
Kiezen
15+
€ 20,85
Kiezen
Je bespaart 22%
50+
€ 20,30
Kiezen
Je bespaart 24%
100+
€ 20,05
Kiezen
Je bespaart 25%
Meer productinformatie >
Laurier 'Etna' kluit 100-125 cm is te bestellen in veelvoud van 1
- + Stuks - + Meter
Winkelwagen
Gratis geleverd v.a. 500,-
Kies zelf uw leverweek
Direct van de kwekerij
 • Beschikbare maten
 • Omschrijving
 • Eigenschappen
 • Planten
 • Onderhoud
 • Kopen
 • Bestellen

Beschrijving Laurier 'Etna' Kluit 100-125 cm

De Prunus Laurocerasus ‘Etna’, oftewel Laurier ‘Etna’ Kluit 100-125 cm, is een veelgebruikte haagplant vanwege zijn weelderige uitstraling en grote bladeren. Net als andere lauriersoorten groeit deze haag snel en vereist hij weinig onderhoud. De haag kan goed gedijen in verschillende omstandigheden en is een wintergroene haag, wat betekent dat u het hele jaar door kunt genieten van een volle haag.

De haag groeit voornamelijk in de breedte en heeft een zeer dicht karakter, waardoor hij perfect is voor privacy en beschutting. De haag kan temperaturen tot -25°C aan en gedijt goed in zowel zon, schaduw als halfschaduw en heeft geen specifieke bodemsamenstelling nodig. U hoeft de haag in principe geen extra water te geven, behalve tijdens periodes van extreme droogte. De laurier ‘Etna’ Kluit 100-125 cm kan het hele jaar door geplant worden, behalve tijdens vorstperiodes.

Bij het planten van deze haag is het belangrijk om rekening te houden met het aantal hagen per strekkende meter en om het in een rechte lijn te planten. Het verzorgen van de haag is relatief eenvoudig, maar het is wel belangrijk om u goed in te lezen over de eigenschappen van de laurier voordat u hem in uw tuin plant.

Voordelen
 • Goed winterhard
 • UItstekend geschikt voor schaduw
 • Groeit mooi dicht
Nadelen
 • Verdraagt geen langdurige natte grond
 • Wordt minder hoog dan andere lauriersoorten

Eigenschappen Laurier 'Etna' kluit 100-125 cm

Plantafstand
2 planten per strekkende meter
Plantperiode
oktober tot juni
Dichtheid
volledig blikdicht
Groeisnelheid
20-40 cm per jaar
Verzorging
weinig onderhoud
Water
gemiddeld water
Standplaats
schaduw, halfschaduw, zon
Wintervast
wintergroen

Laurier 'Etna' kluit 100-125 cm planten

U kunt de laurier ‘Etna’ in principe het hele jaar door planten, behalve tijdens periodes van vorst. Wilt u in het voor- of najaar planten? Let er dan op dat er geen (nacht)vorst verwacht wordt voor die komende week. Dit kan de aangroei van uw haag belemmeren. Voor planten met kluit raden we het af om in de zomer te planten. Maak bij het planten van uw laurier ‘Etna’ gebruik van aanplantgrond en graaf niet te diep. Het wortelstelsel hoeft maar net onder de grond verdwijnen. Houd er bij het planten van een haag altijd rekening mee dat het in een rechte lijn planten van de haag van groot belang is. Controleer dus regelmatig of uw haag nog recht staat tijdens het planten, voordat u verder gaat met het toevoegen van meer planten.

Plantafstand

Belangrijk bij het planten van een haag is het uitrekenen van het aantal planten per strekkende meter. Hoe groter de plant, hoe minder planten u nodig heeft om een dichte, volle haag te creëren. Maak gebruik van onze handige rekentool om het benodigde aantal planten te bepalen voor het gewenste aantal meters haag. De kleinste laurier ‘Etna’ formaten van 60-80 cm vereisen vier planten per meter. Van de grotere planten van 175-200 cm heeft u er maar anderhalf per meter nodig.
 

Het onderhouden van de laurierkers 'Etna'

Het verzorgen van de laurier ‘Etna’ is gelukkig relatief eenvoudig. Het is echter wel verstandig om u goed in te lezen over de eigenschappen van de plant, om er zeker van te zijn dat laurier ‘Etna’ de beste keuze is voor uw tuin. Ook maakt dat het onderhoud van uw haag een stuk eenvoudiger.

Bewatering

Na het planten van de laurier ‘Etna’ is het goed om de planten regelmatig water te geven voor een periode van een aantal weken. We adviseren om hierna om de planten enkel water te geven in de zomer, mits er sprake is van extreme droogte. Lauriersoorten houden immers niet van natte voeten.

Bescherming

Wat bescherming betreft hoeft u geen extra maatregelen te treffen om de laurier ‘Etna’ veilig en gezond te houden. De plant is wintergroen tot ongeveer -25°C en zal dus niet snel zijn blad verliezen gedurende de winter.

Snoeien

Snoeien doet u best tweemaal per jaar rond de midzomer en tegen het einde van september. U kunt de laurier ‘Etna’ ook als bolvorm laten groeien, door de groei in de hoogte te beperken en de groei in de breedte wat meer vrijheid te geven. Bij het snoeien van een laurierhaag kunt u bijna niets fout doen. Snoeit u iets te ver terug? Dan groeit dit gewoon weer terug. Knip bij voorkeur niet de bladeren doormidden, hierdoor ontstaan namelijk bruine randen aan het blad.

Voeding

De laurierkers ‘Etna’ is niet veeleisend en haalt over het algemeen voldoende voeding uit de grond om gezond en sterk te kunnen groeien. Om de plant wat extra fut te geven voor de groeifase aanbreekt kunt u deze extra bemesten in het voorjaar. U kunt bij ons ook organische mest met uw haagplanten meebestellen.

Bestellen bij Haag & Heg

Bij Haag & Heg komen de hagen rechtstreeks van onze eigen kwekerij. Hierdoor bent u verzekerd van de allerbeste kwaliteit hagen. Samenwerken met een gerenommeerd transportbedrijf is al jarenlang ons vertrouwde proces voor het leveren van uw bestelling. Zij zorgen ervoor dat uw bestelling snel en in perfecte staat bij u wordt afgeleverd. Om het zo min mogelijk te belasten, wordt uw laurier 'Etna' Kluit 100-125 cm pas vlak voor verzending zorgvuldig verpakt. Aarzel niet om contact met ons op te nemen voor vragen over ons assortiment of uw bestelling. We staan altijd voor u klaar!